Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2012 - Anul XVII, nr. 11 (4916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Intervenţiile SMURD Suceava aproape s-au triplat într-un an de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Suceava a cunoscut o creştere semnificativă, în interval de doar un an de zile numărul de intervenţii aproape triplându-se. Situaţia reiese din analiza activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava (ISU), cu referire la anul 2011.
Conform raportului prezentat de colonelul Ioan Burlui, şeful ISU Suceava, anul trecut structurile din cadrul ISU au fost solicitate la 3.904 situaţii de urgenţă, în medie 10,7 pe zi, numărul acestora crescând cu 67% comparativ cu 2010.
Creşterea se datorează aproape exclusiv numărului mult mai mare de solicitări la care au răspuns echipajele SMURD, se arată în raportul de evaluare al ISU.  
Practic, comparând strict activitatea SMURD din anul 2011 cu cea din 2010, se observă că numărul intervenţiilor aproape că s-a triplat, în timp ce numărul persoanelor asistate este, în procente, aproape la fel de mare.
În cifre, pe parcursul anului trecut, echipajele SMURD au intervenit în medie la 6,6 cazuri pe zi, asistând în total 2.281 adulţi şi 182 copii.
Timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de zece minute, în timp ce timpul mediu de intervenţie a fost de 14 minute.
În ceea ce priveşte tipul acţiunilor, peste 90% au fost ajutoare medicale de urgenţă, aproape 8% au fost intervenţii la accidente, iar 1% au fost intervenţii pentru asistarea unor persoane.

 

În judeţ sunt trei echipaje SMURD

La nivelul judeţului Suceava activează trei module SMURD. Unul la Suceava, unul la Vatra Dornei şi unul la Rădăuţi, acesta din urmă fiind mutat relativ recent de la Siret. Fiecare modul SMURD este format dintr-o ambulanţă şi dintr-o autospecială pentru descarcerare, folosită cu precădere la accidentele rutiere.
Cele trei echipaje SMURD funcţionează pe lângă Detaşamentele de Pompieri din localităţile în care se află şi sunt sub directa coordonare a şefului Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean, medicul Liviu Cârlan.
Având în vedere aceste cifre, activitatea SMURD de pe parcursul anului trecut este considerată un succes, deşi în privinţa dotărilor şi a personalului mai sunt încă multe lucruri de rezolvat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intervenţiile SMURD Suceava aproape s-au triplat într-un an de zile.
 Vizualizări articol: 1735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Intervenţiile SMURD Suceava aproape s-au triplat într-un an de zile4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei