Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2012 - Anul XVII, nr. 106 (5011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Servicii sociale

Curs de formare pentru asistenţii sociali din comune şi oraşe mici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 9 – 18 mai, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava informează că în judeţ se vor organiza două serii de cursuride formare care se adresează personalului angajat în serviciile publice de asistenţă socială din cadrul autorităţilor publice locale de la nivelul comunelor şi oraşelor mici, cu sau fără pregătire de specialitate în domeniul asistenţei sociale sau al serviciilor sociale.

Cursul de formare este organizat în cadrul proiectului „Creşterea gradului de implementare alegislaţiei privind serviciile sociale la nivel local, în contextul procesului de descentralizare”, cofinanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Obiectivul acestui proiect, după cum a explicat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Suceava, derulat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, este elaborarea unui cadru coerent şi unitar de dezvoltare a serviciilor sociale în România, luând în considerare procesul de descentralizare.

 

Modernizarea serviciilor sociale

Liviana Eneaa completat: „Cursul vizează o actualizare a cunoştinţelor cu privire la cadrul de reglementare şi la modernizarea serviciilor sociale, în contextul procesului de descentralizare şi ţinând cont de intrarea în vigoare a noului pachet legislativ din domeniul asistenţei sociale. Sunt invitaţi să ia parte la curs persoanele de la nivelul autorităţilor publice locale care au responsabilităţi în domeniul asistenţei sociale sau al serviciilor sociale. Formatorii proiectului la nivelul judeţului Suceava sunt Nicoleta Daneliuc, care reprezintă DGASPC, Gabi Duţuc şi Florentina Rusu – Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială”.  

Prima serie de cursuri se va derula în perioada9-11 maişi se adresează personalului care nu are o pregătire iniţială în domeniul social, precum şi celor care nu au participat la nici un alt curs de formare în acest domeniu. În perioada 16-18mai,va continua sesiunea pentru personalul care are o pregătire iniţială în domeniul asistenţei sociale, psihologiei, pedagogiei sau domenii conexe acestora. Sunt invitaţi să participe la acest curs lucrătorii care au absolvit cel puţin un curs de pregătire în domeniul social.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs de formare pentru asistenţii sociali din comune şi oraşe mici.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Curs de formare pentru asistenţii sociali din comune şi oraşe mici1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei