Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2012 - Anul XVII, nr. 106 (5011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

La fabrica de seringi Geko Suceava a fost inaugurată o investiţie de 2,5 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fabrica de seringi Genko Med Group SA Suceava, firmă cu capital italian, a dat în folosinţă, recent, o nouă instalaţie de suturi chirurgicale, investiţie ce se ridică la suma de 2,5 milioane de euro. Potrivit directorului fabricii, Aurelian Mateiciuc, investiţia, a cărei inaugurare a avut loc ieri, a fost realizată după un prototip propriu al Grupului italian Genko.

La inaugurare au fost prezenţi liderii PSD şi PNL Suceava, Cătălin Nechifor, respectiv Alexandru Băişanu. Cei doi au vizitat fabrica de seringi din Suceava, după care au tăiat panglica inaugurală a noii investiţii. În acelaşi timp, Aurelian Mateiciuc a precizat că în prezent, fabrica Genko Med Group, fostă Famos, are 76 de angajaţi, iar investiţiile de până în momentul de faţă făcute de italienii de la Genko se ridică la circa şase milioane de euro. El a arătat că în situaţia în care ar exista o piaţă de desfacere mai dezvoltată, fabrica de seringi din Suceava ar putea să mai angajeze încă o sută de persoane. Mateiciuc a mai spus că Genko Italia va mai investi la Suceava şi într-o instalaţie de trocare chirurgicale, adică instrumente folosite pentru intervenţiile laparoscopice.

La rândul său, vicepreşedintele Genko Italia, Michele Spagnoli, a ţinut să precizeze că această companie îşi va continua investiţiile în fabrica de seringi de la Suceava. Michele Spagnoli a ţinut să sublinieze că, din păcate, România nu este principala piaţă de desfacere pentru seringile produse la Suceava.

„Acum am inaugurat noua linie de suturi chirurgicale, care devine un punct forte al acestei fabrici. Şi nu ne vom opri cu investiţiile aici. Şi chiar în aceste momente dificile din punct de vedere economic noi am menţinut şi menţinem locurile de muncă”, a declarat vicepreşedintele Genko Italia, care a adăugat că „lucrăm în România, producem în România, dar vindem foarte puţin în România. Eu sper că noile schimbări care se prefigurează vor pune accent pe producătorii autohtoni şi nu pe importatori”.

 

Nechifor: Statul român trebuie să se implice pentru a ajuta investitorii străini

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că din punctul său de vedere, statul român ar trebui să se implice mai mult în sprijinirea investitorilor străini.

„Mă bucur foarte mult că am şansa să fiu alături de prietenii din Italia care investesc în România de foarte mulţi ani. Dacă în urmă cu 20 şi ceva de ani fabrica de seringi de la Suceava era o şansă pentru locuri de muncă, iată că în timp, după o perioadă neagră, după câţiva ani în care această fabrică a stagnat, astăzi suntem în situaţia în care avem o investiţie serioasă, de peste şase milioane de euro”, a spus Nechifor. El a arătat că în ultimele luni a avut mai multe discuţii cu Michele Spagnoli pe tema continuării investiţiilor pe care Grupul Genko Italia le va face în fabrica din Suceava.

„Avem un produs tehnologic de vârf, cu inteligenţă în spate, şi cu cerere pe piaţă. Toată Europa caută aceste produse şi este paradoxal că România nu poate să cumpere un produs românesc, făcut la Suceava, şi lucrul acesta trebuie să înceteze. Vreau să vă asigur că în noi veţi găsi parteneri pentru a dezvolta această afacere de succes. Este nevoie să creăm locuri de muncă la Suceava şi vreau să vă mulţumesc din suflet că nu aţi plecat din România”, a declarat Nechifor.

La rândul său, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a spus că odată cu inaugurarea acestei investiţii, la Suceava se dă startul proiectului USL pentru crearea de noi locuri de muncă în municipiul reşedinţă de judeţ.

„Investiţia de aici nu este una minoră, este una corectă, şi poate avea drept rezultat atât crearea de locuri de muncă, cât şi aducerea de impozite la Primăria Suceava. Noi vom continua demersurile pentru înfiinţarea acelui parc industrial, aprobat în Consiliul Local. Iar prin intermediul parlamentarilor USL vrem să aducem cât mai mulţi investitori în Suceava şi să găsim soluţii pentru dezvoltarea societăţilor care angajează suceveni şi care aduc profit municipalităţii”, a mai spus Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La fabrica de seringi Geko Suceava a fost inaugurată o investiţie de 2,5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La fabrica de seringi Geko Suceava a fost inaugurată o investiţie de 2,5 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei