Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Toate drumurile judeţene sunt deschise circulaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate drumurile judeţene din Suceava sunt deschise circulaţiei rutiere. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu a declarat că începând de sâmbătă utilajele de deszăpezire au intervenit pe toate drumurile judeţene acoperite de zăpadă, în momentul de faţă circulându-se fără probleme. Cadariu a mai precizat că nu au fost înregistrate blocaje rutiere. El a spus că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru deszăpezirea drumului Pojorâta – Rarău, care în cursul zilei de sâmbătă a fost impracticabil din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil.
Potrivit lui Cadariu, programul anual de deszăpezire, aprobat prin Hotărâre de Consiliu Judeţean, prevede clasificarea celor 1.136 de drumuri judeţene pe patru grupe de viabilitate, în baza cărora se stabileşte ordinea drumurilor pe care utilajele de deszăpezire intervin, în funcţie de populaţia deservită de respectivele rute. El a mai spus că drumul Pojorâta – Rarău a fost clasificat în primul nivel de viabilitate pe porţiunea în care traversează zonele locuite, iar diferenţa de drum este inclusă în gradul trei de viabilitate, intervenindu-se pentru deszăpezire în caz de necesitate şi doar la cerere.

 

PSD cere conducerii CJ Suceava să someze firma de deszăpezire să-şi facă treaba

În cursul zilei de ieri, vicepreşedintele PSD Suceava Ovidiu Milici a criticat modul în care SC Transporturi Auto Botoşani, firma care a câştigat licitaţia pentru întreţinerea drumurilor judeţene, a intervenit pentru deszăpezire. Milici a făcut referire în special la drumul Pojorâta – Rarău, precizând că nu este normal ca un drum turistic important să nu fie curăţat de zăpadă. „Consiliul Judeţean Suceava a dat întreţinerea drumurilor judeţene pe suma de 100 de miliarde de lei vechi către SC Transporturi Auto, firma domnului Conţac de la Botoşani, în detrimentul SC Drumuri şi Poduri Suceava. Şi a trebuit ca în judeţul Suceava să dea numai o fulguială şi să apară deja primele probleme pe drumurile judeţene”, a spus Milici.
El a adăugat că în condiţiile în care firma din Botoşani încasează sume importante de bani de la administraţia judeţeană, drumarii ar fi trebuit să intervină pentru a deszăpezi acest traseu. Vicepreşedintele PSD Suceava a mai declarat că „Turiştii veniţi în Bucovina au trebuit să facă cale întoarsă de pe acest drum pentru că era impracticabil. Au dat 100 de miliarde de lei vechi firmei lui Conţac, iar pentru aceşti bani ar fi trebuit să se achite de obligaţiile pe care le are”. El a solicitat conducerii Consiliului Judeţean Suceava să someze firma SC Transporturi Auto SA Botoşani să-şi respecte obligaţiile pe care le are cu privire la intervenţiile pentru deszăpezire. Milici a arătat că dacă această firmă dovedeşte că nu poate să deszăpezească drumurile judeţene, conducerea CJ Suceava ar trebui să găsească o soluţie prin care aceste lucrări să fie încredinţate către SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. „Pe de altă parte, trebuie să fiu cinstit şi să spun că explicaţiile primite de la reprezentanţii CJ Suceava mi se par că sunt date doar de dragul explicaţiilor, spunând că acolo se putea interveni sâmbătă numai la solicitarea unui agent economic. În condiţiile în care Rarăul este un punct strategic de pe harta turistică a judeţului Suceava, considerăm ca fiind puerile explicaţiile de genul că nici un agent economic nu a solicitat acest lucru”, a spus Milici, care a mai adăugat că „se cheltuiesc miliarde de lei vechi pentru promovarea turismului, iar când apare o situaţie concretă, Consiliul Judeţean, prin societăţile pe care le are, nu intervine. Asta înseamnă că actualul executiv sucevean este sabotat din interior, chiar de firmele pe care le-a desemnat să ajute la bunul mers al judeţului Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate drumurile judeţene sunt deschise circulaţiei.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toate drumurile judeţene sunt deschise circulaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei