Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege nouă

Aproape 3.500 de beneficiari de ajutoare de stat, tăiaţi de la plăţi pentru că nu şi-au achitat impozitele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 3.500 de beneficiari din judeţul Suceava ai unor ajutoare financiare de stat au fost suspendaţi în aceste zile de la plată ca urmare a faptului că nu şi-au achitat impozitele pentru bunurile pe care le au în proprietate. Măsura vine în urma intrării în vigoare a OUG 124, din 27 decembrie 2011, care modifică şi completează actele normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială.
După cum a informat Mirela Florea, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava (fosta Agenţie pentru Prestaţii Sociale, care, din 2012, a preluat şi activitatea de control în domeniul asistenţei sociale), primăriile din judeţ au trimis liste cu beneficiarii care nu au achitat, până la 31 ianuarie, impozitele pe clădiri, terenuri sau maşini, aferente anului 2011, şi, conform noilor prevederi legale, plata ajutoarelor de stat a fost suspendată.
Este vorba de 2.121 de beneficiari de alocaţii pentru susţinerea familiei, 777 de familii care primeau venit minim garantat şi 523 de părinţi care încasau indemnizaţie pentru creşterea copilului. De altfel, acestea sunt cele trei tipuri de ajutoare financiare care se suspendă în caz de neplată a impozitelor, cei tăiaţi de la plată reprezentând aproximativ 13% din totalul beneficiarilor.

 

Au termen de cinci luni pentru a-şi plăti impozitele restante  

Mirela Florea a precizat: „Cele aproape 3.500 de familii aflate în această situaţie au la dispoziţie un termen de cinci luni de zile în care să-şi achite impozitele restante, ei fiind deja notificaţi în acest sens. De precizat că cei care achită impozitele în acest termen îşi primesc drepturile retroactiv”.
Noua instituţie, Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava, a demarat deja o campanie de informare a primăriilor din judeţ privind modificările legislative apărute recent, personalul de la acestea urmând a informa mai departe beneficiarii.
Referitor la această problemă, prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a ţinut să facă un apel către familiile aflate în această situaţie să îşi achite cu prioritate sumele restante şi a solicitat administraţiilor locale şi instituţiilor publice implicate în gestionarea fondurilor alocate pentru asistenţă socială să asigure transmiterea operativă a informaţiilor privind efectuarea plăţilor restante către bugetele locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 3.500 de beneficiari de ajutoare de stat, tăiaţi de la plăţi pentru că nu şi-au achitat impozitele.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aproape 3.500 de beneficiari de ajutoare de stat, tăiaţi de la plăţi pentru că nu şi-au achitat impozitele5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PROPUN O IDEE GENIALA trimis de
( 3 feb 2012, 11:56:57
CEI APTI DE MUNCA CARE BENEFICIAZA DE AJ SOCIAL SA SI TREACA NR DE MOBIL PE USA PRIMARIEI SI CEI CARE AU NEVOIE DE OAMENI LA DIFERITE MUNCI IN GOSPODARIE,AGRICULTURA SA I GASEASCA SI SA I PLATEASACA PENTRU MUNCA DEPUSA.PROBLEMA ESTE CA ACESTI BARBATI,FEMEI APTI DE MUNCA,NU VOR SA MUNCEASCA.SUNT PLATITI CU ZIUA SI CU 60RONI PLUS CCAFEA MANCARE,DAR NU LE CONVINE SA PUNA OSUL LA TREABA.TOATE PRIMARIILE SA AFISEZE NR DE CONTACT SI ASA II AJUTA SI PE EI SI PE CEI CARE CAUTA DISPERATI UN OM LA MUNCA.NU SE POATE SA PRIMEASCA AJ SOCIAL TOATE PUTORILE .SA MUNCEASCA.AU UNDE.SLAVA DOMNULUI.FEMEIELE AU SI ELE IN AGRICULTURA,LA FACUT CURATENIE,SPALAT,CALCAT,DAR PREFERA SA ASTEPTE AJ SOCIAL.NU SE POATE ASA CEVA.RUSINEEEEEEEEEEEE.
1.1  RE: PROPUN O IDEE GENIALA trimis de
( 3 feb 2012, 13:49:58
Bai berbecule , mananci c.....at , esti unul din aia care le place sa fie pupinkurist. Tu daca ai de toate , te doare.n cot dar sunt oameni amarati , operati , cu probleme cardiace etc care NU SUNT PUTUROSI , nu au unde muncii pt capacitatea lor . Nu vorbim de rromi , care intradevar cauta sa fenteze , vorbim de oameni de buna credinta , de familii de buna credinta care intradevar nu pot iesi din impas . Masurile astea se rezolva in strada , le vine lor hacul cat de curand , o noua revolutie , alta solutie nu este . .......poate si tu vei iesii din clica pupinkuristilor
2.   La munca trimis de
( 3 feb 2012, 12:34:52
marea majoritate a asistatilor sociali sunt puturosi, demult trebuiau taiate aceste ajutoare! vezi cite un rapan de rrom de-a lui BOZ sau Raut sau al;te specimene de infractori din B-jeni , Itcanii imbracati binisor dar tot boriti, beneficiaza de ajutoare sociale ziua si noaptea iti dau in cap
NENEA ABCDAR esti si tu cumva vreu asistat????????????? Cred ca al USL-ului , astia cind vor intra la guvernare te vor face sef peste toti asistatii!
NENOROCITULE!
3.   Re trimis de
( 3 feb 2012, 13:51:55
Cu tiganii da , sunt de acord cu tine , ai perfecta dreptate .
4.   LENEA E CUCOANA MAREEEEEEEEEEEE trimis de
( 3 feb 2012, 17:01:29
PENTRU CE VA REVOLTATI??VA SIMTITI CU MUSCA PE CACIULA? DE ASTA NU MERGE NIMIC IN TARA ASTA.LENEA E CUCOANA MARE.LA MUNCA,NU L-A INTINS MANA.TOT NOI CEI CARE MUNCIM VA PLATIM AJ SOCIAL.PADUCHILOR.IESITI LA LOPATA,SAPA,LAMUNCA.SCOALA NU V-A PLACUT CA VA DUREA MANA,PAI NICI MUNCA DUPA MINTEA VOASTRA NU VA PLACE????????/CE AVETI CU TIGANII? DE CE FACETI DISCRIMINARE.????/CE A FACUT STATUL PENTRU TIGANI?NIMIC.MACAR TIGANII CIRCYLA DUPA FIARE,STICLE DE PLASTIC,FAC CAZANE,LINGURI,ARGINT PRELUCREAZA,DAR VOI ROAMNII CARE ASTEPTATI MILA NOASTRA??????????/RUSINE.CEI BOLNAVI AU DREPTUL LAOPENSIE MEDICALA,DE HANDICAP,SA MEARGA LA COMISII,NU SA DA TI BANI LA DR SI SA IESITI TOTI BOLNAVI CU BANI GRATIS.RUSINE.BINE V A FACUT BASESCU.LA MUNCA LENESILOR.STATI IN BIRTURI,PRIN BAZARE,PRIN PARCURI,LA BARFE,DAR LA MUNCA NU VA DUCETI.SA TAIE TOT BASESCU.DE ASTA SUNTETI OFUSCATI.MERGETI LA STANA ,DATI CU SAPA,MERGETI IN STRAINATATE LA MUNCA.PADUCHI AI SOCIETATII.BAGATI COPII IN FATA.CINE VA PUNE SA FACETI ZECI DE COPII,FARA SA VA GANDITI DACA AVETI CE LE OFERI????????/EGOISTILOR.COPILASII SARMANI NU SUNT VINOVATI CA AU VENIT PE LUME DATORITA NESIMTIRII VOASTRE.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEE
5.   Inca o masura aberanta a guvernarii portocalii trimis de
( 4 feb 2012, 09:33:15
daca le tai unica sursa de venituri cum sa plateasca ????
poate sa se imprumute cu camata de la interlopii puterii, ca sa aiba primarii portocalii bani sa duca campania

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei