Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Copil atacat şi omorât de o haită de câini

Sâmbătă, 24 Martie 2012 (19:49:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un copil care ar fi împlinit peste câteva zile şase ani a murit sâmbătă dimineaţă, muşcat se pare de mai mulţi câini.

Nenorocirea s-a petrecut în jurul orei 9:30-10:00, pe un teren viran din apropierea cimitirului satului Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti.

O femeie a sunat la 112 şi a sesizat faptul că a găsit trupul neînsufleţit al micuţului, care prezenta mai multe muşcături pe picioare şi una în zona gâtului, sub urechea stângă.

Părinţii copilului erau în stare de şoc. Ei au povestit că micuţul a plecat cu fratele său mai mare, elev în clasa a II-a, până în sat, la tatăl lor, care lucra la un consătean.

Pe drum, însă, cei doi au fost încolţiţi de câini. Băiatul mai mare a reuşit să scape de câini şi a fugit la primul om pe care l-a întâlnit în cale să ceară ajutor. Când s-au întors la faţa locului însă, era prea târziu, copilul fiind deja fără suflare.

Poliţia a deschis o anchetă, pentru a stabili cine se face vinovat de moartea băieţelului de cinci anişori şi dacă câinii erau sau nu fără stăpân.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, inspectorul Ionuţ Epureanu, a declarat că şi în condiţiile în care cineva hrăneşte constant câinii vagabonzi poate fi tras la răspundere dacă animalul atacă vreo persoană, pedeapsa fiind de şase luni la cinci ani, şi de la doi ani la şapte ani de închisoare, dacă survine decesul victimei.

 Sătenii din Călineşti Enache erau revoltaţi şi povestesc că în zonă s-au aciuat mai mulţi câini, fiind şi două abatoare în apropiere.

Primarul comunei Dărmăneşti, Dan Chivodeţ, susţine că nu a primit până la tragicul evenimt de sâmbătă dimineaţă sesizări despre câinii vagabonzi, şi e de părere că ar trebui o legislaţie fermă în această privinţă, pentru a stârpi acest fenomen al câinilor fără stăpân.

Imagini video de la cumplitul eveniment de la Călineşti Enache puteţi viziona pe Monitorul TV - www.monitorultv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil atacat şi omorât de o haită de câini.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
Copil atacat şi omorât de o haită de câini3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hrana pentru maidanezi trimis de
(24 mar 2012, 15:46:13
Nu am nimic impotriva hranirii maidanezilor cu produse adecvate: Soda Caustica, Sticla  ☭ a, Stricnina, Plumb etc. Dar cei care-i hranesc cu altceva, merita sa aiba soarta acelui copil...
2.   ... trimis de
(24 mar 2012, 18:46:01
Cum apare cate un articol, despre maidanezi sau caini in general, apar cati inteligenti din astia care isi arata muschii doar in fata cainilor ca altundeva nu au cum...josnic.
Dar cand apare un articol despre unul care a violat si ucis o batrana sau despre una care si-a aruncat copilul la ghena, acelasi spirit razboinic din comentarii nu se mai observa deloc, ca sa numai vorbesc de faptul ca opiniile lipsesc cu desavarsire.
2.1  RE: ... trimis de
(24 mar 2012, 19:48:17
Boule, pentru caini nu exista LEGE. De aceea esti bou cand compari una cu alta.
Se impune eutanasierea in regim de urgenta si chiar otravirea acestor maidanezi!
2.2  RE: ... trimis de
(24 mar 2012, 23:14:16
ICE80, ca ideea acest articol este desprea moartea unui junior de nici 6 ani. Asta e subiectul principal. pe plan secundar sunt cauzele decesului care intradevar sunt de jungla, de lupta de supravietuire in salbaticie, dar noi suntem intr-o lume asazisa civilizata in care nu mai e nevoie sa luptam cu lupii si ursii pentru o bucata de carne. Le suntem superiori printr-o chestie care tie cred ca iti lipseste.... INTELIGENTA. Atunci cand e violata o baba, sau un individ omoara alt individ, e clar cine e vinovatul. Problema e ca aici e destul de greu sa tragi potaia la raspundere.... si din acest motiv nimeni nu va fi pedepsit. Ce vina au parintii, bunicii, vecinii, ca si-au pierdut copilul nepotul sau prietenul? Ce ar trebui sa faca? sa curete satul de potai, si sunt sigur ca asta se va si intampla.
3.   Madam Cocris,Gavriloaia,se aude? trimis de
(24 mar 2012, 19:55:35
Noi,contribuabilii suntem discriminati fata de potaile astea.Nu ma credeti?Un caine isi poate face linistit nevoile in fata Primariei fara sa i se intample nimic.Tu,ICE 80,ce zici,incerci?
3.1  RE: Madam Cocris,Gavriloaia,se aude? trimis de
(24 mar 2012, 21:38:05
Frate mi`am facut cont doar ca sa raspund comentariului tauhappy. Cand de retardat si de imbecil poti sa fii ca sa ne compari cu un caine ? Specia umana a avut parte de o dezvoltare care, de`a lungul timpului, a reusit sa ne deosebeasca de restul vietuitoarelor de pe pamant prin faptul ca noi putem lua decizii fiind constienti de urmari, acest lucru se numeste discernamant. Daca tu te bagi in aceeasi oala cu acesti maidanezi inseamna ca ai o capacitate de gandire apropiata sau chiar mai mica. Cat despre topic, ar trebui eutanasiati acei maidanezi (intr`un mod civilizat si conform legii), dar asta nu inseamna ca toti cainii trebuie tratati la fel. Iar pentru cel care a postat primul comentariu, ii doresc aceeasi dieta zilnichappy.
4.   Corectitudine.. trimis de
(25 mar 2012, 15:47:35
Subscriu ultimei jumatati a comentariului de mai sus..cea mai buna solutie impotriva cainilor fara stapani este clar eutanasierea..cea mai umana solutie..cheltuielile fiind oricum mai mici decat introducerea cainilor intr-un adapost canin..in care ajung sa se manance intre ei de foame, si proprietarii fac bani pe mancarea care nu le este administrata..Pana la urma sunt si ei vietati..nu toti cainii sunt la fel..dar totusi trebuie sa prevenim astfel de tragedii..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei