Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Ponta, cam înăltuț pentru gustul prezidențial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele prosperei noastre Republici, din pomii căreia bananele cad pară mălăiață, e din ce în ce mai luminos, anexându-și o aură profesorală absentă ieri. Președintele e, ce s-o mai lungesc, lucid și luminos ca o feștilă. Observația unora, că i-au depistat o pâlpâire asimilată fricii, e falsă. De unde vine aura? Autopromovat în lumea dascălilor prin proiectul unei academii de politicieni, domnul Băsescu se vrea Spinoza și se imaginează Descartes. Alonja didactică te obligă să emiți periodic vorbe cu valoare de axiomă. Așa se face că, în tovărășia unor ziariști amuțiți de admirație, președintele coase vorbe cu relief, ca la fotele populare, și cu adâncime de puț. „Dacă era mai ager”, zice Băsescu despre Ponta, prindea postul de premier. Am încercat să descâlcesc vorbele și, zvârlind coaja, să extrag miezul. Ei bine, aviz învățăceilor, pentru a fi bine preparat pentru politică e nevoie să urmărești, cu agilitatea unui cățel gata mereu de detentă, mișcarea imprevizibilă a osului. Ca bun premier trebuie să-l înhați în clipa providențială când ți se arată, chiar și în zeflemea.

Ponta n-a fost pregătit, imaginându-și că pentru a-ți împlini datoriile față de țară e nevoie de o majoritate parlamentară, de sprijin real. Aș, a zis președintele, care, fie vorba între noi, nici n-avea de gând să-l pună pe Ponta premier, fiind cam înăltuțpentru gusturile lui. Ce majoritate, ce sprijin?! Dacă te sprijin io, te sprijină tot UNPR și PD-L la un loc, cu Udrea și Roberta, iar dacă le mai dau trei județe de graniță, să facă Autonoma până la Budapesta, te sprijină și UDMR. Ce dracu’, politica nu e chestie de prințipuri, cum zicea ăla că îmi scapă numele, cam grec, Caragiale. Politica e curvă, bine zis, și dacă e curvă, nu e loc de farafastâcuri. Vrea să fie fată mare, să rămână fată mare, dar lu' Ponta nu-i dau certificat de absolvire la școala mea. M-am lămurit, după eșecul cu fabrica de înghețată, că vocația mea e intelectuală, mă orientez universitar.

Președintele, îl simt eu, de când a dispărut din sondaje, coborând sub umărul lui Dan Diaconescu, e altul, lunecă spre Patapievici. Lecția ultimă a avut ca temă „greutatea în partid”. Presărată cu pilde despre „grei și grele”, a deschis pârtii revoluționare. Cazuistica a spulberat truisme. De pildă, a spus, referindu-se la elevele Udrea și Roberta, că ele nu pot ajunge grele cu una cu două. Pentru a rămâne cu adevărat grele în, firește, PD-L, au nevoie de 15-20 de ani, ceea ce i-a năucit pe proștii care, manipulați de moașele de țară, încă mai credeau în temeinicia celor nouă luni. Răbdare deci, fetelor, așterneți-vă cu burta pe carte sau, mă rog, în ce poziție vă cade mai bine lumina, și munciți, absorbiți învățătură.

Începe să îmi placă președintele. Perspectiva unei vieți intelectuale, modernizarea școlii care până acum, o ştim, a produs doar vaci (sau tâmpiţi!), schimbarea unghiului filosofic asupra existenței personale și colective, iată probe de îndrăzneală. Un lucru n-am priceput deloc și cineva chiar m-a întrebat: școala lui Băsescu va da și atestate de manglitori sau simpla absolvire e suficientă pentru subînțelegerea calificării?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, cam înăltuț pentru gustul prezidențial.
 Vizualizări articol: 2218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ponta, cam înăltuț pentru gustul prezidențial5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politichia de mărgăritar* trimis de
(23 mar 2012, 13:51:10
Moto: „Gura păcătosului adevăr grăiește.”

Un reporter, ceva mai prostuț de feliul lui** și prin urmare cam ineficient d.p.d.v. redacțional, este trimes să ia pulsul preelectoral al unui cătun nenorocit, situat cam pe unde se agață harta-n cui, loc în care și uliul face un viraj în vrie autoimpusă, panicat fiind de perspectiva nefavorabilă a grănicerilor ucraineți.
Ajunge papugiul scîrța-scârța pe hârtie la locul împricinat dar… dialectica marxistă, implementată original în capitalismul de cumătrie, postulează fără putință de tăgadă că … puturosu-i tot puturos.
În loc să consulte personagiile îndreptățite, prin ineficiența trândav-bugetată, să-i ofere relații competente despre politichia de mărgăritar locală, comodul scribalău îl interpelează pe primul omuleț întâlnit în vecinătatea adiacentă indicatorului ”Welcome in Bortileni! Please drive carefully! Don’t drink and fly!” – adicătelea pe un moșneag matusalemic, mititel și uscat la trup ca un toiag patristic, uitat de Dumneazău - The One pe pământuțul acesta ca să le facă în ciudă efemeridelor pițipoance tunate, botoxate, liposucționate și siliconate.
Cu un chiștoc de mahoarcă fumegând pe sub colțul musteații, NTSM echipat în pufoaică și ciubote imperios necesare difuziei omogene a bălegarului de-a lungul și de-a latul pârloagei deținută cu titlu absolut de proprietate, bun propriu constituțional consfințit dar ipotetic sancționabilă fiscal de BOUL aceala de fuia.
1.1  RE: Politichia de mărgăritar* trimis de
(23 mar 2012, 13:52:39
Întreabă dialectic semidoctul mediatic:
„- Bădie, aș vrea să știu cum e cu politica în satul matale? Cine și cum se ocupă cu trebile astea?”
„- Dai o țâgară ca să-ț’ răspund?” – contrează condițional mumia grăitoare.
”- Dau!” – replică păcăliciul, completând optativ, printr-o filantropică pașcă de duhan Plugarul***, categoria gramaticală definitorie a verbului sub ale cărui auspicii au debutat interogațiile sociologice.
”- Păi, dom’le dragă, la noi în sat, numai câțiva zăpăciți puturoși mai au timp de pierdut cu așe’ PROSTII.
Unu-i primarul care se opintește de zor cu pesedeu. Apoi îi popa-prostu’ care tot cu comuniștii țâne. Directoru’ de la școală țâne cu securiștii de la peneleu, vicili țâne cu ceilalți comuniști pedeu iar jândarul se trage de șireturi cu ceilalți securiști de la peceu c-așa i-o lăsat tac-su cu limbă de melițian. Numai cârciumarul îi ceva mai aiurea și le ține partea la ruteni că doară de acolo-și aduce mitilicul cu care înnebunește lumea.
În plus mai sunt câțiva șturlubatici care n-au nica ocupație tătă zâua și se adună pe terasa de la bodegă unde se încontrează între ei vorovind despre cum o să adune zăbăucii de la peremeu lumea pe stadioane la împușcat tâlhari.
Cam atâta-i ghișăftul pe la noi pe aicea.” – grăiește adânc ascendentul în drept al celor ce au născut veșnicia.
„- Dar ceilalți oameni cu ce partide țin?” – o dă de-a rostogolul scribble-rostoganul formator de opinie civică.
„- Ei, ceilalți locuitori SUNT OAMENI SERIOȘI și-și văd de treaba lor!” – rezumă exhaustiv moș Adam … … …
1.2  RE: Politichia de mărgăritar* trimis de
(23 mar 2012, 13:55:03
--------------
* based on a true story.
** aidoma largii majorități a pitecantropilor amploiați, prin regresie negativă, la coprocotidianul ce priveghează, cu colți de buldog pensionar și chior, la integritatea democratică a Adevărului utopic pedelacheu.
FU! șobolani imunzi!
*** nici mama lui jessus sin joseph nu poate sau nu vrea să răspundă la questionul cum Baal-Zebub întră coloana de TIR-uri în gubernie, buchisite cu tiutiun și precedate prudențial de antemergători cu flashuri roș-albastre trimeși cu ordin de serviciu verbal, în „misiune de luptă” bugetar-partizană, de către un fost student la TCM care face șuruburi din orice și prin logică extra ☭ re care face bani neimpozabili și din peatră seacă.
Costache, postac nemernic, lasă naibii forumurile în sama troglodiților perfectului-compus versus dativul pronumelui personal și cercetează aceste legi să te văd de le-nțelegi.
Ori le-nțelegi obiectiv și-ți binemeriți solda instituțională, ori le deslușești anapoda ș-atunci se alege arhanghelița ta bizetiană cu un viloi de neam-prost și-o excursie mocca în ThaiLanda să se dedulcească la un spa populat de striperi over ten inches.
FU! și ție, puiule, că doară suntem în perioada când ne dorim unul altuia exact ce ne trece prima dată prin minte și corespunde sintetic realității obiective.
2.   Ha! Ha! - ZIAR DE CACAO trimis de
(24 mar 2012, 16:54:00
24.03.2012 - ora 16.48
Sondajul propus arată cam așa:

„Aţi fost vreodată victima unui furt, jaf sau tâlhărie?

Da - 57%
Nu - 35%
Nu mă interesează - 9%
Total voturi: 549.
Un utilizator poate vota doar o singura data.”

_______________
Păcălici aceștia de la Mo*****ul au fost la școală sub pod și au făcut Aritmetica sub supravegherea unui boschetar.
Altfel n-ar avea cum 57+35+9=101%
Păcălicii ar putea să raporteze conducerii județene pedeliste îndeplinirea planului cincinal și depășirea lui cu 1%.

(p.s. - nu spui cine, cinevas, persoană importantă ce a primit un ban pe ip, votează de vreo săptămână cam de 20 de ori pe zi. A reușit să se kace în acuratețea sondajului ducând ultima opține de la 4 la sută la 9%. a spus că vrea să ajungă la 25% ca să totalizeze un furtișag de 22% - exact ca cel ce și l-a propus la viitoarele alegeri un anumit partid înfrățit cu haoles romanes)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei