Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

’tu-i alternativa mă-sii!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a făcut din nou momentul când traseiştii politicii româneşti se uită la busolă şi se orientează în spaţiu. Când busola îi lasă, se iau după muşchiul copacilor sau după alte criterii de ei ştiute.
Unul dintre traseişti este avocatul Vlad Hogea, fost membru al Partidului România Mare, încă de la vârsta de 15 ani (apropo, asta n-o fi tot un fel de pedofilie?). Hogea a trecut şi prin parlament, şi pe la partidul lui Becali, şi pe la cel Conservator, ca să-l regăsim acuma în ograda lui Diaconescu. A fost redactor-şef al ziarului vadimistic Tricolorul, a fost şi observator la Parlamentul European (oare ce-o fi observat acolo, cât de înaltă şi de groasă e clădirea?).
Lăsând gluma deoparte, dacă ăştia sunt viitorul ţării, înseamnă că ne învârtim din nou în jurul cozii.
Hogea ăsta, în calitatea lui de publicist, a fericit bibliotecile ţării cu o antologie a pamfletului românesc, numărând (ohoho!) 787 de pagini. E ceva, nu? Astfel a îndeplinit vechiul vis al lui Pamfil Şeicaru, de a reuni sub un acoperiş de carton cele mai inspirate pamflete româneşti, specie aflată la întretăierea jurnalisticii cu literatura.
„Antologia pamfletului românesc” pare opera unui om care nu se trezeşte niciodată din beţie. Sunt puse acolo, la grămadă, şi pamflete memorabile de Heliade-Rădulescu, Şeicaru, Lovinescu, dar şi creaţii lipsite de valoare de-ale peremiştilor Vadim Tudor, Gheorge Buzatu, Dan Claudiu Tănîsescu, Ileana şi Romulus Vulpescu ş.a. Atâta de habarnist e Hogea, că a trecut în rândul pamfletelor şi câteva epigrame.
Desigur, nu putea lipsi din antologie însuşi antologatorul Hogea, care se răfuieşte în paginile cărţii cu Anghel Stanciu, parlamentar pe viaţă şi ăsta, vinovat că a părăsit PRM pentru confortul sporit de la PSD. Crimă de înaltă trădare, deşi peste puţin timp însuşi Hogea avea să dea bir cu fugiţii (îmi place la nebunie cum sună vorba asta „bir cu fugiţii”) din PRM.
Dan Diaconescu, Ponta şi Crin Antonescu. Ei sunt alternativa la urâtul ăla din fruntea ţării şi la brelocul lui, pe nume Boc.
Futu-i alternativa mă-sii!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ’tu-i alternativa mă-sii!.
 Vizualizări articol: 2498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
’tu-i alternativa mă-sii!5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei