Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2012 - Anul XVII, nr. 106 (5011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dublă demisie

Scriitorul Constantin Arcu a demisionat din funcţia de preşedinte al SSB şi din cea de redactor-şef al revistei „Bucovina literară”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitorul Constantin Arcu a demisionat din funcţia de preşedinte al Societăţii Scriitorilor Bucovineni (SSB) şi din cea de redactor-şef al revistei „Bucovina literară”

 

„Îmi dau seama că proiectul meu a eşuat”

Într-un comunicat trimis redacţiei noastre, scriitorul Constantin Arcu precizează faptul că dubla sa demisie survine, pe de o parte, eşecului său în încercarea de a reforma Societatea Scriitorilor Bucovineni (aşa cum şi-a propus la momentul la care a preluat conducerea societăţii), iar pe de altă parte, încheierii proiectului său cu privire la revista „Bucovina literară”, proiect care şi-a atins obiectivele.

„În luna mai 2010 - spune Constantin Arcu - am candidat la preşedinţia SSB cu intenţia de a reforma această societate, transformând-o într-o frăţie bucovineană, o tovărăşie cu mult peste o grupare scriitoricească. În acest moment nu are rost să mai ofer explicaţii; îmi dau seama că proiectul meu a eşuat”.

 

„În cadrul SSB nu există coeziunea pe care am dorit-o”

„În esenţă - precizează Constantin Arcu - în cadrul SSB nu există coeziunea pe care am dorit-o. Mi-am dat seama de această carenţă în urma unui atac dur la adresa mea, lipsit de eleganţă, apărut în presă, cu privire la manifestările din septembrie 2011. Subliniez că hotărârea de a marca în  2011 împlinirea a 70 de ani de la fondarea revistei <Bucovina literară> a fost luată înainte de a fi eu ales ca preşedinte al societăţii, când nu făceam parte nici din structurile sale de conducere. Ori, în acest moment este de neînţeles tăcerea fostei conduceri faţă de acest atac la adresa mea. Cu excepţia lui Mircea A. Diaconu, ceilalţi colegi n-au dat nici un semn de solidaritate”.

 

„Mă retrag cu un uşor regret pentru că printre membrii societăţii sunt şi oameni admirabili”

„Se pare - spune în continuare Constantin Arcu - că n-am reuşit să reformez societatea, aşa cum mi-am propus, aşa încât îmi anunţ demisia din funcţia de preşedinte al SSB. Mă retrag cu un uşor regret pentru că printre membrii societăţii sunt şi oameni admirabili. Ţin să precizez doar că m-am zbătut de unul singur pentru sponsorizări şi las această societate într-o situaţie materială destul de bună, deşi am preluat-o la limita de avarie”.

          

„Cred că în privinţa revistei mi-am atins obiectivul”

Referindu-se la demisia din funcţia de redactor-şef al revistei „Bucovina literară”, Constantin Arcu spune că proiectul său viza cca. 15-20 de numere de revistă prin care îşi propunea să „sporească valoarea” publicaţiei, „articulându-i totodată ideea de deschidere răspicat afirmată în editorialul redacţiei din nr. 1/1990, serie nouă”.

„Cred că în privinţa revistei mi-am atins obiectivul - precizează el - iar ecourile stârnite de fiecare apariţie sunt relevante”.

 

„Consider că este momentul să-mi încetez misiunea”

„Sunt însă şi alte motive - mărturiseşte demisionatul redactor-şef al publicaţiei sucevene - care mă determină să consider că este momentul să-mi încetez misiunea, însă, deocamdată, le trec sub tăcere. Nu mă refer la atacurile orchestrate de trei-patru pseudo-intelectuali care, invidioşi pe calitatea şi succesul revistei, continuă să verse venin şi lături pe bloguri şi prin foi volante de trei parale. Cu ăştia pot şterge podelele, numai că-mi pierd timpul de pomană. Nu merită atenţie şi pot cita destule mesaje primite de la prieteni scriitori din toată ţara, mesaje în care sunt îndemnat să nu iau seama la astfel de atacuri”.

 

„Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece!”

Reluând un celebru citat, „Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece!”, Constantin Arcu spune la final că, întrucât în acest an urmează să lipsească din ţară o perioadă mai îndelungată, nu se mai poate ocupa personal de revistă.

„Le urez colegilor drum bun în continuare - încheie el - sperând că proiectul pe care şi-l vor propune va fi inspirat!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitorul Constantin Arcu a demisionat din funcţia de preşedinte al SSB şi din cea de redactor-şef al revistei „Bucovina literară”.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Scriitorul Constantin Arcu a demisionat din funcţia de preşedinte al SSB şi din cea de redactor-şef al revistei „Bucovina literară”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei