Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2012 - Anul XVII, nr. 106 (5011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie privată

Centrul de Terapie Endovasculară şi Radiologie Intervenţională va fi deschis cel târziu în iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de Terapie Endovasculară şi Radiologie Intervenţională, o investiţie privată de peste 2 milioane de euro, va deveni funcţional la jumătatea lunii iunie, cel târziu în iulie, a anunţat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu.

„Noi am pus la dispoziţie spaţiul şi vom încheia un contract de prestări servicii cu firma investitoare, care îşi va aduce propria echipă de medici, doctorii din Suceava urmând să fie colaboratori”, a precizat Rîmbu.

Centrul de Terapie Endovasculară şi Radiologie Intervenţională va funcţiona la etajul doi al Spitalului Judeţean de Urgenţă, în fosta locaţie a Centrului de Dializă, pe o suprafaţă închiriată, de 160 de metri pătraţi.

 

Proiectul, motivat de numărul mare al bolnavilor cardiovasculari din judeţ

Deschiderea noii unităţi sanitare, motivată de cazuistica medicală existentă în judeţ, reprezintă un demers al managerului Vasile Rîmbu şi va asigura includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava într-un nivel superior de competenţă, II.

Proiectul a devenit o necesitate în condiţiile în care procentul de bolnavi cardiovasculari aflaţi în evidenţă este de 13,23, fiind în creştere, iar incidenţa bolilor cardiovasculare este de 1,6%, însemnând circa 9.000 de noi bolnavi depistaţi anual.

Pacienţii care au nevoie de terapie intervenţională de urgenţă reprezintă 18-20% din totalul pacienţilor cu boli cardiovasculare, respectiv 1.800 de bolnavi, în timp ce pacienţii care au nevoie de tratament intervenţional în stadiul cronic al bolii sunt în număr de 30.000, adică circa 30% din total.

 

Tratamentele, plătite prin CAS sau programele Ministerului Sănătăţii

Printre avantajele înfiinţării Centrului de Terapie Endovasculară şi Radiologie Intervenţională se remarcă posibilitatea tratării gratuite a numeroşilor pacienţi de pe teritoriul judeţului, respectiv a cazurilor urgente care nu ar putea ajunge în timp util în centrul universitar medical Iaşi. De gratuitate s-ar putea bucura şi bolnavii care nu-şi permit să suporte costurile ridicate ale materialelor folosite, costurile tratamentelor urmând să fie acoperite prin contract cu Casa de Asigurări de Sănătate sau prin finanţare din programele naţionale ale Ministerului Sănătăţii.

Dotarea cu aparatură, amenajarea spaţiului şi plata personalului vor fi suportate din fondurile firmei investitoare.

Centrul de Terapie Endovasculară şi Radiologie Intervenţională care va funcţiona într-un spaţiu adecvat, cu circuite funcţionale corespunzătoare, va fi dotat cu echipament medical de ultimă generaţie, printre care două angiografe, şi ar urma să atragă inclusiv pacienţi din judeţele vecine, cum ar fi Botoşani sau Neamţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Terapie Endovasculară şi Radiologie Intervenţională va fi deschis cel târziu în iulie.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centrul de Terapie Endovasculară şi Radiologie Intervenţională va fi deschis cel târziu în iulie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(10 mai 2012, 12:23:16
deci sa inteleg ca se pot face coronarografii si se pot pune stenturi ? ce altceva mai clar se poate face ? o descriere mai pe intelesul omului de rand .
1.1  RE: Re trimis de
(10 mai 2012, 15:06:54
Felicitari!!
Si eu vreau mai multe amanunte ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei