Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Treabă de mântuială

Comédia de la Ambulanţă: parcare acoperită în care nu încap ambulanţele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai longeviv şef de instituţie din judeţ, cel al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), doctorul Daniel Martiniuc, a reuşit „performanţa” de a construi o parcare acoperită pentru ambulanţe, în care, însă, nu încap ambulanţele.

Proiectul cu rezultate tragi-comice s-a făcut din bani publici şi a costat, potrivit dr. Martiniuc, în jur de 10.000 lei.

Pentru ca ambulanţele de la Suceava să fie protejate de ploi, caniculă, ninsori, doctorul Martiniuc a demarat construcţia unei parcări acoperite, care să ferească de intemperii maşinile scumpe, de zeci de mii de euro fiecare, aflate în dotarea unităţii.

Toate bune şi frumoase, numai că lucrarea s-a făcut de mântuială, iar, după câteva luni, la inaugurarea ei, s-a constatat că ambulanţele nu pot intra în parcarea acoperită, din simplul motiv că aceasta a fost construită la o înălţime mai mică decât ar fi trebuit.

 

Tipic românesc: Au terminat construcţia, iar acum o demolează

Parodia de lucrare a stârnit, aşa cum era şi firesc, de altfel, nemulţumirea multora dintre angajaţii SAJ Suceava. Şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a rămas neplăcut surprins când a auzit de „performanţa” managerului de la Ambulanţă.

Parcarea construită din fier şi acoperită cu tablă a fost ridicată în cursul iernii, cu bani de la primărie, de către o firmă suceveană, care a câştigat licitaţia pentru efectuarea lucrărilor. Acum două zile, constructorii au început să dea jos tabla şi să strice partea superioară a structurii de fier pentru a mai înălţa construcţia cu câţiva centimetri.

Un angajat de la Ambulanţă, care din motive lesne de înţeles a preferat să nu-şi dea numele în ziar, a declarat: „Totul a fost greşit din start. Au turnat beton pe ger, iar acum apar fisuri, au făcut scurgerea prin mijlocul acoperişului şi nu pe lateral, nu au luat cotele exacte şi nu au prins şuruburile ca lumea. Noi, ăştia mai mici în grad, care am făcut o casă la viaţa noastră, i-am atras atenţia (n.r. directorului Martiniuc), dar el nu a vrut să ne asculte. Astă iarnă, la minus 30 de grade, noi am stat cu maşinile afară. Deja au început să cedeze, aparatura face condens şi nu se ştie cât o să mai reziste”.

 

Nemulţumiri: Sediu proaspăt renovat, cu pereţii distruşi de infiltraţiile de apă

Salariaţi de la Ambulanţă s-au arătat revoltaţi de ultimul proiect derulat sub managementul doctorului Martiniuc, apreciind că parcarea acoperită nu este decât o bătaie de joc pe bani publici.

„A îngropat bani în pământ. A folosit fier cât pentru un bloc”, acuză salariaţii. Ei sunt nemulţumiţi de condiţiile în care trebuie să lucreze şi spun că toate lucrările făcute până acum sunt de mântuială.

 Oamenii consideră că banii alocaţi de primărie în ultimii doi ani, sute de mii de lei, pentru renovarea sediului, au fost cheltuiţi aiurea: „La vechile garaje, unde s-au amenajat birouri şi vestiare, acoperişul a fost făcut doar pe jumătate, în partea din faţă a clădirii, unde se vede. Din acest motiv, apa se scurge în interior, pereţii s-au îngălbenit, iar varul a căzut în unele locuri”.

 

Acuzaţii: Maşini nereparate de ani de zile şi poliţe CASCO expirate

Angajaţi de la SAJ susţin că în timp ce managerul Martiniuc cheltuieşte fondurile aiurea, pentru a strica ce a construit, ei nu au maşini funcţionale. Mai mult, Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu a încheiat poliţe de asigurare CASCO pentru autosanitarele din dotare, situaţia nemulţumindu-i pe şoferii unităţii, care se tem că în eventualitatea unui accident serios ar fi nevoiţi să suporte costurile de reparaţie pentru respectivele maşini, cu preţuri ce variază, în funcţie de dotare, între 25.000 şi 90.000 de euro fiecare. Mai mult, nici noile uniforme nu ar fi corespunzătoare.

„E ceva de groază. La Humor este o maşină nereparată din 2010. Asigurările CASCO au expirat la 31 ianuarie şi nu le-au reînnoit. Noile uniforme sunt cusute aiurea şi dintr-un material prost”, subliniază cadre de la Ambulanţă.

 

Şeful DSP Suceava: „Au construit ca proştii, cine a greşit să plătească”

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Ludovic Abiţei, s-a arătat ieri neplăcut impresionat de modul în care a fost gestionat ultimul proiect, de ridicare a unei parcări acoperite în curtea staţiei de Ambulanţă din municipiu.  

El a declarat: „Îi priveşte dacă au făcut treabă cu nişte cârpaci. Trebuiau să deschidă bine ochii înainte, să se asigure că sunt îndeplinite nişte condiţii. Au construit ca proştii, deşi ar fi trebuit să verifice şi să urmărească lucrarea, etapă cu etapă. Cine a greşit să plătească, poate chiar din buzunarul propriu. Va fi nevoie de alţi bani pentru ca lucrarea să fie dusă la capăt”.

 

Dr. Martiniuc: Nişte răutăţi din partea unor oameni frustraţi, care încearcă să mă denigreze

Şeful de la Ambulanţa Suceava, dr. Daniel Martiniuc, a apreciat ieri că problemele sesizate la parcarea acoperită sunt minore, iar angajaţii care se plâng de proiectele derulate sub managementul lui sunt nişte cârcotaşi: „Şi ce-i aşa de rău în asta? Constructorul va repara greşeala, pe banii lui. E destul de neplăcut, construcţia mai trebuie ridicată puţin, dar asta este situaţia. Sunt nişte răutăţi din partea unor oameni frustraţi, care încearcă să mă denigreze”.

După ce a încercat să ne convingă să nu publicăm materialul, şeful SAJ a răbufnit, afirmând că nu înţelege interesul presei pentru acest subiect, în opinia lui fiind vorba de „un articol făcut la comandă, pe bani grei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comédia de la Ambulanţă: parcare acoperită în care nu încap ambulanţele.
 Vizualizări articol: 1727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 15 voturi
Comédia de la Ambulanţă: parcare acoperită în care nu încap ambulanţele3.9515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oameni frustrati? trimis de
(24 mar 2012, 12:04:06
may muye daca te prind in oras iti sparg fata....furi din banii nostrii ai tuturor...muriti-ar familia in chinuri de jeg de om....noi platim taxe si impozite ca prostii ca tu sa faci smenuri???
1.1  RE: Oameni frustrati? trimis de
(26 mar 2012, 20:36:39
dupa cum vb n-ai 16 ani, si cu siguranta nu platesti taxe!
2.   Dorel e parsiv, sapa gresit la stratul inteligent trimis de
(24 mar 2012, 18:50:37
Ne minunam de stadiul de prostie cand s-au construit balcoane fara usi sau au fost zidite macarale in incinte de constructii , si ziceam ca e de la dictatura , dar se pare ca prostia nu are culoare ideologica. Tafnos ca un godac in targ cu bilele arse de soare comandantul de flotilei de ambulante este revolta de faptul ca se face atata agitatie pe un caz banal. Pai bre Martiniucule , parca odata candidat la primarie ... pai matale nu vezi ca tarasenia este o masura a modului de gospodarire a lucrarilor de investitii dar se pare ca nu intelegi asta si de aceea o sa-ti dau un exemplu : paduchele asa cat e el de mic este masura curateniei capisci comandante ??? Ca in batatura lumea vorbeste cu mana la gura ca sunt si alte lucrari facute de mantuiala dupa modul matale de gandire sunt sigur ca e adevarat. O fi nvinovat constructorul , cine stie ce parlit aciuat cu carnetul de partid pe linga usa dsp-ului sau primariei, care in spectrul umflarii profitului a redus cotele sub minim , dupa observatia lu matale cu cativa centimetri dar acolo la analiza caietului de sarcini daca nu belleste nimeni ochii , daca nu ai specialisti sa-ti citeasca o documentatie , de ce lasi lucrurile in coada de peste pe principiul ca "o sa mearga si asa" sensibilizat poate de clipitul de mimoza a parltului constructionist.
Managerul acolo are sange de rasa unde simte ca trebuie sa delege raspunderea , acolo unde trebuie sa puna regula in procese, ceea ce aici se vede ca nu e cazul.
Daca ma gandesc bine si analizez performantele lu matale in ale managementului de resurse revin si cred ca nu e tarziu sa te inscrii la candidatura de primar ai fi sigur original in decizii. Parerea mea !!!
3.   Ambulanta trimis de
(24 mar 2012, 20:45:30
Chiar daca nu are legatura cu subiectul, ci mai degraba cu oamenii de la ambulanta as vrea sa dau un feedback despre oamenii ce lucreaza acolo.
Pentru prima data in viata am sunat duminica trecuta la 112 (bebelusul meu a avut probleme) si am avut nevoie de o interventie a echipei medicale de urgenta.
Pe scurt as vrea sa remarc promtitudinea cu care au ajuns, profesionalismul si nu in ultimul rand amabilitatea acestora (din pacate nu imi aduc aminte nume sau numarul ambulantei).Si astea toate cu salariile mizerabile (din cate am auzit nu am nimic concret) pe care le au acesti oameni.
Este o rusinie pentru omenire ca un "rege al asfaltului" sau un "nesimtit "de deputat sa castige de sute de mii de ori mai mult decat un om care salveaza vieti!
Si tot acesti oameni de multe ori sunt injurati sau chiar luati la bataie in loc sa fie respectati.Pacat!Eu am tot respectul si ii felicit pentru tot ceea ce fac.
@m-am referit la cei care lucreaza direct pe ambulanta.
3.1  RE: Ambulanta trimis de
(25 mar 2012, 11:11:15
Confirm. Tot respectul pt. medicii si asistenti/asistentele de pe ambulante. Am avut si eu o data nevoie pt. fiica-mea si si-au facut treaba cu brio.
Cat despre Martiniuc... rusine
3.2  RE: Ambulanta trimis de
(25 mar 2012, 11:12:56
"medicii si aststentii" am vrut sa scriu dar nu prea m-a ascultathappy
Scuze
3.3  RE: Ambulanta trimis de
(25 mar 2012, 11:13:54
"medicii si asistentii"
Offf
4.   Lucrari portocaliu-verzui trimis de
(25 mar 2012, 20:04:08
Model pentru administratia Flutur cap de mort. Cam asa arata situatia la nivel national, de dragul banilor electorali, se fac lucrari proaste si cu bani multi. Vine rascolul, bombalailor si trebuie sa semnati actul de predare-primire, atunci sa va vad pe unde scoateti camesa. Si atunci sa-l vezi pe Flutur cum rage pe deal si Balanel pe hotar.
5.   3. Ambulanta trimis de PAPADIE (2012-03-24, 20: trimis de
(25 mar 2012, 20:10:47
:))))
6.   OARE?! trimis de
(26 mar 2012, 08:52:29
OARE vor veni vreodata organele indrituite sa faca ordine in micul paradis fiscal al dr. Martiniuc?Confundat de cele mai multe ori cu propria mosie,unde personalul angajat activ pe ambulante este considerat bun personal exploatat,depersonalizat uneori pana la pierderea identitatii?Umilit,jignit,trat cu aroganta,mai nou si de dir.medical dr. Abalasei Mihaela in jurul careia ard probabil tot flacarile portocalii.Sa aiba grija sa nu se arda intr-o buna zi....
De cele amintite in comentariile anterioare nu spun decat ca, sper ca intr-o zi ,toti cei de la SAJ SV care au comis ilegalitati sa dea socoteala.
PS:Stiti cum arata o sotie de ofiter de vama de frontiera iesind beata,taraita de propriile colege,mai bine spus "acoperita" spre masina?Veniti la SAJ SV si veti afla.Si multe altele...Si despre Sindicatul 112 si maretul sau lider Fodor Liviu,"trup si suflet" pentru membrii cotizanti.Sunt multe povesti.Trebuie doar sa vreti sa le aflati.
7.   ............. trimis de
(26 mar 2012, 09:15:34
....musai de amintit personalul TESA,cel iubit si protejat de "guru" M.In special unele "doamne" al caror trecut indepartat se impleteste armonios cu cel al tatucului.Si neaparat de amintit zona STATISTICA,unde doamnele asistente,ca da,sunt asistente,se lupta din greu cu ondulatoarele,cafelele,farfuri cu gustari de nu stii la un moment dat unde te afli:la coafor,la cafenea,la restaurant?!Si au un program foarte incarcat,saracele.Oare cum le poate exploata tatucul astfel?O fi avand el niste motive care vin tot din trecutul incetosat....
Si mai sunt.Dar mai lasam sa si respire pe bietii protagonisti,ca or fi unii pe la usile lor care asteapta sa debarce.;)
Capitolul urmator:unii despre care nu am pomenit inca.
O zi buna!
8.   Comentariu trimis de
(26 mar 2012, 20:14:44
Eu lucrez la SAJ Suceava ca ambulantier.Ca au gresit constructorii la proiectul ala... treaba lor, vor suporta costurile,nu-i treaba managerului, de 3 ani sunt angajat la SAJ Suceava, dr.Martiniuc nu mi-a inchis niciodata usa daca am avut o problema, nu vreau sa par subiectiv, personal nu mi-a facut favoruri, insa sa-l faci ,,guru'' e cam mult.A avut si are o gramada de prioecte interesante ,sper sa apuce sa termine garajul pt masinile de urgenta tip B,C .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei