Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2012 - Anul XVII, nr. 106 (5011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL: Retragerea banilor de la primării, un abuz; vom folosi toate mijloacele juridice pentru a-l opri

PDL consideră "abuzivă" Ordonanţa de Urgenţă 15/2012 referitoare la retragerea sumele acordate comunităţilor locale, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al partidului, Sever Voinescu, potrivit căruia PDL "va folosi mijloacele juridice" pentru a opri acest abuz.

"Vom merge pe căile de control judiciar şi constituţional în ce priveşte această ordonanţă de urgenţă pe care o considerăm abuzivă. Vom folosi mijloacele juridice care stau la dispoziţie conform legii, conform Constituţiei, ca să oprim acest abuz, pentru că e fără îndoială un abuz şi un spectacol politic şi electoral penibil al domnului Ponta făcut pe seama unor comunităţi locale care au datorii", a spus Sever Voinescu într-o conferinţă de presă.

El nu a putut să precizeze concret care vor fi căile de atac folosite de PDL, dar a arătat că "este o minciună" faptul că printr-o HG s-au acordat bani electorali comunităţilor locale, iar oamenii trebuie să ştie că PDL nu-i va lăsa pe cei de la PSD "să le ia banii care li se cuvin pentru acoperirea unor nevoi ale comunităţilor locale".

Voinescu a mai spus că Ponta "ţine să-şi arate la televizor muşchii politici într-un fel degradant" prin toată această poveste cu luarea banilor care s-ar fi dus pe considerente electorale la comunităţile locale.

De aemenea, Voinescu a catalogat drept "minciună" declaraţia conform căreia aceşti bani au mers doar către primăriile PDL, arătând că prin hotărârea de guvern emisă înainte de guvernarea Ponta banii au mers şi spre primăriile PSD, PNL şi UNPR.

Potrivit lui Voinescu, OUG 15/2012 stabileşte că sumele care au fost distribuite către autorităţile locale prin hotărâre de guvern prin acoperirea unor arierate şi cofinanţarea internaţională a unor proiecte să fie blocată şi că unităţile administrativ-teritoriale care au fost vizate de această hotărâre de guvern dar nu au utilizat încă sumele sunt puse într-o situaţie financiară "foarte delicată".

"Nu cred că există formulă mai grosolană de încălcare a autonomiei locale decât intervenţia directă a Guvernului prin presiune financiară asupra bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale şi mi se pare că e ceva foarte grav. Cu atât mai mult cu cât domnul Ponta face un spectacol electoral grotesc", a adăugat Voinescu.

La rândul său, preşedintele PDL, Emil Boc, a susţinut că Guvernul Ponta a intervenit "cu bocancii" în finanţele primăriilor şi ale consiliilor judeţene, resurse publice care erau date pentru achitarea datoriilor la spitale, şcoli, grădiniţe.

"Acum nu putem vorbi despre o încălcare a ceea ce înseamnă drepturile colectivităţilor locale, drepturile primăriilor de a-şi administra resursele financiare? După ce acestea au făcut modificări de buget, au făcut modificări în interiorul obiectivelor pe care le-au aprobat în Consiliul local, acum intervin cu bocancii în structurile bugetare ale administraţiilor publice locale", a mai spus Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL: Retragerea banilor de la primării, un abuz; vom folosi toate mijloacele juridice pentru a-l opri.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
PDL: Retragerea banilor de la primării, un abuz; vom folosi toate mijloacele juridice pentru a-l opri4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(10 mai 2012, 11:04:52
În campanie BĂSISTUL încearcă
Să se ascundă în transparenţa realităţii
Ar da orice timpu’ să-ntoarcă
NU SĂ SCHIMBE ,ci de dragul .. continuităţii

Băsistul cel Mare din Cetatea Banilor
Transmite mesaje în care nici el nu crede
Prostimea-i săracă deci le spune oştilor :
“va fi bine ! ” PDL-u-n sondaje BINE şede

Paradoxal , băsistul de azi a devenit
Fiul săracului a cărui tată este
Sigur , patronează săracii da’ nu-i necăjit
Ba chiar ajunge (pe sărac) să îl deteste

Contrabanda cu caterincă nu mai prinde
Ce păcat ?! şi-aici specialist era (tot) BĂSISTUL
Aşa că dragul şi iubitul mieu preşedinte
Nu mai poza-n îngeraş , eşti ANTICRISTUL !!!
2.   FABULA CU UNGURENI SI ROMANI trimis de
(10 mai 2012, 11:20:01
PDL a impartit tara in doua categorii de oameni.Sunt PDL-istii( sau mai noi ungurenii)si romanii.Avem orasul X unde primarul este de la PDL.Deci locuitorii orasului sunt ungureniEi platesc taxe si impozite,TVA si toate cele.Avem orasul Y unde primarul este PSD.Deci locuitorii orasului sunt romani.Ei platesc taxe si impozite,TVA si toate cele.
Ungureanu ia 170 milioane euro de la buget(caldarea aia mare de bani)si-i da ungurenilor.Pentru plata utilitatilor,lucrari,campanie electorala.Deci da orasului X.Orasului Y nu-i da (pai romanii au platit si ei darile,nu au nevoie si ei de utilitati,lucrari,campanie electorala?)Cum se cheama aceasta operatiune:DISCRIMINARE.Aici intervine justitiarul.Ponta a blocat banii dati primariilor si consiliilor judetene portocalii,mai mult a spus ca trimite corpul de control al primului ministru la Flutur si Pinalti.De ce oare????

2.1  RE: FABULA CU UNGURENI SI ROMANI trimis de
(10 mai 2012, 11:34:43
chiar a spus ca va trimite in control corpul de control al primului ministru?
inseamna ca nu sunt nebuni astia din sv care au ''racnit'' ca e bataie de joc 400.000 de euro pt. o fantana arteziana si niste modificari inutile in fata spitalului judetean...

daca pui 400.000 de euro unul dupa altul, mai faci o banda de la sv la bucuresti pe E85.

totusi se pare ca functiile nu sunt vesnice. si de aceea, omul aflat intr-o functie publica tre' sa faca cu simt de raspundere ce scrie in fisa postului.

cine a spalat bani sa plateasca, iar cine si-a facut treaba sa fie ales. sau reales.
2.2  RE: FABULA CU UNGURENI SI ROMANI trimis de
(10 mai 2012, 12:50:08
Orice RON luat de la PDL-isiti inseamna doua chestii: pe de o parte oprirea 100% a unor bani risipiti pe furaciuni dar pe de alta parte, EXISTENTA (nu e o certitudine, fiindca politicienii ni general sunt unii mai hoti decat altii) posibilitatii folosirii macar a unei parti din acei bani in interes real public.
3.   Uşor cu propaganda trimis de
(10 mai 2012, 11:40:24
banii pe care-i caută Ponta au fost alocaţi în toată ţara, indiferent de culoarea politică. problema e că oricum nu le ajung din cauza proastei gestionări!
4.   Comentariu trimis de
(10 mai 2012, 12:22:14
Poate nu le ajung primarilor pdl din cauza proastei gestionări. Să le ia banii mai repede că au prăduit destul, le-a ajuns. La pedelisti orice pret e mai mare de 10 ori.
5.   Comentariu trimis de
(11 mai 2012, 00:28:55
sunt de acord ca este un"abuz grav "al actualei puteri.prin mijloace juridice nu ave-ti nici o sansa de a castiga deoarece justitia este aservita politic ...............celor de la putere.cred ca nu a-ti uitat acest lucru.singura voastra sansa este de a protesta .sa va vad acum la greva foamei(cam greu acest lucru dupa atatea chiolhanuri din banii oamenilor de rand),saritul de pe la balcoanele parlamentului,blocuri,etc.a-ti ajuns in situatia in care voi a.ti adus poporul pa care l-ati saracit mai repede decat va putea-ti imagina.
5.1  RE: Comentariu trimis de
(11 mai 2012, 10:21:46
citesti acest comentariu si realizezi care este nivelul de scolarizare al celor care-i voteaza pe portocalii.. ca si curiozitate.. de ce nu ai pus cratima si la "l-ati" dupa rationamentul cu care ai pus cratimele si mai sus? adica sa iasa "l-a-ti" ?laughing)rolling on the floor))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei