Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2012 - Anul XVII, nr. 59 (4964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De astăzi

Primăria Suceava dă startul campaniei de curăţenie de primăvară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de astăzi, municipalitatea suceveană dă startul oficial al campaniei de curăţenie de primăvară, mobilizându-şi forţele ca, până la sărbătorile de Paşti, să cureţe şi să înfrumuseţeze atât străzile, cât şi cartierele Sucevei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că, deşi campania de curăţenie ar fi trebuit să înceapă de la 1 martie, din cauza vremii, mai mult s-a pus accent pe deszăpezirea străzilor şi a trotuarelor, decât pe măturat şi strângerea gunoaielor adunate peste iarnă.

“Începem un amplu program de curăţenie în Suceava, care, la fel ca şi în anii trecuţi, se va desfăşura sub deviza <Toţi pentru curăţenia oraşului>. Şi în acest an vom implica asociaţiile de proprietari în campania de curăţenie şi sperăm la implicare şi din partea locuitorilor oraşului”, a declarat Ion Lungu.

Conform programului campaniei de curăţenie de primăvară al Primăriei Suceava, săptămâna aceasta, echipele de salubrizare vor acţiona de-a lungul principalei artere de circulaţie, de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani - străzile Sofia Vicoveanca, 1 Decembrie 1918, 1 Mai,  Ştefan cel Mare, Ana Ipătescu, Calea Unirii, Calea Burdujeni.

Săptămâna viitoare, în perioada 19 -23 martie, campania de curăţenie va ajunge în cartierele Obcini, George Enescu şi Burdujeni.

Mai exact, se va acţiona în paralel, cu două echipe. În zilele de luni şi marţi, o echipă se va ocupa de curăţenia cartierului Obcini, pentru ca miercuri, joi şi vineri să acţioneze în cartierul George Enescu, în vreme ce o altă echipă va fi prezentă întreaga săptămână în cartierul Burdujeni - luni şi marţi în zona Cuza Vodă II, miercuri şi joi în zona Cuza Vodă I, iar vineri în zona Cuza Vodă III.

În a treia săptămână, adică în perioada 26- 30 martie, campania de curăţenie va ajunge în zona centrală a Sucevei, în zona ANL Burdujeni şi în cartierele Zamca şi Iţcani.

Una din cele două echipe de salubrizare se va ocupa numai de zona centrală, în vreme ce a doua echipă se va ocupa luni de cartierul ANL, marţi şi miercuri de cartierul Iţcani, joi, de cartierul Zamca, iar vineri de zona centrală.

În perioada 2-6 aprilie, campania de curăţenie va fi reluată în mare în toate zonele, pentru ca în perioada 9-13 aprilie accentul să fie pus pe curăţenie în zona cimitirelor şi a unităţilor de cult.

“Ne dorim ca până la sărbătorile de Paşti oraşul să arate cât mai bine şi să fie pregătit pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Anul acesta, asociaţiile de proprietari care se vor implica în campania de curăţenie, participând la concursul organizat în acest scop de primărie, nu vor mai fi recompensate cu premii în bani, ci cu diplome de participare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava dă startul campaniei de curăţenie de primăvară.
 Vizualizări articol: 1243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Primăria Suceava dă startul campaniei de curăţenie de primăvară1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(12 mar 2012, 12:04:56
Startul s-a dat deja ca am vazut ca se pun iar pavele in gropi.
2.   Curatenie trimis de
(12 mar 2012, 13:09:51
da, startul se da, dar citi ies la curatenie in jurul blocului? doar 1-2 batrini de la parter, restul trec, se uita, rinjesc si .......fac mizerie......
pe mine ma deranjeaza altceva ! ....zapada se topeste, s-a uitat cineva ce apare in jurul blocurilor? numai hirtii, cirpe, cartoane de la hirtia igienica, de la pasta de dinti, tampoane, etc....etc....etc....nu le mai enumar.....si sub aceste mizerii mijesc ghioceii, narcisele.....da,da, la blocul meu asa ceva este.......
ce ar trebui de facut? cum ar trebui pedepsiti acesti intrusi care arunca mizeria peste geam? care lasa gunoiul in scara blocului?
mai este o probleme la fel de stringenta: s-au inmultit persoanele care plimba catelusii dimineata , dar care fac o mizerie de nedescris, acestia ar trebui fotografiati si obligati sa-si stringa mizeria dupa animalele lor.....pe trotuare, dimineata, copiii care merg la scoala, neatenti cum sunt si hirjonindu-se calca pe aceste mizerii si nu va mai spun ce iese........asta va place?
as dori niste comentarii, niste opinii, niste metode de rezolvare, a celor de mai sus..........nu sunt numai in favoarea mea, ci a tuturor, sa traim in curatenie, in frumos.......
am dreptate sau ma veti injura ca la usa cortului?..........astept pareri.....
2.1  RE: Curatenie trimis de
(12 mar 2012, 13:59:45
ILONA, subscriu si afirm cele prezentate de tine, dar din pacate, nu esti singurul/a care se confrunta cu asa ceva. Lamentabil sau nu, nesimtirea unora este de nedescris si multi sunt cei carora nu le pasa de ceea ce au sub nas: tone de gunoi si mizerie de animale.

Personal, consider ca o mai buna implicare a cetatenilor in activitatile de curatenie, macar in jurul blocului ar fi de bun augur. Dar revin si afirm si cele spuse de tine, putini sunt cei carora le pasa, pentru ca majoritatea sunt "ocupati" si nu pot sau nu vor sa-si dedice 2 ore din timpul lor "pretios" pentru a face curatenie in jurul blocului. Majoritatea se bazeaza pe faptul ca ei platesc taxe de salubrizare si impozite pe la primarie. Ok, nu-i judec, cu totii platim, dar totusi la cat de mare e orasul si la cat de multa munca este in ceea ce priveste curatenia pe strazi si trotuare, n-au timp bietii de la Rosal sa vina sa-ti ridice si gunoiul de la animale din fata blocului.
Sper totusi sa se rezolve toata aceasta situatie, catusi de putin, pentru ca e mediul in care traim si cu totii ne dorim un mediu de trai sanatos, dar nimeni nu misca un deget pentru a pune in aplicare acest lucru...
3.   @ILONA trimis de
(12 mar 2012, 14:04:05
Ai dreptate, am patit si eu sa treaca vecinii pe langa mine cand faceam curatenie si sa ranjeasca ca dobitocii, fara sa iasa sa faca si ei ceva. Peste tot este o mizerie de nedescris in jurul blocurilor, in tot orasul nimeni nu ar face nimic de bunavoie, nimeni nu ar planta un copac sau o floare, din contra, ii taie si curata fara sa le pese de nimic si de nimeni. Traim intr-o tara foarte murdara, nu avem respect fata de natura si semenii nostri, si din pacate in loc sa se faca campanii nationale sustinute de mass media pe tema asta, se cheltuie bani pe nimicuri. Daca in general in tara este mizerie, in Suceava este mai mult decat atat. Toate santierele deschise alandala, asfaltul care lipseste cu desavarsire pe unele strazi si parcari, mizeria aruncata de oameni dar in primul rand toata mizeria aruncata de ROSAL pe timpul dezapezirii au adus in situatia asta acest oras. Cum sa fie curatenie cand cei de la Rosal au aruncat tone de nisip, sare si piatra ( puteau sa foloseasca solutii moderne gen cloruri ). Acum ne invita primarul la facut curatenie? Pai sa o faca el cu cei de la Rosal, ei sunt principalii vinovati de mizeria de pe strazi.
3.1  RE: @ILONA trimis de
(12 mar 2012, 18:13:26
sa iasa prostimea si bani unde intralaughing))
4.   Comentariu trimis de
(13 mar 2012, 00:42:45
marea curatenie va fi in iunie,la alegerile locale ,cand va trebui sa scapam de adevaratele gunoaie....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei