Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2012 - Anul XVII, nr. 59 (4964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Vorbe frumoase

Ambasadorul Poloniei în România a lăudat învăţământul din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent sâmbătă la Suceava pentru a participa la şedinţa Consiliului de Conducere a Uniunii Polonezilor din România, ambasadorul Poloniei în România, Marek Szczygiel, a avut cuvinte de laudă pentru colaborarea cu autorităţile locale şi centrale, precizând România este „un model pentru alte ţări”.

„Vreau să remarc în primul rând situaţia învăţământului din Bucovina, care este exemplar din toate punctele de vedere, şi de aceea vom susţine ca etnicii polonezi să beneficieze de mai multe burse de studii în Polonia. De asemenea, trebuie realizate mai multe proiecte europene comune, între organizaţii şi fundaţii din Polonia şi România, în special pe linia agroturismului”, a declarat Marek Szczygiel.

Ambasadorul Poloniei la Bucureşti a ţinut să precizeze că o parte din acţiunile şi proiectele din acest an pe care Uniunea Polonezilor din România le are în vizor vor fi sprijinite financiar. Marek Szczygiel s-a referit atât la Zilele Culturii Polone, la susţinerea revistei bilingve „Polonus”, cât şi la lecţiile de limbă polonă sau organizarea Zilelor Naţionale ale Poloniei, pe 3 mai, respectiv 11 noiembrie.

 

2012, un an bogat în manifestări pentru polonezii din Bucovina

În cadrul aceleiaşi întâlniri, preşedintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, a prezentat acţiunile programate pentru acest an.

Printre acestea se numără tradiţiile pascale poloneze, tabere de vară atât în România, cât şi în Polonia, pentru copiii din cele două ţări. Anul acesta se vor mai sărbători 170 de ani de la aşezarea muntenilor polonezi în Poiana Micului, dar şi 220 de ani de la sosirea primilor mineri polonezi la Cacica.

Din programul manifestărilor nu lipsesc participările la Festivalul „Întâlniri bucovinene”, dar şi alte festivaluri din Polonia, cum ar fi cel din august de la Zywiec.

„Sperăm să realizăm tot ce ne-am propus, mai ales că beneficiem şi de un buget cu 6% mai mare faţă de cel din 2011. Sunt convins că toţi colegii mei din Suceava şi din ţară se vor implica în multiplele acţiuni programate în acest an şi vreau să mulţumesc şi Ambasadei Poloniei la Bucureşti pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului”, a spus Ghervazen Longher.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Poloniei în România a lăudat învăţământul din Bucovina.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ambasadorul Poloniei în România a lăudat învăţământul din Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(12 mar 2012, 11:41:28
totul se rezuma la mai multi bani in buzunar pentru mult iubitul ghervazen .in aproape 10 ani la parlament a reusit sa faca multe doar de unde se putea lua comisioane locuri de munca investitori? lipsa? doar citva din neamul lui ex sofer personal fratele lui.
2.   Mai exact trimis de
(12 mar 2012, 13:08:11
se stie foarte bine ce a facut acest dom. derutat, a facut numai pentru masa si pentru satul lui , in rest o apa si un pamant, eram sa uit ca a mai facut ceva si pentru el , adica si-a tras partea leului de pe terenul de sub centura SUCEVEI la un pret de BUCURESTI , si celorlalti indreptatiti la aceeasi contavaloare le-o da prin GURA SOLCIII.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei