Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La IPJ Suceava

Poliţista care prinde poliţişti, avansată în grad înainte de termen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei ofiţeri şi un agent din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au fost avansaţi în grad înainte de termen, pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea desfăşurată în cursul anului trecut.

Manifestarea a avut loc, ieri, cu prilejul Zilei Poliţiei Române, sărbătorită în fiecare an pe 25 martie.

Pe lângă cei patru poliţişti avansaţi înainte de termen, ieri, la sediul IPJ Suceava alţi 53 de ofiţeri şi 150 de agenţi au fost avansaţi în grad la îndeplinirea stagiului minim.

 

Femeia în uniformă de care se tem poliţiştii corupţi

Printre cei patru poliţişti avansaţi înainte de termen se numără şi şefa Biroului Control Intern din cadrul IPJ Suceava, Loredana Niţulescu, care de la gradul de inspector principal a fost avansată în cel de subcomisar.

În vârstă de 33 de ani, subcomisarul Niţulescu este poliţista pusă din noiembrie 2009 să conducă structura al cărei rol este de a-i depista pe poliţiştii corupţi, implicaţi în afaceri nelegale, care încalcă legea ori nu îşi îndeplinesc corespunzător atribuţiile de serviciu, şi de a-i sancţiona ori, după caz, de a-i da pe mâna procurorilor.

Zilele trecute, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare un fost agent de poliţie, Dumitru Drelciuc, care, pe vremea când era angajat al IPJ Suceava, a furat din camera de corpuri delicte a Poliţiei oraşului Gura Humorului peste 81.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Obligat şi la plata sumei de 777.704 lei către IPJ Suceava şi cu alţi aproape 70.000 de lei confiscaţi de instanţă, Drelciuc este unul dintre poliţiştii trimişi după gratii în urma unei anchete în care un rol determinant a avut şi subcomisarul Loredana Niţulescu.

Un alt caz instrumentat anul trecut de structura condusă de, la acea vreme,  inspector principal Niţulescu este cel al fostului şef de la Buneşti, agentul Vasile Iftimie (43 de ani), prins pe 19 mai a.c., îmbrăcat în uniforma de poliţist, în timpul serviciului, la volanul unui autoturism VW, în portbagajul căruia s-au găsit nu mai puţin de 3.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

 

Are peste 30 de infracţiuni constatate în 2011

Pe lista ofiţerilor avansaţi înainte de termen se numără şi actualul adjunct al Poliţiei Câmpulung Moldovenesc, Vasile Reavschi (41 de ani), înaintat la gradul de subcomisar.

Fost şef al poliţiei rurale din zonă, Reavschi a avut rezultate foarte bune în activitatea desfăşurată în cursul anului trecut, iar printre ultimele sale realizări profesionale se numără şi anihilarea grupării de hoţi care a comis în ultimele luni numeroase spargeri în zona Gura Humorului –Câmpulung Moldovenesc, anchetă în care adjunctul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a avut o contribuţie importantă.

Şeful compartimentului formaţiunii rutiere din cadrul Poliţiei Vatra Dornei, Vasile Niculiţă (38 de ani), a avansat şi el înainte de termen în gradul de inspector principal.

În cursul anului trecut, Niculiţă s-a remarcat, reuşind să constate peste 30 de infracţiuni la regimul rutier.

 

A tras cinci focuri de armă pentru a opri două maşini în trafic 

Printre cei recompensaţi de conducerea IPJ Suceava cu avansarea în grad înainte de termen se numără şi subofiţerul Cătălin Mihale (30 de ani), de ieri agent-şef adjunct.

Poliţist la Secţia Vama, Mihale a participat la multe acţiuni care au dus la prinderea a numeroşi infractori. Agentul-şef adjunct nu a ezitat să folosească arma din dotare pe data de 29 septembrie 2011, când a oprit în trafic două maşini în care se aflau peste 20.000 de pachete de contrabandă.

În urma acţiunii agentului, patru persoane au fost reţinute pentru contrabandă, iar poliţia a retras de pe piaţă încă o cantitate importantă de ţigări cu timbru ucrainean ori moldovean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţista care prinde poliţişti, avansată în grad înainte de termen.
 Vizualizări articol: 11027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 11 voturi
Poliţista care prinde poliţişti, avansată în grad înainte de termen2.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu v-ar fi rușine obrazului! trimis de
(24 mar 2012, 11:44:55
Băi nu mai vorbiți prostii cu controlul vostru intern.
Caz real:
Un cetățean – fără cazier și fără măcar o amendă primită vreodată – formulează o sesizare împotriva apucăturilor de vătaf ale unui șăf de post.

După oarecare timp primește reclamantul o citație să se prezinte la nu știu ce cameră de la IPJ.
Dar chestia ciudată este că reclamantul primește citația luni 26 martie 2012 (de exemplu) iar în citație este invitat să se prezinte la IJP în data de 23 martie 2012.
(Probabil asta e o formă mascată a polițiștilor de a-i trimite în aia mă-sii pe reclamanți).

Pasul doi în activitatea de control intern, desfășurată în mod „excepțional” de către doamna Nițulescu, se desfășoară cam așa ceva:
- polițistul reclamat monitorizează locuința petiționarului.
- în momentul când observă că acesta pleacă de acasă cu vreun motiv, pune mâna pe telefon și sună la IPJ.
- de la IPJ sosește de urgență un ofițer desemnat cu cercetarea petiției. Individ care, bineînțeles, constată că reclamantul nu este la domiciliu.

Pasul trei arată cam așa:
- se remite petiționarului o adresă răspuns prin care i se pune pumnul în gură că nu a răspuns la citație, că nu a fost de găsit la domiciliu și mai ales că ASPECTELE SESIZATE NU SE CONFIRMĂ.
Iar în sfârșitul adresei , culmea tupeului, i se recomandă petiționarului SĂ-ȘI REVIZUIASCĂ COMPORTAMENTUL ȘI SĂ ADOPTE O ATITUDINE ÎN PERFECTĂ CONFORMITATE CU PREVEDERILE LEGALE.
1.1  RE: Nu v-ar fi rușine obrazului! trimis de
(24 mar 2012, 11:45:40
FINAL:
Toate adresele au fost semnate de către nițulescu loredana.
Ofițerul ce a efectuat activitatea de verificare se numea parcă Onuț.
Anul evenimentelor era 2009.
Vreți, doamna nițulescu sau domnule todiruț, să vă spun și localitatea și numele șefului de post?
O știți foarte bine din cuprinsul mail-ului din vara anului 2009 prin care am decis ca de acum înainte să nu am nevoie NICIODATĂ de „serviciile ireproșabile” ale poliției.
Dacă nu știți care este acel mail, întrebați-l pe fostul purtător de cuvânt despre fraza „ Poliția este o instituție parazitară, inutilă și dăunătoare comunității”.
2.   RUSINE trimis de
(24 mar 2012, 12:38:17
Ca in fiecare sunt avansati PAPAGALII........rusine Politie Romane si celor care o conduc.
3.   Comentariu trimis de
(24 mar 2012, 13:54:34
Pai voi nu va dati seama ca au dat afara oamenii corecti, fara pile care ii incomodau si au tinut toti pilosii si toate boarfele cu guma in par care stau mai mult sub birouri dar sunt amantele sefilor si sunt avansate dupa ,, munca prestata'' ?
4.   STRIGATOR LA CER CE SE INTIMPLA IN SUCEAVA trimis de
(24 mar 2012, 15:50:35
INTREBATI-O PE ACESTA CUCOANA PE CEILALTI CARE SINT SESIZATI LA CORPUL DE CONTROL DE CE NU LI SA INTIMPLAT NIMIC.CRED-CA TREBUIE DUMNEAI PUTIN VERIFICATA DE CINE TREBUIE.IN CURIND
5.   Comentariu trimis de
(24 mar 2012, 19:49:56
felicitari tuturor poliţiştilor cu ocazia zilei poliţiei române şi în special celor avansaţi.sunt convins ca doamna de la control intern va face carieră şi va ajunge comisar şef asemeni altei doamne din poliţie,fostă şefă la cadre,tatiana buznea.
6.   . trimis de
(24 mar 2012, 20:39:19
Frumoasa domna politist. Felicitari!
6.1  RE: . trimis de
(24 mar 2012, 20:40:41
doamna*
7.   La multi ani! trimis de
(24 mar 2012, 20:42:17
La multi ani tuturor politistilor! ”Doamna” Nitulescu... angajata pe prajituri! (prietenii stiu de ce!) Acum avansata la fel... Sunt politisti care chiar merita... dar... n-au prajituri!!! O viata frumoasa!
8.   Bravo doamna!!! trimis de
(24 mar 2012, 22:20:13
Sunteti o doamna prin excelenta: frumoasa,desteapta,culta,buna la suflet si ,,buna'' asa k lasati vrajmasii sa vorbeasca si rugativa pentru ei,iar celor ce v-au facut bine faceti-le bine. Eu oricum va iubesc k sunteti o fata super.
Iar voi vrajmasilor nu fiti ranchiunosi,gradele trec omul ramane.
8.1  RE: Bravo doamna!!! trimis de
(24 mar 2012, 23:05:28
Asta parca e din categoria: "sefu`vedeti ca era sa aveti o scama pe haina". Cat despre iubire, ai grija ca se poate interpreta usor si nepotrivit.
9.   * trimis de
(25 mar 2012, 10:10:37
O ȚIGANCĂ!
10.   Alt comentariu trimis de
(25 mar 2012, 11:38:51
d-na de care vorbiti,nu a prins nici un hot si nici un politist , este un obicei la inspectorat sa-i avanseze pe cei care nu au dat nici o amenda in toata cariera lor.
Judiciarul,economicul chiar nici un politist nu merita sa fie propus si avansat.
11.   Comentariu trimis de
(25 mar 2012, 12:13:20
Poate avansarea asta grăbită, va aduce şi puţină muncă în plus, că până la acest moment discutăm doar despre vorbe în vânt, că fapte nu sunt din partea Biroului Control Intern.

Aşa zisele mari cazuri depistate sunt praf în ochi, au fost mediatizate şi nu se mai putea da înapoi, problema vine din restu de 99% de cazuri care au fost trecute cu vederea, uitate şi făcute să dispară. Şi evident probabil de asta se şi acordă avansările: merite deosebite în protejarea intereselor.
12.   Comentarii! trimis de
(25 mar 2012, 13:14:33
Carcotasi au fost, sunt si vor exista mereu! Este o vorba veche : Daca nu ai nimic bun de spus despre cineva, mai bine nu spui nimic! Asta se aplica la majoritatea comentariilor de aici, in general cu totul pe langa subiect si nu ma refer neaparat la acest articol!
Cat despre doamna Loredana Nitulescu, nu pot spune decat "Jos palaria!"
Daca ar fi mai multe cadre ca dumneaiei, alta ar fi fata politiei romane!
12.1  RE: Comentarii! trimis de
(25 mar 2012, 16:40:27
Băiețasule, chiar și despre primul comentariu afirmi că e simplă cârcoteală?
Citește mai atent și vezi cam care este maniera de lucru a acestor indivizi din poliție, inclusiv „Iubirea ta” madama nițulescu!
Ție ți-ar conveni să fii citat cu trei zile în urmă?
Ți-ar conveni să ai mijloace materiale de probă care nu ți-au fost solicitate și să ai martori care nu au fost audiați?
Și toate acestea doar pentru că așa a vrut mușchiulețul clitoridian al iubițicii matale?
13.   Felicitari oricum.. trimis de
(25 mar 2012, 15:10:38
Tin sa ii felicit pe aceasta cale celor care au fost avansati cu ocazia zilei Politiei Romane..Cu siguranta fiecare si-a facut datoria conform postului detinut..
Dar din pacate exista o mare problema la nivelul putin mai de jos.. mai ales la formatiunile de judiciar.. unde este cea mai grea si mai stresanta munca.. Este impamantenit un obicei ca persoanele care lucreaza pe aceasta linie de munca sa nu primeaca avansarile pe care in mod normal ar trebui sa le obtina, neavand vreo sanctiune de orice fel..motivat mai ales de faptul ca nu exista functii (nu ma refer la functii de conducere) care le pot fi repartizate pentru obtinerea gradului urmator..ceea ce este de fapt un abuz.. lucratorii neavand nici o vina..nu este corect ca tot celor ce au fire de par alb pe cap la 25-30 de ani sa li se ia chiar si banala avansare la termen. Aceeasi situatie exista si in cazul celor care ocupa o functie dar este platit la nivelul minim, nicidecum la nivelul functiei detinute..Parul cu care suntem loviti ca sa muncim il simtim pe spate..dar motivatia de a munci in scopul de a obtine cele mai bune rezultate unde este? ..E pacat..
14.   Skz.. trimis de
(25 mar 2012, 15:22:08
Imi cer scuze pentru eventuale greseli in formularea unor fraze..
15.   Rusine trimis de
(26 mar 2012, 17:35:10
cei de la inspectie interna sunt aghiotantii conducerii IPJ,de aceea se avanseaza ptr ca de ei au nevoie nu de cei care muncesc in teren.Rusine politiei sucevene.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei