Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Antiderapant

Zeci de tone de sare, nisip şi Safecote, împrăştiate pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ninsorile din ultima parte a săptămânii trecute i-au pus la încercare pe cei responsabili de întreţinerea drumurilor din municipiul Suceava. Astfel, pentru îndepărtarea zăpezii dar şi pentru combaterea poleiului, a fost necesară intervenţia a 17 utilaje ale Rosal, care, pe lângă curăţarea străzilor de zăpadă, cu plugurile, au împrăştiat şi material antiderapant.
Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a precizat că pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, când s-au înregistrat ninsori dar şi fenomenul de îngheţ-dezgheţ, favorabil formării poleiului, au fost împrăştiate 50 de tone de sare amestecată cu soluţie specială antiîngheţ, Safecote, precum şi 100 de metri cubi de amestec de sare cu nisip. Viceprimarul Sucevei a concluzionat: “Nu au fost probleme majore în municipiul Suceava atât ca urmare a intervenţiei rapide, cât şi datorită faptului că nivelul de trafic era redus, fiind weekend. Au mai fost telefoane prin care am fost anunţaţi că existau maşini care derapau, dar pe străduţe lăturalnice, precum strada Ştrandului. Oamenii trebuie să înţeleagă că se acţionează după o anumită listă de priorităţi, că şi ai au obligaţia de a se dota cu cauciucuri de iarnă. Când se intervine, ca priorităţi avem întâi străzile principale, staţiile de autobuz şi trecerile de pietoni, după care urmează străzile secundare”.

 

Agenţii economici, responsabili de “capcanele” de pe trotuare

În paralel cu lucrările de deszăpezire stradală, au fost făcute lucrări de curăţare a trotuarelor de zăpadă şi gheaţă. Şi aici există o listă de priorităţi, precum zonele unde sunt instituţii publice, şcoli, licee, zone ultracentrale, pe care intervine municipalitatea, cu cele două utilaje speciale pentru trotuare sau manual, în vreme ce curăţarea multor alte porţiuni de trotuare revine ca obligaţie agenţilor economici din zonă şi asociaţiilor de proprietari.
“Punem accent pe curăţarea trotuarelor, mai ales în condiţiile în care se anunţă o răcire a vremii, mai ales pe timpul nopţii, iar de la fenomenul de dezgheţ-îngheţ se pot crea lesne capcane de gheaţă”, a adăugat Lucian Harşovschi.
În cazul agenţilor economici care nu curăţă zăpada şi gheaţa de pe trotuare, în faţa sediului lor sau a spaţiilor comerciale, amenzile pot ajunge şi la 3.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de tone de sare, nisip şi Safecote, împrăştiate pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Zeci de tone de sare, nisip şi Safecote, împrăştiate pe străzile Sucevei2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jegosilor trimis de
(24 ian 2012, 12:01:20
Ala e nisip jegosilor? numai pietre iar pe troture nimic... iti rupi gitul idiotilor...
2.   Mancator de K.A.K.A.T trimis de
(24 ian 2012, 12:26:08
"...au fost împrăştiate 50 de tone de sare amestecată cu soluţie specială antiîngheţ, Safecote, precum şi 100 de metri cubi de amestec de sare cu nisip."
Era ceva pietris de ti se sparge parbrizul daca arunca careva cu rotile. Safecot? sare? Minciuni PDL-iste. S-au dat bani firmelor clientelare si atat. Treaba a fost facuta de mantuiala si iese asta in presa ca vezi doamne ce treaba buna am facut. Siktir. Si se mai mira taranii de PDL-isit ca iese lumea in strada pentru furaciunile lor.
3.   Cod galben trimis de
(24 ian 2012, 14:49:27
miine s-a anuntat ninsoare. Pun pariu ca o sa ii ia prin surprindere!
4.   Comentariu trimis de
(24 ian 2012, 16:33:29
Iarasi se strica asfaltul si la anul apar din nou gropi.
5.   Iarna nu-i ca vara trimis de
(24 ian 2012, 16:45:23
Ma bucur ca nu ia luat pe nepregatite. La cat se astepta zapada asta sper sa nu o adune pe toata.
6.   Sanius trimis de
(24 ian 2012, 17:31:28
Pai te inteleg ca tu mergi cu sania trasa de boi...dar mai sunt si care " are " masini!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei