Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2012 - Anul XVII, nr. 106 (5011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dat în urmărire

Fugarul din sediul Palatului de Justiţie a venit singur la arestul poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul care a reuşit să fugă marţi după-amiază din sediul Palatului de Justiţie, cu aproximativ jumătate de oră înainte de a se emite mandat de arestare preventivă pe numele său, pentru trafic de minori, s-a predat ieri după-amiază la poliţie.

În jurul orei 13:30, Cristian Irimiciuc, în vârstă de 34 de ani, alias „Bambulea”, din comuna Ipoteşti, a venit, însoţit de avocatul său, pentru a fi încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Dus la arestare luni după-amiază, lui Irimiciuc i-a expirat ordonanţa de reţinere înainte ca judecătorii să se pronunţe, astfel încât poliţiştii de la Arest i-au scos cătuşele şi i-au spus că e liber să facă ce vrea. Tânărul care era aşteptat de mai mulţi prieteni a luat-o pur şi simplu la fugă pe lângă clădirea Palatului de Justiţie şi dus a fost.

Era în jurul orei 17:15, iar la 17.45 judecătorii s-au pronunţat şi au decis arestarea preventivă a lui Irimiciuc. Pentru că nu a fost de găsit, încă de aseară autorităţile au demarat procedurile de dare în urmărire generală a lui „Bambulea”, însă urmărirea a fost revocată ieri după-amiază, după ce tânărul din Ipoteşti s-a predat la poliţie.

În aceeaşi situaţie s-a aflat şi un alt inculpat în acest dosar, George Zlotar (fost Cega), zis „Gicuţă”, de 32 de ani, din comuna Dorneşti, dus şi el la arestare alături de Irimiciuc.

După ce ordonanţa i-a expirat, acesta a luat-o şi el la fugă. Din fericire, în cazul lui, magistraţii Tribunalului Suceava au decis că poate fi cercetat în stare de libertate, interzicându-i doar să părăsească localitatea de domiciliu pe o perioadă de cel puţin o lună de zile.

Potrivit unui comunicat al anchetatorilor, Irimiciuc şi Zlotar sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare care a racolat şi obligat patru tinere, dintre care trei minore, să se prostitueze, proxeneţii prefăcându-se iniţial îndrăgostiţi de victime şi promiţându-le chiar că le iau de neveste.

Tinerele prostituate au fost obligate să întreţină relaţii sexuale contra cost în unităţi de cazare din municipiul Suceava şi împrejurimi, iar ulterior au fost traficate, şi cu ajutorul unor proxeneţi din comuna Dorneşti, în bordeluri din Germania, în cazul victimelor minore, şi Spania, în cazul unei tinere majore.

 

Astăzi se judecă arestarea altor cinci indivizi acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism 

Procurorii anchetatori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au cerut instanţelor de judecată emiterea de mandate de arestare în lipsă şi pe numele altor cinci suspecţi în acest caz, cererea urmând să fie judecată în cursul zilei de astăzi.

Cei cinci indivizi pentru care procurorii DIICOT vor un loc în celulă sunt fraţii Gheorghe Pleşca (33 de ani), zis „Ghiţă”, şi Vasile Cătălin Pleşca (21 de ani), Florin Ciprian Marcu (25 de ani), zis „Bibi”, toţi trei din comuna Dorneşti, Constantin Puiu Dumitrache (38 de ani), din comuna nemţeană Bodeşti, şi Cristian Gheorghe Filipciuc (35 de ani), alias „Fila”, din municipiul Suceava. Acuzaţiile aduse de procurori sunt trafic de minori, proxenetism, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Unul dintre cei cinci suspecţi în acest caz, Cristian Gheorghe Filipciuc, alias „Fila”, este dat în urmărire generală, după ce spre sfârşitul anului trecut a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru introducere în ţară de droguri de mare risc.

„Fila” a fost găsit vinovat de judecători în dosarul tinerilor prinşi în vara lui 2009 în parcarea Iulius Mall Suceava în timp ce încercau să vândă 1.950 de grame de heroină contra sumei de 17.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fugarul din sediul Palatului de Justiţie a venit singur la arestul poliţiei.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fugarul din sediul Palatului de Justiţie a venit singur la arestul poliţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei