Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur anunţă că autostrada Siret – Bucureşti a primit undă verde de la Uniunea Europeană

Duminică, 25 Martie 2012 (16:18:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cursul zilei de duminică că autostrada Siret – Bucureşti a primit undă verde din partea Consiliului de Transporturi al Uniunii Europene. Flutur a arătat că ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a participat săptămâna trecută la Bruxelles la Consiliul de miniştri ai Transporturilor, for care a aprobat construcţia a două coridoare de transport în România, în cadrul reţelei Trans-Europene de Transport.

Şeful administraţiei judeţene a explicat că în primul rând este vorba despre coridorul Nord – Sud, respectiv o autostradă Siret – Suceava – Bacău – Bucureşti. „Acest coridor a fost aprobat. Asta înseamnă că există posibilitatea ca din 2014 să putem finanţa o autostradă modernă care să lege Nordul de Sudul României. O autostradă care să meargă în Nord, spre Cernăuţi şi Polonia şi spre Marea Nordului, iar spre Sud, să meargă către Bucureşti şi Turcia”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că un alt coridor de transport pentru care s-a primit aprobare este cel care leagă Estul de Vestul României, pe traseul Ungheni – Iaşi-Târgu Mureş - Turda – Timişoara.

„Practic zona noastră, în perioada următoare, va fi traversată de două autostrăzi, Nord - Sud şi Est - Vest. Şi de multă vreme această zonă aşteaptă să iasă din izolare. Aduc aminte că tronsonul Nord - Sud a fost luat în calcul în urma intervenţiilor mele de anul trecut, când o comisie de la Bruxelles şi de la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Europa a fost prezentă la Suceava, în Vama Siret, acolo unde ne-am întâlnit cu o delegaţie din Ucraina şi am solicitat introducerea ca prioritate şi a acestui coridor”, a declarat Flutur.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a declarat că Suceava a fost inclusă şi în proiectele pentru  modernizarea căilor ferate pentru transportul feroviar de mare vitează. Flutur a arătat că Suceava va deveni un nod feroviar important, având în vedere că două trasee pentru transportul de mare viteză vor trece prin judeţ. „Este vorba despre calea ferată care vine de la Vest,  spre Cluj şi Vatra Dornei, dar şi cea care merge de la Suceava spre Bucureşti. Şi vorbim aici despre modernizarea acestor căi ferate pentru trenuri rapide. Mă bucur să anunţ că Suceava devine un nod important de cale ferată pentru transportul rapid. Iar acest lucru este o victorie pentru zona noastră în ceea ce priveşte relaţia cu Uniunea Europeană”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă că autostrada Siret – Bucureşti a primit undă verde de la Uniunea Europeană.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Flutur anunţă că autostrada Siret – Bucureşti a primit undă verde de la Uniunea Europeană4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa o vad facuta si pe asta trimis de
(25 mar 2012, 22:19:36
Aia importanta e cea care duce spre TG mures. Pt produsele agricole care vor sa fie trimise catre vest, asta e aia buna......Si cea de la suceava catre Bucuresti, sa se faca jonctiunea cat mai repede spre Roman....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei