Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2012 - Anul XVII, nr. 11 (4916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ce se întâmplă, doctore?

Zeci de vrăbii moarte pe drumul european 85 Suceava – Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de vrăbii au murit în mod suspect ieri la prânz. Păsările au fost observate de un şofer care circula pe drumul european 85, care leagă Suceava de Siret, în zona localităţii Româneşti, comuna Grăniceşti. Bărbatul a declarat că era vorba de cel puţin 50-60 de vrăbii, o mare parte dintre acestea fiind luate şi mâncate de câinii fără stăpân care trăiesc în zona respectivă.
„Era plină şoseaua de vrăbii, o parte dintre ele au fost călcate de maşini, iar altele luate de câini. Am reuşit să adun câteva să le vedeţi”, a menţionat şoferul.
Sătenii din Româneşti care locuiesc în apropierea locului unde au murit păsările nu-şi explică ce anume s-a petrecut. Cauza morţii vrăbiilor ar putea avea două explicaţii. Una ar fi aceea că un stol a fost lovit de un tir care circula cu viteză, iar o alta ar fi legată de ingerarea unor substanţe toxice.
Părerile localnicilor sunt însă împărţite. Oamenii spun că au observat de câteva zile un număr exagerat de vrăbii, care în plus mai au şi un comportament ciudat.
„Astă-vară era câte una-două vrăbii pe gard sau pe la fântână. De vreo săptămână au apărut câteva stoluri, sunt sute de vrăbii tare gălăgioase şi care se comportă ciudat. Zboară dintr-un copac în altul, parcă-s nebune de cap”, a povestit Domnica Labiuc, o femeie în vârstă de 75 de ani.
O explicaţie pentru creşterea numărului de păsări nu are nici vecina septuagenarei, Maria Mihalciuc. Femeia nu-şi dă seama de unde au apărut toate vrăbiile şi nici de ce au murit.
„Mă gândesc că le-o fi lovit vreo maşină, că dacă mâncau ceva otravă de pe câmp mureau toate, nu doar câteva. Plus că eu nu ştiu să fi dat cineva cu otravă pe câmpuri, aici la noi”, a menţionat Maria Mihalciuc.
La rândul său, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, doctorul Petrea Dulgheru, a susţinut că nu s-a primit nici o sesizare privind moartea unor păsări. El nu a exclus drept cauză a morţii nici una dintre variantele menţionate, consum de otravă sau impactul cu un autovehicul, dar a spus că nu se poate pronunţa până nu va şti ceva concret.
Rămâne de urmărit dacă fenomenul se va repeta şi în perioada următoare, dar şi dacă acei câini care au mâncat vrăbiile moarte vor avea probleme, ceea ce ar constitui un indiciu asupra cauzei morţii păsărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de vrăbii moarte pe drumul european 85 Suceava – Siret.
 Vizualizări articol: 4226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Zeci de vrăbii moarte pe drumul european 85 Suceava – Siret4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fum trimis de
(16 ian 2012, 13:00:17
fumul de la cauciucurile care au ars in zona nu ar fi avut vreoun impact?
2.   REMEMBER trimis de
(16 ian 2012, 13:50:08
SEFA GARZII DE MEDIU SV.,A FACUT PUBLIC FAPTUL CA AU FOST DESCOPERITE SUBSTANTE TOXICE IMPRASTIATE PE DIFERITE TERENURI DIN JUDET.NU NE-A SPUS SI CAND VOR FI PRINSI FAPTASII,LUATI DE GULER SI BAGATI CU NASUL IN ACELE ,,BALTOACE'' TOXICE SI PERICULOASE.SI AICI,TOTUL DEPINDE PROBABIL DE CONSISTENTA ,,TAXEI DE DISCRETIE''.
POATE VA MAI APARE IN PRESA,SA NE LAMUREASCA IN LEGATURA CU FONDURILE OBTINUTE PRIN 2006 DE ,,TRILATERALA''-SUPER MAG-PRIMARIA C-LUNG-MONDECO SRL.
SUNTEM F. CURIOSI ,CE S-A INTAMPLAT CU ACEI BANI???
2.1  RE: REMEMBER trimis de
(16 ian 2012, 19:28:37
nu pot sa cred...ai scris ''TRILATERALA''...
2.2  RE: REMEMBER trimis de
(16 ian 2012, 19:33:36
daca tot ai scris ''TRILATERALA'' o sa crape de ciuda unu care se crede copilu' lu' Tesla. acest copil al lui Tesla se cheama THUNDER si sufletul lui bantuie mai zbuciumat ca al unui fulger.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei