Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2012 - Anul XVII, nr. 11 (4916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dragoste după gratii

Studenta criminală din Suceava se iubeşte în puşcărie cu un alt criminal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condamnată la 20 de ani de închisoare pentru că a omorât un director al unei firme din Botoşani, suceveanca Alina Mihaela Horeanu şi-a găsit marea iubire în puşcărie. Bărbatul care i-a căzut cu tronc studentei criminale se numeşte Andrei Mardare şi a fost închis tot pentru omor. Amorezii au fiecare câte 26 de ani şi s-au cunoscut în cursul anului 2008, în timp ce puneau în scenă o piesă de teatru. Ambii se aflau la acea vreme după gratii, Alina Horeanu din 2007, iar Andrei Mardare din 2005.
Povestea lor de dragoste a început timid, iar scrisorile de dragoste au început să curgă de la unul la celălalt. Au cerut şi obţinut permisiunea de a se vedea la vorbitor. Aici au discutat zile în şir, punând la cale planuri de viitor. Printre altele, au cerut să se vadă la camera conjugală, dar nefiind căsătoriţi, reprezentanţii Penitenciarului Iaşi le-au respins solicitările.
Relaţia dintre Horeanu şi Mardare a suferit o grea lovitură după ce ambii au fost mutaţi. Suceveanca a ajuns la Penitenciarul Bacău, în timp ce iubitul ei a fost trimis tocmai la Tulcea. Asta nu i-a împiedicat pe cei doi să-şi scrie şi să găsească soluţii. Şi cum cea mai la îndemână rezolvare pentru puşcăriaşi sunt procesele, amorezii au dat în judecată Primăria Paşcani pe motiv că nu le-ar fi soluţionat o cerere. Cei doi au cerut daune de 5.000 de lei, dar magistraţii de la Tribunalul Iaşi le-au cerut să depună la dosar cererea adresată primăriei la care nu au primit răspuns. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 27 februarie, când Alina Horeanu şi Andrei Mardare vor fi plimbaţi pe banii statului pentru a prezenta documente justificative în sprijinul lor, dar mai ales pentru a se reîntâlni. Nici întâlnirea la camera conjugală nu a fost dată uitării, iar amorezii caută în continuare soluţii.

 

Ea, criminală, el, la fel

Şi Alina Horeanu şi Andrei Mardare au fost condamnaţi pentru fapte similare. Iubitul studentei din Suceava a fost agent de pază la un supermarket din Iaşi şi, împreună cu doi colegi, a bătut în 2005 un boschetar pentru că ar fi furat o sticlă de votcă. Bărbatul a murit la scurt timp după corecţia aplicată. Mardare şi colegii lui au fost condamnaţi la câte 15 ani de închisoare pentru omor.
Crima care a dus-o la puşcărie pe Alina Horeanu s-a petrecut pe 9 februarie 2007 şi a avut mai multe episoade. Alina Horeanu şi iubitul de atunci al ei, Vlad Irimia Scurtu, şi el tot din Suceava, au plănuit să-l omoare pe Daniel Mancaş, directorul unei firme din Botoşani cu care fata a avut o relaţie după ce s-au cunoscut pe internet. Potrivit planului, cei doi l-au atras pe Daniel Mancaş la Iaşi, unde l-au omorât cu 33 de lovituri de cuţit, dar şi mai multe lovituri cu o bâtă de baseball.
Cei doi studenţi au decis să scape de cadavrul lui Daniel Mancaş, şi pentru că nu puteau să facă acest lucru singuri, au mai chemat în ajutor doi prieteni, Daniel Brăescu şi Alexandru Stan, condamnaţi la rândul lor la câte trei ani cu suspendare. Toţi patru au pus cadavrul lui Mancaş în portbagaj şi l-au transportat tocmai în pădurea de la Ilişeşti, pe drumul spre localitatea Ciprian Porumbescu.
Pentru a fi siguri că nimeni nu va găsi corpul neînsufleţit al lui Mancaş, cei patru au cumpărat pământ de flori şi s-au întors la Ilişeşti. Aici au stropit corpul cu trei-patru pungi de clor şi au turnat pământul peste el. La sfârşitul lunii aprilie 2007, poliţiştii au descoperit şi cadavrul, iar autorii faptei au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi.
Faptul că totul a fost premeditat de către Scurtu şi Horeanu a fost reţinut şi de judecători în motivarea sentinţei: “La stabilirea faptului că acţiunea celor doi a fost premeditată prezintă relevanţă şi obiectele folosite de inculpaţi la săvârşirea faptei, aceştia având din faza incipientă asupra lor un spray paralizant, o bâtă de baseball şi un cuţit la îndemână".
Iubitul de la acea vreme al sucevencei, Vlad Irimia Scurtu, a fost şi el condamnat definitiv, la 23 de ani de închisoare.

 

Horeanu, pe urmele studentei criminale de la Timişoara

Alina Horeanu îi calcă apăsat pe urme studentei criminale de la Facultatea de Medicină din Timişoara, Carmen Bejan. Condamnată la 20 de ani de închisoare după ce a participat la uciderea şi tranşarea unui bărbat, fosta studentă cere întreruperea pedepsei pe motiv că este însărcinată.
Potrivit unor surse din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, Carmen Bejan a avut două întâlniri intime cu un alt deţinut, Claudiu Şatran, care are o condamnare de zece ani de închisoare pentru trafic de droguri.
În iunie 2011, instanţa supremă i-a condamnat definitiv pe Carmen Bejan şi Sergiu Florea, cei doi studenţi la Facultatea de Medicină din Timişoara care au ucis şi tranşat un bărbat, la 20 de ani de închisoare cu executare. În vara anului 2009, cadavrul tranşat al unui bărbat a fost găsit într-o maşină aflată în faţa unui cămin studenţesc din Timişoara. Sergiu Florea şi Carmen Bejan, pe atunci în vârstă de 20 de ani şi studenţi la Universitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi în 2 august 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenta criminală din Suceava se iubeşte în puşcărie cu un alt criminal.
 Vizualizări articol: 7047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Studenta criminală din Suceava se iubeşte în puşcărie cu un alt criminal5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce se asculta de mofturile lor? trimis de
(16 ian 2012, 11:39:44
Ori puscarie, ori f... si distractie!
2.   LECTIE trimis de
(16 ian 2012, 11:56:20
Iubitul de la acea vreme al sucevencei, Vlad Irimia Scurtu, a fost şi el condamnat definitiv, la 23 de ani de închisoare. SARACU PROST. STA IN PUSCARIE PT CA SI-A AJUTAT IUBITA. EL A PRIMIT MAI MULT CA EA IAR ACUM E SI PARASIT. O LECTIE DE INVATAT
3.   Știre de 2 bani trimis de
(16 ian 2012, 18:46:07
Nu puteam să dorm dacă nu știam ce face o criminală în pușcărie, cu cine și când se ... iubește. Aștept cu nerăbdare articolul în care să aflu că e gravidă, apoi că naște (și ce naște), după care doresc să aflu etapele exacte ale dezvoltării puiului de criminiali. Și eventual o adresă de web unde putem semna cererea de eliberare a criminalei, pentru că ea în pușcărie în loc să se reeduce, se puiește.
În loc de vizite conjugale, mai bine i s-ar oferi niște vizite la o fabrică unde să-și rupă spatele în vederea asigurării traiului puiului de criminali.
4.   Titlu bombastic trimis de
(17 ian 2012, 10:35:12
Dl. Neagu are intr-adevar o exprimare abrupta, mai demna de fostul cotidian "Zorii Noi". Trebuie sa-i amintim autorului ca studenta "criminala" efectueaza o pedeapsa data de un tribunal. Ar trebui sa cunoasca si faptul ca pentru aceeasi infractiune, fie ea si crima, nu se pot da doua pedepse. Atunci, titlul articolului este cam la limita legii, dar si a bunului simt. Da, e adevarat, acea fata a comis o crima oribila. Dar sa lasam legea si democratia sa se pronunte. De ce trebuia autorul sa se bage in viata personala a cuiva? Bineinteles, studenta "criminala" se iubeste tot cu un "criminal", si el condamnat. Era clar ca nu se putea "iubi" cu vreun domn "aristocrat" cu cravata portocalie, care nu s-ar fi coborat atat de jos. Atunci, care mai este rostul articolului? Stim cu toti ca in inchisori se mai intampla si asemenea lucruri. Stim cu toti ca si criminalii au anumite drepturi in inchisoare, conform legilor internationale. Ar trebui sa-i lase pe acei oameni in pace, ei au fost deja pedepsiti de lege, fata aceea, fiind studenta, a pierdut aproape tot, nu cred ca dl.autor trebuie sa mai joace rolul procurorului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei