Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment pompieri

Atenţie, a crescut numărul de incendii din cauza sistemelor de încălzire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a transmis, ieri, un avertisment cu privire la creşterea îngrijorătoare a numărului incendiilor provocate de sistemele de încălzire.
„Incendiile produse în gospodăriile populaţiei în sezonul rece s-au soldat cu  pierderi de vieţi omeneşti (n.r. - două persoane decedate în ianuarie a.c.), răniri grave şi distrugeri importante de bunuri materiale, afectând în special  persoanele în vârstă sau singure, şi au avut la origine, de cele mai multe ori, neglijenţa umană”, se arată în comunicatul pompierilor.
În luna ianuarie a acestui an, cadrele ISU Suceava au avut în total 431 de intervenţii, din care 76 la incendii şi arderi necontrolate, 278 de intervenţii SMURD şi alte misiuni de monitorizare, deblocare, descarcerare, pirotehnice, îndepărtare a elementelor de construcţie cu pericol de prăbuşire, asistenţă de persoane, patrulări pentru identificarea persoanelor fără adăpost pe timpul gerului etc.
Din cele 76 de incendii şi arderi necontrolate, 48 au avut cauze legate de sistemele de încălzire, în principal instalaţiile de încălzire improvizate sau coşuri de evacuare a fumului şi gazelor amplasate necorespunzător, neizolate termic faţă de materialele de construcţie combustibile, ori necurăţate şi neverificate periodic.
„Vrem să atragem atenţia, în special locatarilor blocurilor de locuinţe care folosesc sisteme de încălzire alimentate cu combustibil solid, al căror coşuri de evacuare a fumului ies prin acoperişurile clădirilor şi sunt amplasate necorespunzător faţă de materialele combustibile. Misiunile de localizare şi lichidare a flăcărilor sunt dificile din cauza înălţimii şi a faptului că flăcările se manifestă în interiorul podului. Aceste incendii pun în pericol vieţile tuturor celor aflaţi în apartamente”, atrag atenţia pompierii, dând ca exemplu cele două incendii înregistrate în ultima perioadă la blocuri din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

 

O altă cauză a incendiilor: defecţiuni sau improvizaţii la instalaţiile electrice

O altă cauză de producere a incendiilor o constituie exploatarea cu defecţiuni sau improvizaţii a instalaţiilor şi echipamentelor electrice.
Suprasolicitarea instalaţiei electrice prin racordarea concomitentă a unui număr de consumatori ce depăşesc puterea instalată este cea mai frecventă împrejurare în care au loc acest gen de incendii.
Reprezentanţii ISU Suceava atrag atenţia şi asupra jocului copiilor cu focul.
„Se produc frecvent incendii şi din cauza cenuşii şi jarului aruncate fără a fi stinse în loc neamenajat, focului deschis făcut ocazional în gospodării, fumatului în locuri cu pericol de incendiu, din cauza folosirii unor mijloace de iluminat cu flacără în mod neadecvat şi, chiar dacă a trecut perioada sărbătorilor, a afumătorilor improvizate ori utilizate necorespunzător”, se mai arată în comunicatul pompierilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atenţie, a crescut numărul de incendii din cauza sistemelor de încălzire.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Atenţie, a crescut numărul de incendii din cauza sistemelor de încălzire1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei