Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Chişinău

Universitar sucevean, participant la o înaltă reuniune internaţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prof. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a fost invitată, în zilele de 19 şi 20 ianuarie, la o înaltă reuniune internaţională care a avut loc la Chişinău.

 

Au participat 50 de universitari din 15 ţări, reprezentând diverse domenii

Reuniunea, care s-a desfăşurat la Universitatea Internaţională Liberă din Moldova, la care au participat peste 50 de universitari din 15 ţări, reprezentând diverse domenii (ştiinţe umaniste, ştiinţe juridice, ştiinţe politice şi sociale, medicină, ştiinţe economice, ştiinţe inginereşti), a avut caracterul unui atelier de reflecţie asupra formării formatorilor francofoni şi a fost organizată de Biroul Europe Centrale et Orientale al AUF (Agence Universitaire de la Francophonie).
Sub coordonarea lui Abderrahmane Rida (director regional) şi a lui Petko Staynov (director ştiinţific), cu participarea prof. Claude Condé, de la biroul din Bruxelles al AUF, participanţii au proiectat o strategie de ansamblu pentru ca francofonia universitară să ducă mai departe, prin tânăra generaţie, valorile pe care le-a instituit.

 

România a fost reprezentată de opt participanţi

România a fost reprezentată de prof. dr. Silvia Marton (ştiinţe politice, Universitatea Bucureşti), prof. dr. Cornelia Lefter (ASE, ştiinţe juridice), prof. dr. Alexandrina Deaconu (ASE, ştiinţe economice), prof. dr. Iolanda Colda (Fac. de Construcţii, Bucureşti), prof. dr. Maria Niculescu (Univ. „Valahia”, Târgovişte), prof. dr. Dumitru Topan (prorector al Universităţii  Craiova), prof. dr. Radu Oprean (Univ. de Medicină şi Farmacie „I. Haţieganu”, Cluj-Napoca) şi prof. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc (Universitatea „Ştefan cel Mare”, Suceava, ştiinţe umaniste).
„Sperăm - spune prof. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc - ca prin ideile generate în cadrul grupurilor tematice şi în şedinţele plenare, cu ajutorul generos al AUF, atât mediul academic românesc, cât şi cel din întreaga zonă a Europei centrale şi răsăritene, să beneficieze în continuare de efervescenţa creatoare a gândirii de sorginte francofonă şi să atragă, prin aceasta, un număr crescând de tineri”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitar sucevean, participant la o înaltă reuniune internaţională.
 Vizualizări articol: 1558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Universitar sucevean, participant la o înaltă reuniune internaţională5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara trimis de
(24 ian 2012, 13:27:41
interesant....nu stiam ca ceea ce se intampla la USV se cheama invatamant universitar. dar nici nu e, ...e un fel de spiru haret, ...stie toata lumea.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei