Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Bunuri furate şi cărţi vechi de sute de ani, ridicate de poliţie din casa unui colecţionar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un colecţionar din municipiul Câmpulung Moldovenesc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, după ce în urma unei percheziţii la locuinţa sa poliţiştii au găsit bunuri furate în valoare de zeci de mii de lei, precum şi cărţi vechi de sute de ani, despre care există suspiciuni că ar proveni, de asemenea, din infracţiuni.

Percheziţia a avut loc joi, în lipsa colecţionarului, Aurel M., în vârstă de 54 de ani, care era plecat în străinătate.

În prezenţa unui reprezentant al acestuia şi a doi martori asistenţi, poliţiştii câmpulungei i-au scotocit locuinţa colecţionarului, descoperind bunuri provenite din furtul comis în urmă cu câteva luni din casa unui preot din Ciocăneşti, faptă cu un prejudiciu estimat la circa 40.000 de lei.

Judiciariştii câmpulungeni au găsit în colecţia lui Aurel M. ceasuri de perete, obiecte de cult, cărţi vechi religioase, recuperând aproximativ 80% din prejudiciu. 

„Cu ocazia percheziţiei, s-au ridicat mai multe cărţi vechi, editate în perioada 1750-1890, pentru a se stabili dacă nu provin din comiterea altor infracţiuni sau dacă nu fac parte din patrimoniul cultural – naţional”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit unor surse judiciare, furtul comis din casa preotului din Ciocăneşti s-a petrecut în perioada decembrie 2011-februarie 2012, iar suspecţi sunt trei indivizi arestaţi în urmă cu două săptămâni, Cristian Calancea, în vârstă de 27 de ani, Augustin Sztan, de 23 de ani, ambii din Sadova, şi de Elvis L., de 17 ani, din Pojorâta, tot pentru spargeri din locuinţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bunuri furate şi cărţi vechi de sute de ani, ridicate de poliţie din casa unui colecţionar.
 Vizualizări articol: 2094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Bunuri furate şi cărţi vechi de sute de ani, ridicate de poliţie din casa unui colecţionar4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
(24 mar 2012, 15:25:12
SI LA BIBLIOTECA MUNICIPALA C-LUNG,IN 2003 ZACEAU MAI MULTE CARTI ,,MUCEGAITE'',VAZUTE DE MAI MULTI CONSILIERI LOCALI,LA INVITATIA DIRECTORULUI INSTITUTIEI,A SE VEDEA DACA AU FOST RECUPERATE SAU AU FOST ,,ARUNCATE''.
LA ,,REVOLUTIE'' IN '89. DIN MICRO-MUZEUL EXPL.MINIERE FD.MOLDOVEI ,AU FOST ARUNCATE PE GEAM,MAI MULTE CARTI SI DOCUMENTE DIN PERIOADA AUSTR-UNGARA,S-A INCERCAT SI INCENDIEREA LOR.ACELE CARTI SI DOCUMENTE,CARE AU ,,SCAPAT'' DE DISTRUGERE,UNDE SE AFLA IN ACEST MOMENT????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei