Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2012 - Anul XVII, nr. 11 (4916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Noroc de bulgăroii cu ceafa groasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi un clasic de talia poetului Mihai Eminescu se arăta dezgustat de „bulgăroii cu ceafa groasă”, cel puţin în ultimii ani vecinătatea cu posesorii de ceafă groasă ne aduce serioase foloase.
Să amintim că din ce în ce mai mulţi români de rând aleg Bulgaria pentru a-şi petrece concediile de odihnă, conectându-se astfel la o altă specie de turism. O specie superioară aceleia cu odăi de hotel unde duşul nu funcţionează, uşile sar din balamale, robinetele sâsâie ca gânsacii, iar igrasia, şoarecii şi gândacii se bucură de tot confortul. O specie superioară de turism, în care clientul este respectat şi răsfăţat, într-un curcubeu de eforturi ale unor întreprinzători cu alte gene decât ăştia de la noi, dacă înţelegeţi unde bat.
Aceiaşi români de rând au ales să-şi înmatriculeze automobilele în ţara vecină şi tot mai prietenă, pentru a fenta fiscul nostru scăpat parcă din junglă, care te înjunghie cu colţii lui lipsiţi de milă şi de raţiune. Apropo, nu zicea regretatul scriitor I.D. Sârbu că patria e doar locul unde îţi plăteşti impozitele şi îţi satisfaci stagiul militar ? Iată că patria nu mai înseamnă nici măcar atât. Stagiul militar obligatoriu s-a desfiinţat, iar impozitele se pot plăti foarte bine şi în altă parte.
Deşi se zice că autorităţile vor curma figura cu maşinile înmatriculate la sud de Dunăre, prea tare nu mă îngrijorez. Inventivitatea noastră ne va face să găsim alte căi bulgăreşti, pentru a ne scăpa de actuala ciumă din România.
Nu ştiu exact ce urmează. Poate că, nemulţumiţi de calitatea sistemului medical din România, ne vom duce la consult doftoricesc în Bulgaria, iar apoi ne vom rezolva intervenţiile chirurgicale tot acolo, de ce nu. Poate că, nemulţumiţi de calitatea învăţământului românesc, ne vom înscrie copiii la şcoală în Bulgaria, de ce nu.
Poate că, uşor-uşor, vom obţine drept de vot în Bulgaria, fiindcă aici tot ne doare tot mai mult la bască de cele ce se întâmplă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noroc de bulgăroii cu ceafa groasă.
 Vizualizări articol: 2405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Noroc de bulgăroii cu ceafa groasă4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Beneficiul uitat trimis de
(17 ian 2012, 10:25:42
E drept ca in Bulgaria gasim lucruri mai ieftine si (un pic) mai bune. E posibil ca si marele poet national sa fi exagerat putin in poezia sa, nu ma pronunt insa. Dar dl. autor uita unul din "beneficiile" aduse de bulgari, anumite etichetarea de "tigani" pe care ne-o atribuie. Da, vecinatatea cu ei e profitabila, pentru niste persoane particulare, care cu totul intamplator, sunt romani. Si, cu toate cu dusurile lor, spre deosebire de ale noastre, functioneaza, s-ar parea ca nu e de ajuns pentru a ne "spala" de aceasta etichetare. Ma gandesc ca profitul adus celor 100 de romani ce pot gasi mai ieftin la bulgari cate ceva este infim fata de discreditarea imaginii Romaniei, iata nu doar in Italia si Germania, ci si la amaratii de "gradinari" bulgari. Sincer sa fiu, as sta la un hotel mai scump si as face baie doar in lighean, numai sa stiu ca imaginea Romaniei si caracterizarea noastra drept "tigani" s-ar putea, cumva, remedia. Caci, asta ar fi calea catre (printre altele) hoteluri mai ieftine cu servicii mai complete.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei