Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A scăpat de celulă

Şi-a sechestrat soţia şi doi călugări, dar nu va sta la puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri sucevean Sorin Leontin Rotariu, în vârstă de 42 de ani, nu va sta la puşcărie, asta deşi acum un an de zile a sechestrat mai multe persoane într-un garaj situat pe strada Mărăşeşti. Iniţial, Judecătoria Suceava l-a condamnat în cursul anului trecut pentru şase din cele şapte infracţiuni care i-au fost imputate de către procurori. Nemulţumit, Sorin Rotariu a declarat recurs la Curtea de Apel Suceava. Magistraţii acestei instanţe s-au pronunţat ieri şi au considerat că nu sunt motive pentru a admite recursul. În aceste condiţii, condamnarea pronunţată la Judecătoria Suceava a rămas definitivă. Mai exact, bărbatul a primit o condamnare de trei ani de închisoare, dar cu suspendare. Dacă în următorii cinci ani nu va comite alte fapte penale, Sorin Rotariu va rămâne doar cu cele aproximativ patru luni de arest din iarna-primăvara anului trecut.

 

În ce constau condamnările

Pedeapsa cea mai grea, de trei ani cu suspendare, a fost pronunţată pentru lipsirea de libertate în mod ilegal a Mariei Doina Rotariu, nimeni alta decât soţia lui Sorin Leontin Rotariu. Tot cu privire la soţie, s-a constatat încetarea procesului pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, deoarece femeia şi-a retras plângerea.
Tot pentru lipsire de libertate în mod ilegal, de această dată împotriva celor doi călugări aduşi de la Mănăstirea Sf. Cruce din comuna Brusturi, judeţul Neamţ, lăcaş de cult la care proprietarul casei de schimb valutar mergea periodic şi dona diferite sume de bani, judecătorul a pronunţat condamnări cu suspendare.
Pentru sechestrarea călugărilor Vasile Nacu şi Iacob Samsonescu, pedeapsa este de un an de închisoare cu suspendare. Tot un an cu suspendare este pedeapsa aplicată şi pentru sechestrarea altor două persoane, respectiv soţii Constantin şi Marinela Baranai.
O a şasea infracţiune care i-a adus cinci luni de închisoare cu suspendare lui Sorin Leontin Rotariu este pentru uz de armă neletală.

 

Obligat să urmeze un program de dezalcoolizare

În afara condamnării penale, lui Sorin Leontin Rotariu i-au mai fost aplicate şi o serie de interdicţii, dar şi obligaţii complementare.
Bărbatul a primit „misiunea” de a urma un program de dezalcoolizare şi cursuri de consiliere psihologică.
O altă măsură este confiscarea pistolului marca Reck deţinut de Rotariu, dar şi a muniţiei, respectiv 62 de cartuşe calibrul 9 mm cu capse percutate şi 9 cartuşe calibrul 9 mm cu capse nepercutate.
De asemenea, afaceristul are obligaţia să se prezinte la anumite date fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava, să anunţe orice schimbare de domiciliu şi orice deplasare care depăşeşte mai mult de opt zile, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, precum şi să anunţe informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

 

Garajul, „celulă” pentru mai multe persoane

Sorin Leontin Rotariu a fost arestat la sfârşitul lunii ianuarie 2011, după un show în toată regula oferit în garajul unui bloc de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava.
Pe 28 ianuarie, Sorin Leontin Rotariu şi-a chemat soţia, doi vecini, care îi sunt şi cumetri, şi pe cei doi călugări, Vasile Nacu, în vârstă de 76 de ani, şi Iacob Samsonescu, de 51 de ani, şi i-a invitat în garajul de la demisolul blocului în care locuieşte.
Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, bărbatul a prezentat pe un laptop un clip video cu mai multe imagini şi fotografii cu el şi soţia sa.
La un moment dat, însă, patronul casei de schimb valutar şi-a ieşit din fire şi a început să se certe cu soţia sa şi să devină agresiv. În scurt timp, acesta a scos un pistol, ameninţându-şi consoarta şi încuind uşa la garaj, spunându-le celor patru persoane din interior că nu au voie să iasă. Pentru a fi şi mai convingător, Rotariu a tras trei focuri de armă în podeaua garajului şi a început să-şi înjure soţia, pe care, au declarat ulterior martorii, a şi lovit-o.
Unul dintre vecini a sunat la 112 şi a alertat poliţia, care a deplasat la faţa locului inclusiv mascaţii Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă (SPIR). Un poliţist care îl cunoştea de mai multă vreme pe patronul casei de schimb valutar l-a rugat să iasă până afară, pentru a discuta cu el, iar odată ieşit din garaj, omul legii l-a imobilizat şi încătuşat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a sechestrat soţia şi doi călugări, dar nu va sta la puşcărie.
 Vizualizări articol: 1095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şi-a sechestrat soţia şi doi călugări, dar nu va sta la puşcărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei