Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Frig năpraznic

Gerul a paralizat judeţul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minimele iernii: minus 31 de grade la Rădăuţi, minus 29 de grade la Suceava

 

Gerul extrem s-a accentuat de la zi la zi în judeţul Suceava, aproape fiecare noapte aducând temperaturi tot mai scăzute. După ce, miercuri dimineaţă, conform datelor oficiale de la staţiile meteorologice, se înregistraseră minus 26,9 grade Celsius la Rădăuţi, minus 24,6 grade la Poiana Stampei şi minus 21 de grade Celsius la Suceava, toate valorile fiind recorduri ale iernii, noaptea de miercuri spre joi a adus valori cu mult mai scăzute.
La Rădăuţi, la ora 1.00 noaptea, s-a înregistrat o temperatură de minus 31 de grade Celsius, minima absolută din judeţ în această iarnă. În ceea ce priveşte Suceava, ieri dimineaţă, la ora 4.00, mercurul din termometre a scăzut până la minus 29 de grade, în timp ce la Poiana Stampei minima a fost de minus 28 de grade.
De precizat că acestea sunt minimele din aer, înregistrate de staţiile meteo, însă în unele zone din judeţ temperaturile au fost şi mai scăzute. Pe de altă parte, măsurătorile de la nivelul solului au indicat, ieri dimineaţă, temperaturi de minus 35 de grade Celsius, atât la Suceava cât şi la Rădăuţi.
În condiţiile în care de astăzi intră în vigoare un Cod galben de ninsori, viscol şi polei, este de aşteptat ca temperaturile să nu mai scadă atât de mult.

 

30 de şcoli din judeţ, închise din cauza gerului


Gerul cumplit de afară a afectat activitatea în 30 de unităţi de învăţământ din judeţ, care de ieri şi-au suspendat orele de curs pe o perioadă nedeterminată. Peste 3.000 de elevi şi preşcolari din judeţ nu au mai mers de ieri la şcoală şi alte sute de elevi fac ore cu durata redusă până la 30 de minute, din cauza frigului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava (IŞJ), Laura Hacman, a declarat că „sistemele de încălzire din şcolile rurale nu mai fac faţă temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în ultima perioadă, în aceste condiţii conducerile acestora fiind nevoite să suspende cursurile. În şase localităţi se înregistrează probleme deosebite din cauza frigului. Avem 30 de unităţi închise, dintre care 25 sunt structuri şi cinci sunt cu personalitate juridică, majoritatea fiind de preşcolari şi învăţământ primar, deci e vorba de copii mici”.

 

În unele şcoli, programul începe de la ora 10:00
 
Unităţile de învăţământ închise sunt Şcoala cu clasele I-IV nr.3 Bilca, Grădiniţa cu Program Normal nr.1 Bilca, Grădiniţa cu Program Normal nr.2 Bilca, Grădiniţa cu Program Normal nr.3 Bilca, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 Breaza, Grădiniţa cu Program Normal nr.1 Breaza, Grădiniţa cu Program Normal Breaza de Sus, Grădiniţa cu Program Normal Pîrîul Brezei, Grupul Şcolar Dumbrăveni, Grădiniţa cu Program Normal nr.3 Dumbrăveni, Grădiniţa cu Program Normal nr.1 Dumbrăveni, Grădiniţa cu Program Normal nr.2 Dumbrăveni, Grădiniţa cu Program Normal Sălăgeni, Grădiniţa cu Program Normal Româneşti, Grăniceşti, Şcoala cu clasele I-IV Slobozia Sucevei, Grăniceşti, Grădiniţa cu Program Normal Gura Solcii, Grădiniţa cu Program Normal Slobozia Sucevei, Grăniceşti, Şcoala cu clasele I-VIII Suceviţa, Grădiniţa cu Program Normal Suceviţa, Grădiniţa cu Program Normal Suceviţa, Şcoala cu clasele I-VIII
Voivodeasa, Grădiniţa cu Program Normal Voivodeasa, Şcoala cu clasele I-IV Slobozia, Zvoriştea, Şcoala cu clasele I-VIII Şerbăneşti, Zvoriştea, Şcoala cu clasele I-VIII
Ulma, Grădiniţa cu Program Normal Ulma, Şcoala cu clasele I-IV Nisipitu, Grădiniţa cu Program Normal Nisipitu, Şcoala cu clasele I-VIII Lupcina, Grădiniţa cu Program Normal Lupcina şi Şcoala cu clasele I-IV Costileva de Jos.

 

Două microbuze şcolare nu mai funcţionează

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a mai spus că „cinci şcoli au programul de curs suspendat parţial şi în 12 şcoli programul a fost adaptat, adică durata orelor a fost redusă la 30 de minute, începând de la 10 dimineaţa, cu pauze de cinci minute”.
În două localităţi, respectiv Frasin şi Ulma, din cauza gerului, microbuzele şcolare nu mai funcţionează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gerul a paralizat judeţul.
 Vizualizări articol: 5623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Gerul a paralizat judeţul4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   THUNDER trimis de
( 3 feb 2012, 11:10:23
unde plm esti sa.ti spun cat esti de prost...
2.   * trimis de
( 3 feb 2012, 11:20:32
În buzunare vântu’ bate mai tare ca afară
Nu-i doar frigul “rece”( Dă-o-n măsea de treabă ! )
Dacă mergi la ski (de ex.) iarna nu ţi-e adversară
Las’ c-o să vină şi vara ! (ce atâta grabă ?! )

Autorităţile au fost luate prin surprindere (normal )
Protestatarii insistă : jos PDL-ul , jos colesterolul !
Bugetarii-mugetari îşi ling buzele senzual
-barem nu mai suntem deranjaţi ! (decând cu viscolul )

Ţigans’n'Rosesului băsist i-a-ngheţat vorbele (se pare )
“vorbesc ”cu cetăţenii .. prin comunicate ( EBA “vorbeşte” )
Pe Flutur geru-l ţine-n Q7 , tot mai rar i se năzare
Că (încă) nu-i Suceava aşa cum el şi-o doreşte
2.1  RE: * trimis de
( 3 feb 2012, 22:31:28
=))rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor !!! Bre abcESEdarule, bre !!! Si cand spui ca vii sa-mi sooji "maseaua" ?
2.2  RE: * trimis de
( 4 feb 2012, 08:42:05
mă bucur că nu doar oamenii inteligenţi au sesizat ironia (şi mă surprinde ) . "Explică"-i şi lu' VREAUOCLANŢĂ despre frumuseţea limbii române !
2.3  RE: * trimis de
( 4 feb 2012, 10:36:27
Afara e ger. Jos BASESCU, FLUTUR, LUNGU, etc. Cea mai buna solutie pentru frigul asta. Go ABCDAR!!
3.   ... trimis de
( 3 feb 2012, 11:25:50
Bine ca acum cand este nevoie de microbuze pentru a transporta copiii la scoala nu mai functioneaza, dar inainte de craciun functionau cand era vorba de adus carcase de porci, brazi, pentru cei de la inspectoratul scoalar. Cu ochii mei am vazut doua microbuze pline cu brazi si surpriza, doi oameni, au dat jos doua carcase de proc si le-au pus intr-o masina. Nu mai tin minte masina, dar parca era o Dacia Duster (insa nu sunt sigur) erau mai multe masini acolo. In toate masinile din parcare la inspectoratul scoalar suceava era cate un brad sau doi.
4.   SGPL trimis de
( 3 feb 2012, 11:43:45
GBTW curcanasule.
4.1  RE: SGPL trimis de
( 3 feb 2012, 19:27:20
prostule..dai doar dovada ca faci parte din prostime si nu iti cunosti drepturile..atat tot.. nu.s curcan cum crezi tu fraiere si nici nu ma cunosti...oricum esti un tampit. diferenta dintre mine si tine...ca eu imi cunosc minumul de drept. iar tu nu.
4.2  RE: SGPL trimis de
( 3 feb 2012, 21:12:03
Proasta e curva de maica-ta.Stie Marza ca dai limbi in fund la pdl-isti?Daca afla iti ia serviciul si tie si la mucoasa de nevasta-ta si apartamentul si masina.Cloncanule.
5.   Pt.abcdar trimis de
( 3 feb 2012, 12:09:36
ba rahat cu ochi si mess acasa?
Nu te doare prostia aia din cap sau ti-ai facut rezerve de medicamnete?
daca erau USL-istii era cald afara, sosele uscate, numai ningea, nu era frig, era numai lapte si miere pe strazi, C R E T I N UL E!
Mergi si da o tura prin oras poate iti ingheata mintea aia prea odihnita sau poate dai o mina de ajutor P A P A G A L U L E
6.   FARA trimis de
( 3 feb 2012, 12:10:00
DE CE NU MAI SCRIETI NIMIC IN ULTIMA PERIOADA DE ACEA MARE PACALEALA CUNOSCUTA SUB DENUMIREA DE ,,INCALZIRE GLOBALA" ?

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava:  ☭  ϑ
7.   Ori suntem corecti ori nu mai suntem? trimis de
( 3 feb 2012, 12:14:22
minus 29 de grade toamna??? Celsius, Kelvin, Fahrenheit???
Propozitia nu are sens fara unitate de masura.
7.1  RE: Ori suntem corecti ori nu mai suntem? trimis de
( 3 feb 2012, 12:18:14
nu este singura greseala. mai nou ora se scrie "1.00 noaptea" eu stiu ca se scrie 1:00 si asta inseamna noaptea. 13:00 inseamna dupa amiaza. dar hai sa-l lasam asa de data asta dar sa nu se mai repete:)):)).
insa asta nu este tot. la acest ca.cat de articol sunt 2 autori. pentru un articol de tot ca-catul trebuie sa manance ca-cat doi indivizi.
8.   Comentariu trimis de
( 3 feb 2012, 13:49:11
va-s ruga pe toti cei care scriu comentariile sa fiti un pic mai educati in cuvinte,e foarte urat cand citesc vad doar prostii moderativa limbajul daca sunteti destul de educati!!!!!!!
8.1  RE: Comentariu trimis de
( 3 feb 2012, 15:34:50
"va-s ruga" sa va taiati cablu de la internet
8.2  RE: Comentariu trimis de
( 3 feb 2012, 22:36:08
Hmmm... Sa fi  ☭ it abcESEdarul in mamicuta ta de-a iesit o ... catastrofa agramata ca tine ???
8.3  RE: Comentariu trimis de
( 3 feb 2012, 22:38:56
s_l_o_b_o_z_i_t *
9.   Draga Maria-Daniela trimis de
( 3 feb 2012, 14:01:10
Te rog frumos ca atunci cand mai postezi pe aici sa folosesti limba romana, caci aramaica ta e cumplit de greu de inteles. Ce inseamna "va-s ruga" pentru tine? Despre ce educatie vorbesti? Analfabetica? Chiar stii sa citesti? Inseamna ca nu stii sa scrii! "Moderativa"!!!!! limbajul, cand al tau nici de lemn macar nu este? Pentru informatii interesante citeste Gramatica de clasa a 2-a,caci esti inspaimantatoare. Macar esti frumoasa?
9.1  RE: Draga Maria-Daniela trimis de
( 3 feb 2012, 20:39:54
Draga Maria-Daniela,
... "Moderati-va" .... gramatica clasa VI-a... dupa anumite programe scolare
cu stima !

d-le Oliver, nu i-ai aratat ca la clasa a VI-a unde a gresit...
de aceea am adaugat raspunsul aici ! Fara suparare !
cu mult mai multa stima,
tot Hoartza !
10.   Am uitat ceva trimis de
( 3 feb 2012, 14:04:47
Draga Maria-Daniela, "va-s" asta al tau nu cumva vine de la frantuzescul "La vache qui rit" ? Ca mie asa imi pare. Deci, stii si limbi straine.
11.   In p.l.m. trimis de
( 4 feb 2012, 09:05:45
Sa crap de ras nu alta: poeti si vizitatori de site uri porno,politicieni buni in clanta,draci si proaste autohtone ma bucur sa va regasesc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei