Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2012 - Anul XVII, nr. 11 (4916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Bătut Piaţa Universităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua lege pentru combaterea violenţei pe stadioane asigură puşcăria pentru vinovaţi, în schimb aceiaşi sunt doar amendaţi dacă se defulează în stradă. Peluzării cu cagule şi fulare legate peste gură au confiscat protestul celor care chiar aveau de ce să se manifeste. Pe acoperişul unei gherete din faţa Arhitecturii se urcaseră nişte tineri, unii agitau steaguri tricolore, asezonate cu scandări de bine, dar unul mort de beat era să cadă de acolo în capul celor de dedesupt. L-a înhăţat de guler altul mai treaz şi l-a aşezat în fund. Indivizi de genul ăstora chiar aveau ceva de împărţit cu jandarmii, a fost ca o mană cerească pentru ei. Ca participant la evenimentele din Piaţa Universităţii, alea din 1990, vă pot spune că pentru a-i decredibiliza pe cei cu adevărat reprezentativi nu mai este nevoie de diversionişti. Între timp cultul violenţei a ajuns o a doua natură a omului recent, iar acesta se va manifesta în consecinţă de câte ori se va ivi prilejul. Inclusiv la bucurie, când se sărbătoreşte titlul mondial, de exemplu, să ne amintim că s-a lăsat cu ceva devastări anul trecut în Spania. Fără violenţă? Este o scandare romantică. Şi nici nu poţi fi sigur că ăla de-o răcneşte n-are o bucată din caldarâm în gluga de la hanorac.
Iar spectacolul lumii este completat de spectacolul oferit de cei care ar trebui s-o oglindească. O deşteaptă care înainte de a intra în direct îşi dregea vocea grohăind, la propriu, îi făcea tâmpiţi pe jandarmi, în timp ce alta, la concurenţă, îi implora isteric să nu tragă în oameni! Din toată această mizerie nu putea lipsi nici ăl de l-am trimis să ne reprezinte în Parlamentul European, care a expectorat că n-ar trebui să protestăm pentru un arab! Atât a înţeles ăsta care ar trebui să muncească pentru români la Bruxelles, iar el e întâiul chiulangiu dintre toţi parlamentarii. Dar poate e mai bine aşa, să-l ţinem la telefon non-stop, să nici nu dea pe-acolo. Ivanovici, Samuilă, sunteţi de fapt salvatorii naţiei!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătut Piaţa Universităţii.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bătut Piaţa Universităţii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei