Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2012 - Anul XVII, nr. 106 (5011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 10 – 16 mai

Dansuri de societate pentru prichindei

Dansuri de societate pentru prichindei, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, de la ora 18:00, în sala de dans de la etajul Iulius Mall. Cei mici pot lua gratuit lecţii de samba, salsa, rumba, tango, vals vienez, vals lent, cha cha, quickstep, jive şi slow foxtrot în sala Boomdance.

 

„Cupa Cartierelor la Fotbal”, în Iulius Mall

Gazeta de Suceavaşi Iulius Mall pun Suceava în mişcare! “Cupa Cartierelor”, competiţia care readuce bucuria fotbalului din spatele blocurilor, va fi acordată finalistei, duminică. Semifinalele şi finala se vor juca, între 11 şi 13 mai, pe terenul sintetic din mall. Organizată împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru Toţi”, a patra ediţie a competiţiei a avut înscrise 32 de echipe din Suceava.

 

Târg de obiecte handmade

La parterul Iulius Mall, artizanii revin cu o expoziţie cu vânzaredepodoabe, lumânări parfumate, origami, piese vestimentare şi alte accesorii, aranjamente deosebite din flori uscate şi obiecte decorative unicat, la preţuri foarte accesibile. 

 

Circul Internaţional Gartner

Până pe 13 mai, acrobaţii şi jonglerii prezintă, în parcarea Iulius Mall, spectacolul care le-a adus faima în România şi pe bătrânul continent. De luni până vineri, Circul Gartner se întâlneşte cu sucevenii, la ora 18:00, iar sâmbăta şi duminica la aceeaşi oră, dar şi într-un spectacol care începe la ora 16.30. Preţurile unui bilet oscilează între 20 şi 40 de lei, iar copiii sub 3 ani intră gratuit. În pauzele spectacolelor, prichindeii pot merge în manej călare pe ponei şi se pot fotografia cu elefanţii şi cămilele.

 

„O expoziţie într-o lucrare”

„O expoziţie într-o lucrare” – Constantin Ungureanu aexpus în Iulius Mall o lucrare grafică de mari dimensiuni, care combină iscusit portretul şi peisajul arhitectural. Renumitul pictor monumentalist a realizat lucrarea pe pânză, în tuş, tablou de 1,6 pe 16 metri care surprinde prin inedit, tehnică şi precizia detaliilor. Lucrarea va fi expusă, la etajul Iulius Mall, până pe 31 mai.

 

Expoziţie de fotografie

Asociația Foto Iaşi, în colaborare cu Fundația Umanitară Clopot – Clubul Artelor Vizuale Suceava și Shopping City Suceava, organizează, în perioada 22 aprilie – 6 mai, expoziția “Suceava – Clasa de Fotografie 2”. Expoziția este realizată cu lucrările cursanților care au absolvit cel de al doilea Curs de Iniţiere în Fotografie ”Hobby Photography”, organizat de Asociaţia Foto Iaşi (www.fotoiasi.net) şi artistul fotograf Ozolin Dușa (www.fotodusa.ro) la Suceava. 103 fotografii alb-negru și color în format 30×45 cm expun Codrin Anton, Bogdan Buburuzan, Gabriela Bumbu, Mihai Curcă, Marius Gafencu, Ilinca Grigoraș, Alexandru Ilisei, Ioana Lucaci, Iulian Lucaci, Paula Nimigean, Răzvan Viorescu şi Ciprian Zaharia.

 

Joi, 10 mai

“România din inima Reginei Maria”

La Muzeul de Istorie Suceava se deschide, la ora 12:00, expoziţia temporară cu genericul „România din inima Reginei Maria”.

Expoziţia are ca piesă principală caseta din argint în care a fost păstrată inima Reginei Maria.

Odată cu caseta de argint va fi expus şi un pavoaz, un steag în care aceasta a fost învelită, precum şi circa 100 de medalii şi monede britanice din colecţia Muzeului Bucovinei.

 

Lansări de carte şi spectacol de muzică şi poezie

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava are loc, la ora 14:00, o manifestare în cadrul căreia vor fi lansate două cărţi şi va avea loc un spectacol de muzică şi poezie.

La evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Muzeul Bucovinei, Grupul Editorial „Muşatinii” şi Monitorul de Suceava vor fi lansate cărţile „Poemul martirilor fără de ţară”, de Dimitrie Loghin, şi „Oasele pietrei”, de Ştefan Stroe.

Spectacolul de muzică şi poezie îi va avea ca protagonişti pe actriţa Corina Borş şi muzicienii Lucian Curelariu (solistul trupei Rava) şi Vasile Purice (trupa Semnal M).

Moderatori: prof. Viorelia Braicu, graficianul Mihai Pînzaru PIM, jurnalistul Tiberiu Cosovan, scriitorii Constantin Hrehor şi Mihai Sultana Vicol.

 

Proiecția filmului De battre mon coeur s'est arrêté, la Casa Prieteniei

Biroul Francez, în parteneriat cu Institutul Regional Francez din Iași, vă invită, la ora 16:00, la proiecția filmului De battre mon coeur s'est arrêté (Și inima mi se opri în loc), în cadrul Serilor de Film Francez, la Casa Prieteniei. Intrarea este liberă.

 

Seară bucovineană, la Padrino

„În Padrino încingem o horă mare, pe ritmurile deja cunoscute ale formaţiei Cetina, la Seara bucovineană, începând cu ora 22.30. Pentru că este seară studenţească, oferim o reducere de 15%, după ora 24.00”, anunţă organizatorii. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro
 
 

Vineri, 11 mai

Trupa Icarus, liber la folk

Trupa Icarusconcertează, de la ora 21:00, La Fierărie.
Intrare liberă. Rezervări la numărul: 0771 262 251Ziua Internaţională a Astronomiei, la Iulius Mall

Compartimentul Observator Astronomic - Planetariu al Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava, împreună cu Iulius Mall, vă invită pe terasa Iulius Mall, între orele 12.00 şi 22.00, la observaţii astronomice. Cu ajutorul telescopului solar Coronado se pot observa erupţiile solare şi filamentele solare, spiculii şi proeminenţele solare, iar seara planetele Venus, Saturn şi Marte. Astfel, Iulius Mall şi specialiştii vor marca Ziua Internaţională a Astronomiei.

 

Petrecere latino, la Padrino

O petrecere latino, cu cea mai bună muzică de acest gen din Suceava, la Padrino. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Sâmbătă, 12 mai

Origami, la Cărtureşti

În aburii ceaiului parfumat de la Cărtureşti, în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, curioşii pot deveni cu adevărat pasionaţi de arta modelării hârtiei. Locurile în librărie sunt limitate, iar participarea trebuie confirmată pe e-mail: sv_mall@carturesti.ro sau telefonic, la numărul 0732 003 049.

 

Atelier de creaţie pentru copii

Dacă vrei să te distrezi, inventezi şi colorezi, ia-ţi prietenii de mână, în fiecare săptămână! Iulius Mall te aşteaptă cu idei, culori şi artă! De la ora 12, prichindeii vin din nou la KidsLand să creeze, să se distreze şi să îşi facă noi prieteni.

 

Office's Club, 11 ani de activitate

„Office's Club aniversează 11 ani, moment pe care îl marcăm cu o petrecere excepţională, cu invitaţi de marcă în pupitru: DJ Allexinno, Raoul Russu, Dan Ene & Pol Gabri. Office's Club ridică standardele clubingului în fiecare an, creând o atmosferă unică pentru voi, prietenii noştri, care ne sunteţi aproape în tot acest timp. Dan Ene & Pol Gabri ne vor mixa, respectiv cânta live în deschidere de la ora 23:00, urmând ca Allexinno să ne ofere cele mai noi hituri, Raoul Russu să ne încânte şi el... Ne propunem o petrecere pe parcursul mai  multor ore, în care tu eşti cel sărbătorit!”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0735 168 111. www.facebook.com/officesclub

 

Impact FM Dance Tour, la Padrino

„Show, distracţie, ritm, dans, extaz, polul distracţiei se mută la Padrino. Vino la cel mai tare eveniment dance din zona Moldovei, Impact FM Dance Tour. Pornim difuzoarele la maxim, simte energia unor nopţi incendiare transmise live pe întreaga reţea Impact FM din Padrino”, sunt de părere organizatorii. Rezervări 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Duminică, 13 mai

Sport

Handbal, Liga Naţională, ora 11.00, sala LPS

CS Universitatea Suceava – Energia Pandurii Târgu Jiu

 

Teatrul de Păpuşi “Puppet”

Teatrul de Păpuşi “Puppet” îi aşteaptă, de la ora 12:00, în Iulius Mall, pe prichindeii din Suceava şi din împrejurimi, care doresc să îşi vadă eroii preferaţi din poveştile populare sau din basme.

 

Miercuri, 16 mai

„La Scenă Deschisă”, La Fierărie  

„La Scenă Deschisă” este un eveniment, după cum spun organizatorii, „cu voi, despre voi și pentru voi. Recitați, cântați, povestiți, spuneți poante, de la ora 21:00, La Fierărie. Voi decideți cum vreți să ne încântați!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei