Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbare de planuri

Noua centrală termică a Sucevei va funcţiona doar cu biocombustibil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căldura din casele a 25.000 de familii din municipiul Suceava va fi asigurată prin arderea lemnelor, a deşeurilor lemnoase, dar şi a plantelor energetice, aceasta fiind noua strategie a firmei Adrem Invest, care trebuie să construiască o nouă centrală termică care să furnizeze căldură şi apă caldă în municipiul reşedinţă de judeţ.
După ce timp de opt luni de zile întreaga strategie a celor de la Adrem Invest s-a bazat pe realizarea unei centrale termice a cărei piesă principală era o turbină pe gaz metan, marca Kawasaki, cu o putere termică de 28 MWt, care urma să funcţioneze împreună cu două cazane de apă fierbinte, de 26 MWt fiecare, acum firma bucureşteană a schimbat macazul, renunţând total la această componentă.
Noua strategie de realizare a centralei termice din Suceava se bazează în întregime pe biomasă (lemn şi culturi energetice), drept combustibil, astfel încât întregul proiect trebuie refăcut.
Reprezentanţii Adrem Invest au recunoscut că sunt într-o oarecare întârziere cu construirea noii centrale. Lucrări trebuiau să înceapă în luna februarie, dar vor începe în cel mai bun caz în luna aprilie, timp în care vor fi făcute modificările necesare la proiectul tehnic al centralei.
Circa 20% din valoarea investiţiei va fi asigurată din fondurile proprii ale Adrem Invest, iar restul va fi finanţare externă.
Directorul companiei Adrem Invest, Adrian Bodea, a spus că noua centrală termică, care va furniza căldură şi apă caldă locuitorilor municipiului Suceava, dar va produce şi energie electrică, în cogenerare, va fi funcţională din 2013.
Practic, cel puţin încă un sezon rece, Termica Suceava va fi cea care le va asigura sucevenilor căldura necesară în timpul iernii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua centrală termică a Sucevei va funcţiona doar cu biocombustibil.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noua centrală termică a Sucevei va funcţiona doar cu biocombustibil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Specialistul PLACINTA, cacaua Sucevei. trimis de
( 4 feb 2012, 08:43:41
Domn Primar, nu mai tine in brate pe placi si adrem astia de doua parale. Lumea e chiar atat de chioara? Fa bine si te uita in Evenimentul de Iasi, astazi, si macar acum sa-ti dai seama ce hram poarta placinta, directorul verde la bani si negru la suceveni. Primaria din Botosani se poate misca repede si cu bani europeni si pentru oameni. Esti de toata jalea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei