Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Piedici

Gerul a pus beţe-n roate lucrărilor de deszăpezire şi salubrizare din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile extrem de scăzute înregistrate în ultima perioadă au creat numeroase probleme administraţiei locale, dar şi firmei de salubrizare, a cărei activitate a fost pur şi simplu paralizată de ger.
Astfel, din cauza gerului, numeroasele încercări de deszăpezire şi de curăţare a gheţii de pe străzile din cartiere au fost zădărnicite, în condiţiile în care antiderapantul împrăştiat nu a mai avut nici un efect, iar lamele maşinilor de curăţare a străzii se izbeau în gheaţă ca în piatră.
Din această cauză, pe străzile pe care nu s-a ajuns la scurt timp după încetarea ninsorilor, lucrările de deszăpezire efectuate lasă de dorit.
Acest lucru l-a determinat pe viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi să ia decizia de a penaliza firma de salubrizare Rosal, pentru neândeplinirea în totalitate a obligaţiilor din contract:
“Nu vom plăti decât 60%-70% din factura pe care o va prezenta Rosal pentru deszăpezirea străzilor secundare. Deşi ei au ajuns pe acestea şi au depus eforturi pentru a le deszăpezi, din cauza gerului rezultatele lasă de dorit. De aceea vom reduce semnificativ la plată factura pe care o vor prezenta, pentru neîndeplinirea în totalitate a obligaţiilor contractuale”.
Viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ a precizat că inspectorii primăriei au verificat stradă cu stradă unde s-a intervenit şi au văzut că în numeroase cazuri efectiv nu se putea face nimic:
“La temperaturi mai scăzute de minus 20 de grade Celsius se ridica lama buldozerelor când dădeau în gheaţă. Loveau ca în piatră. Am încercat să împrăştiem mai mult antiderapant, dar gheaţa nici nu se topeşte, indiferent dacă dăm cu sare sau cu soluţie specială Safecote. Cu vremea nu putem lupta”, a adăugat Lucian Harşovschi.
Faptul că soluţia antiderapantă nu mai are aproape nici un efect la temperaturi atât de scăzute a fost confirmat de directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu:
“În fiecare zi continuăm să împrăştiem material antiderapant pe străzile principale, în principal în intersecţii şi în zonele de pantă, dar am intrat şi prin cartiere. Efectul aproape că nu este vizibil. Sunt străzi pe care le-am albit de câtă sare am dat pe ele, dar tot au gheaţă. Efectul ei se va vedea când se va mai încălzi cât de cât. Acum, singura noastră salvare este nisipul, singurul care are efect antiderapant chiar şi pe un asemenea ger”.

 

Maşinile de ridicare a gunoiului, înţepenite de ger

O altă problemă cu care s-au confruntat cei de la Rosal a fost blocarea activităţii de colectare a gunoiului, după ce sistemul hidraulic de ridicare a containerelor cu deşeuri a “înţepenit” din cauza frigului.
Deşi cele 11 maşini de colectare şi compactare a deşeurilor funcţionau perfect ieri dimineaţă, atunci când au fost verificate, la plecarea din garajul Rosal, la scurt timp după ce au ieşit în oraş, nu au mai răspuns la comenzi. Mai exact, din cauza gerului, a “înţepenit” sistemul hidraulic de ridicare a containerelor pline, care se golesc în compactorul utilajului.
“Nu am avut ce face decât să le retragem pe toate la garaj, pentru că riscam să apară defecţiuni şi mai grave, din cauza temperaturilor foarte scăzute. La amiază am reuşit să le scoatem pe teren, să acoperim unele zone mai problematice. Vom recupera din întârzieri în zilele de sâmbătă şi duminică, când se anunţă temperaturi ceva mai normale”, a precizat directorul Rosal, Adrian Niculescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gerul a pus beţe-n roate lucrărilor de deszăpezire şi salubrizare din Suceava.
 Vizualizări articol: 1307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Gerul a pus beţe-n roate lucrărilor de deszăpezire şi salubrizare din Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TOT ORASUL RADAUTI UN PATINUAR PERICULOS trimis de
( 3 feb 2012, 12:00:32
IN RADAUTI SE CIRCULA F GREU.DEZASTRU.OGLINDA PE JOS,BUCATI DE GHEATA PESTE TOT PE SOSEA.DE CE? NIMENI NU STIE.
1.1  RE: TOT ORASUL RADAUTI UN PATINUAR PERICULOS trimis de
( 3 feb 2012, 20:07:05
eu am circulat bine in conditii de iarna.. mai mult de atat nu se poate. nu cereti imposibilul!!
2.   Indignare trimis de
( 3 feb 2012, 12:07:20
ce sa zic? autorul articolului e destul de rautacios. El vrea ca primaria sa opreasca inghetul,ninsoarea, viscolul...Nu e corect. Asa e si in alte tari , cnad e iarna se inchid drumurile firmele is curata zapada din fata sediului, dar romanii vor ca primaria sa ii si trezeasca din pat. E cam rusinos, lenesilor!
3.   ........... trimis de
( 3 feb 2012, 14:22:37
E absolut normal,omul nu se poate lupta cu intemperiile!Oricum asa o iarna n-a fost demult!
4.   DADA trimis de
( 3 feb 2012, 14:23:42
si crezi ca ROSAL nu va face o factura cu 30-40% mai mare? doar trebuie sa ajunga banii in campanie. ar trebui penalizata CU NEPLATA, pentru ca nu si-au facut treaba. pe strazi nu are cum sa faca fata refuzul de balastiera aruncat pe jos. exista solutii lichide speciale, dar sunt prea scumpe pentru un oras de prosti ca suceava, nu, domnilor primar si vice?????
4.1  RE: DADA trimis de
( 3 feb 2012, 22:49:38
Pot fi intr-adevar prea scumpe pentru o Primarie care are de subventionat gicacaloria, care are de intretinut centrele de zi si de noapte pentru persoanele fara adapost, care se pregateste sa adaposteasca cainii fara stapana, da , poate fi cam scump....in plus mai e si o chestie de educatie, care sucevenilor nu o prea manifesta. Noi vrem sa ne dezapezeasca altii trotuarul, staduta,parcarea, noi vrem sa mergem si 100 de m cu masina si sa parcam la usa blocului si tot asa...suntem si prosti uneori si in multe privinte si nu e vina Primariei.
5.   Comentariu trimis de
( 3 feb 2012, 14:27:58
In toata tara gerul si zapada a facut ravagii, multe drumuri sunt inchise, dar la noi am observat ca se circula destul de bine. Mai sunt zone cu probleme dar asta datorita vremii, nu ca cei de la Rosal nu si-ar face treaba.
6.   Asa trimis de
( 3 feb 2012, 15:03:56
e greu asta e...conditiile meteorologice pun bete-n roate, insa consider ca fatza de alte zone din tara, la noi mobilizarea isi face simtzita prezenta
7.   Sucevenii sa aiba rabdare cu vremea trimis de
( 3 feb 2012, 22:09:04
Este foarte greu ca orice firma de salubrizare sa faca fata conditiilor meteo, aglomeratiei din oras sau faptului ca oamenii nu stiu sa se comporte in astfel de zile cu polei,viscol si ger. Probabil ca daca o Primarie ar avea un buget nelimitat poate ar avea si mai multe utilaje si mai performante.
8.   Comentariu trimis de
( 3 feb 2012, 23:55:04
si daca unele persoane ar face curatenie in fata spatiilor comerciale, nu sa astepte tot Primaria sa faca, orice Primaria, v ati invatat cam lenesi si stiti sa aratati cu degetul, firma de salubrizare si nici vreo alta persoana fizica, juridica (autoritate locala) nu poate sa lupte cu conditiile meteo extreme
9.   ... trimis de
( 4 feb 2012, 01:03:33
primaria isi face treaba...dar din pacate nu e ajutata de vremea de afara...iar din punctul meu de vedere toata lumea ar trebui sa intelegeaga lucrul asta si sa contribuie catusi de putin
10.   Comentariu trimis de
( 4 feb 2012, 10:34:52
e jale cu vremea de afara.primaria isi face treaba , conditiile sunt extreme si din aceasta cauza interventiile sunt anevoioase.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei