Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2012 - Anul XVII, nr. 106 (5011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tradiţii

Sucevenii sunt invitaţi la „Hora Bucovinei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii sunt invitaţi să participe, duminică, la cea de-a patra ediţie a „Horei Bucovinei”. Evenimentul va avea loc la Bucşoaia, în oraşul Frasin, şi este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, în parteneriat cu Asociaţia „Produs în Bucovina”, Asociaţia Crescătorilor de Animale de Carne din România şi Asociaţia Crescătorilor de Ovine Suceava.

Hora Bucovinei va începe la ora 12:30 cu parada bacilor către locul de desfăşurare a evenimentului, respectiv fosta tabără Bucşoaia, după care, de la ora 13:00 şi până la 14:30, va avea loc prima parte a spectacolului folcloric susţinut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” şi de alţi artişti populari consacraţi. De la ora 14:30 şi până la 16:00 va avea loc spectacolul “Muguri de cântec din Bucovina”, pe scenă urmând să urce formaţii tradiţionale de artişti amatori din judeţul Suceava.

Începând cu ora 16:00 va avea loc cea de-a doua parte a spectacolului susţinut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”,  iar de la 17:30 vor continua recitalurile susţinute de formaţii tradiţionale de artişti amatori.

Sucevenii şi turiştii care vor fi prezenţi la „Hora Bucovinei” vor putea să asiste şi la plecarea oilor spre munte, să vadă o expoziţie gastronomică cu produse culinare specifice stânei, precum şi o expoziţie de câini şi cai. De asemenea, în incinta fostei tabere din Bucşoaia vor fi amenajate patru stâne tradiţionale din Bucovina, acolo unde participanţii la „Hora Bucovinei” vor putea să cunoască obiceiurile de stână şi să deguste specialităţile culinare ciobăneşti.

 

„Hora Bucovinei” - promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor specifice stânei turistice

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să precizeze că prima ediţie a „Horei Bucovinei” a avut loc în anul 2008, la iniţiativa sa, şi i-a invitat pe suceveni să participe şi anul acesta la evenimentul de la Frasin. 

De precizat că „Hora Bucovinei” este un eveniment dedicat promovării tradiţiilor şi obiceiurilor specifice stânei turistice din Bucovina. La „Hora Bucovinei” va fi creat un cadru adecvat prin amplasarea stânelor care vor reprezenta zona Bucovina cu obiceiurile şi muncile de stână şi cu gastronomia specifică. De asemenea, va fi prezentat costumul tradiţional din această zonă etnofolclorică. Mai mult, expoziţia produselor gastronomice va oferi prilejul degustării şi recunoaşterii specificului culinar bucovinean, a măiestriei preparatorilor celor mai bune produse tradiţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii sunt invitaţi la „Hora Bucovinei”.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Sucevenii sunt invitaţi la „Hora Bucovinei”4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(10 mai 2012, 11:29:37
Flutur crede că suceveanu’ aşteaptă
Cu răsuflarea tăiată de usturoi şi nerăbdare
Să mai câştige el înc-o dată
Cârma judeţului .. pentru clasa muncitoare ?!

Pe norii maiestoşi a unui extaz de aşteptare
Stă suceveanu’ .. gata să explodeze
Trăiască Gh.Flutur ! trăiască , la mai mare !
Să facem(aşadar)gargară cu pioneze !

..............................

Doar un creier cât o pustulă mai poate crede
Că-i interesat omu’ de “continuitate”
S-au săturat oamenii de minţi băsiste erecte
S-au săturat fiindcă NU SE MAI POATE !!!
2.   Comentariu trimis de
(10 mai 2012, 12:31:54
Nu va fi decât o nouă festivitate a pedeleilor după cea de la Bucureşti.
3.   Cine sunt invitatii speciali? trimis de
(10 mai 2012, 16:36:29
Sugerez organizatorilor, in special domnului Flutur, sa-l invite special pe domnul PONTA si pe Pinalti, poate mai salveaza ceva din imagine. Leana fara frunza nu vine?
4.   Atata putem trimis de
(10 mai 2012, 19:28:43
faceti domnilor Hora Bucovinei si Tabăra Bucșoaia arată groaznic, dar na Marinel Balan și-a însurat ficioriii si nu mai e nevoie de tabără, multă lume proastă în așa zisul oraș Frasin care crede minciunile zise de marele primar. Suntem vai de capul nostru, fă domnule primar ceva cu tabăra Bucșoaia că se dărâmă dracului, las-o mai moale cu hora bucovinei. RUSINE CĂ VĂ BATEȚI JOC DE ORAȘUL FRASIN.
5.   CE SE URMARESTE PRIN DEGRADAREA TOTALA? trimis de
(10 mai 2012, 21:35:00
Cea mai mare tabără destinată turismului şcolar din ţară, Tabăra Bucşoaia, a fost transferată, prin hotărâre de Guvern, din proprietatea statului român în proprietatea oraşului Frasin.Deputatul PDL Dan Gabriel Gospodaru, cel care a făcut demersurile pentru realizarea acestui transfer, a declarat că era singura soluţie pentru reintroducerea taberei în circuit.“La sfârşitul anului 2009, în urma eforturilor pe care, alături de administraţia judeţeană, le-am făcut, Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat, în vederea începerii lucrărilor de reabilitare a Taberei Bucşoaia, suma de un milion de lei.
Deci incepem sa ne luminam nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei