Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Şcolile „cu vază” din oraş au rămas fără locuri de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa întâi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa întâi, în şcolile sucevene au rămas neocupate mii de locuri, în unităţile de învăţământ „cu vază” din Suceava nu se mai poate vorbi de locuri libere.

La Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 9 „Ion Creangă” din Suceava nu mai este nici un loc liber pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi nici în clasa întâi. Din anul şcolar viitor, în această unitate de învăţământ vor funcţiona trei clase pregătitoare şi cinci clase întâi.

Situaţia este asemănătoare şi la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din Suceava şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din municipiu, unde locurile în clasa pregătitoare şi cele în clasa întâi au fost ocupate chiar din prima etapă de înscriere.

Şi la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 din municipiul Suceava locurile de înscriere au fost la mare căutare şi s-au ocupat imediat.

La nivel judeţean, după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa întâi au fost ocupate peste 10 mii de locuri, respectiv 3.962 de locuri la clasa pregătitoare şi 6.076 de locuri la clasa I. În ceea ce priveşte numărul de locuri rămase vacante pentru o următoare etapă de înscriere, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava au spus că la clasa pregătitoare au rămas libere 2.072 de locuri, la clasa I fiind neocupate 2.261 de locuri.

 

În câteva zile se încheie şi a doua etapă de înscriere

Următoarele etape de înscriere au fost programate în intervalele 20-27 martie, 23-25 aprilie, respectiv 2-9 mai şi 11-18 mai 2012.  În această etapă se pot înscrie copiii care vor să studieze la o altă unitate şcolară decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere după repartizarea copiilor din circumscripţia şcolară a unităţii de învăţământ solicitate. În cazul în care numărul cererilor de înscriere la o şcoală este mai mare decât numărul de locuri, se aplică succesiv mai multe criterii de departajare.

În judeţul Suceava, pentru anul şcolar viitor, în învăţământul primar, având în vedere înfiinţarea clasei pregătitoare şi a clasei I în condiţiile noii Legi a educaţiei, au fost propuse 1.842 de clase, cu 39.915 elevi. Special pentru clasa pregătitoare, au fost propuse, conform estimărilor, 277 de clase pentru 5.237 de elevi, având în vedere funcţionarea cu o medie de 18 elevi pe clasă. În clasa I, 354 de clase vor acoperi necesarul frecventării de către 6.607 elevi.

Inspectorul şcolar general, Cristian Cuciurean, a declarat că „pe toată perioada înscrierilor nu s-au înregistrat sesizări, reclamaţii sau nemulţumiri din partea părinţilor. Singura lor nemulţumire, ca să spun aşa, e că unii părinţi nu au vrut să-şi înscrie copiii la circumscripţia la care au fost arondaţi. Potrivit metodologiei, ei trebuie să-şi înscrie copilul la şcoala la care sunt arondaţi şi spoi se va face redistribuirea în funcţie de numărul de opţiuni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile „cu vază” din oraş au rămas fără locuri de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa întâi.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcolile „cu vază” din oraş au rămas fără locuri de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa întâi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei