Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2012 - Anul XVII, nr. 11 (4916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Jenant

Opoziţia, două mitinguri leşinate în zona Prefecturii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunile de sprijin pentru medicul Raed Arafat, fost subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi ulterior de contestare a preşedintelui Traian Băsescu, au avut ceva ecou şi la Suceava.
Mobilizarea s-a dat pe reţelele de socializare, pe site-urile ziarelor, dar şi la telefon, iar cei care au dorit să transforme totul într-o manifestare de amploare anunţau prezenţa a sute de persoane. Pe Facebook, de exemplu, unii reprezentanţi ai PSD Suceava au promis că sâmbătă seară în faţa Prefecturii Suceava vor fi aduşi peste 300 de oameni. În final, s-au adunat în jur de 50-60 de oameni, majoritatea membri ai PSD şi PNL. Oamenii au venit în jurul orei 18.00 şi au rămas dispersaţi minute bune, pentru ca mai apoi să se adune în faţa Bisericii Catolice, unde au discutat între ei, au schimbat opinii despre ce se petrece prin ţară, iar apoi au plecat spre casele lor.
În cele 90 de minute cât a durat prezenţa oamenilor în zona Prefecturii Suceava nu s-au scandat lozinci, nu s-au afişat pancarte, iar jandarmii şi poliţiştii au stat în banca lor, fără a-i provoca pe nemulţumiţi.
Trebuie remarcat că printre cei prezenţi s-au aflat şi persoane importante din fruntea PNL Suceava, printre care Alexandru Băişanu, Marius Zmău, Brânduşel Nichitean sau Constantin Harasim. Social-democraţii au fost reprezentaţi doar de oameni din eşaloanele inferioare, dar şi de organizaţia de tineret.

 

Duminică, seară PNL

Dacă sâmbătă a fost o coloratură bizară, în sensul prezenţei oamenilor din PSD şi PNL, dar şi din partea societăţii civile, aseară lucrurile s-au schimbat radical. În zona Prefecturii Suceava au fost, în marea majoritate, membri şi simpatizanţi ai PNL Suceava. Diferit de seara de sâmbătă, cei 60-70 de oameni care au înfruntat frigul au strigat mesaje de genul „Jos Băsescu” şi au intonat imnul naţional al României, „Deşteaptă-te, române!”.
Manifestaţia a durat aproape două ore, timp în care lumea a stat pe trotuarul de lângă Biserica Catolică, în partea dinspre statuia lui Ciprian Porumbescu.
Lucian Spetcu, unul dintre membrii societăţii civile din Suceava, prezent în faţa Prefecturii Suceava în ultimele zile, s-a declarat nemulţumit de modul cum au evoluat lucrurile.
„La început a fost o mişcare a oamenilor faţă de sistemul din România. Sâmbătă seară, am constatat că a fost ca o şedinţă de partid în faţa Prefecturii Suceava, manifestaţia fiind deturnată de PSD şi PNL. E păcat că s-a ajuns la aşa ceva”, a declarat Lucian Spetcu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opoziţia, două mitinguri leşinate în zona Prefecturii Suceava.
 Vizualizări articol: 6052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 12 voturi
Opoziţia, două mitinguri leşinate în zona Prefecturii Suceava3.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(16 ian 2012, 11:14:38
Încă sperăm . Iar acest “încă” acoperă un infinit
Încă mai suntem . Acest “încă” acoperă o enigmă
Ce se-ntâmplă cu “încă” când nu poate fi acoperit ?
Se-ntâmplă ca şi cu o promisiune cu valoare de ..flegmă

Încă ne mai trezim dimineaţa.Un “încă” pe care-l ignorăm
Încă mai avem tărie . Asta ( cel puţin pe mine) mă miră
Încă mai obţinem ! ( deşi nici nu ştim,bine, ce vrem )
Încă mai există iubire . Un “încă”ce pe mulţi îi inspiră

Încă mai învăţăm . Un “încă” extrem de confuz
Încă mai sperăm . Iar acest “încă” acoperă un infinit
Încă mai cred în oameni . Pentru acest “încă”mă acuz
Încă mai sperăm … ÎNCĂ .. LA NESFÂRŞIT
Să mergi mai departe tre’ să crezi în “încă”.Eşti nevoit !
1.1  RE: * trimis de
(17 ian 2012, 00:03:53
ABCDAR-taci si invata!!!
ROMANE IESI IN STRADA,
SI DA FOC LA MASINI,

DEVASTEAZA CASE,
BATE FEMEI SI COPII,

INJURA PE FORUMURI
SI NU MUNCI !

DA CU BOLOVANI IN
VITRINE...

CIOMAGESTE-TE CU
JANDARMERIA,

CREEAZA PANICA IN TARA SI
DISTRUGE TOT
CE AU CONSTRUIT ALTII,

MINTE POPULATIA
CU PROMISIUNI DESARTE,

DA IN CAP CELOR DESTEPTI
CA SA TE BAGI, TU PROST, IN FATZA,

MINTE CU NERUSINARE,
FURA PESTE TOT UNDE ESTI,
SI IMPAUNEAZA-TE CA PROSTUL !

ATUNCI ESTI USLAS ADEVARAT !!!
2.   Laşi şi cu două feţe! trimis de
(16 ian 2012, 11:21:21
Asta sunt bucovinenii! Fudui şi proşti! Oameni fără demnitate ce cred că soarta copiilor lor atârnă de ciolanul azvârlit cu dispreţ de Flutur! Ruşine, Bucovina! Îţi meriţi soarta!
2.1  RE: Laşi şi cu două feţe! trimis de
(16 ian 2012, 15:46:06
asa au fost bucovinenii....fudui si p....daaar s-au trezit(flutur) si deja se simte schimbarea!!!mandru ca sunt roman, mandru ca sunt bucovinean!
3.   Opoziţia, două mitinguri leşinate... ! trimis de
(16 ian 2012, 11:30:14

Stati fratilor, sta-v-ar norocul!
Nu luati nici o intiativa, sa aveti o propunere laudabila, sa amenajati un parc, o parcare,etc...
Sa faceti ceva important, sa se vada ca traiti, ca sunteti in viata! Lasati aroganta si incercati macar, straduiti-va sa fiti cu noi, prostimea, care urmeaza sa va dea iar ,,puterea” de-a va bate joc de noi.
Stati si asteptati sa va vina voturile si apoi sa ne rideti in fata, asa cum ati mai facut-o nu de mult.

Fara sa meritati, veti obtine 100% si asta deoarece nimeni nu mai vrea PD-ul..
Jalnica si dezonoranta victorie!
4.   Locul unde nu s-a intamplat nimic trimis de
(16 ian 2012, 11:35:37
niciodata si nici vreodata.
5.   FARA trimis de
(16 ian 2012, 11:35:57
bucovinenii au dreptate. aceasta manifestatie nu este a noastra. manifestatiile sunt organiyate de partidele din opozitie ca sa vina ei la putere. si sa fure ei asa cum fura pdl acu. daca manifestarile ar fi fost impotriva TAXEI AUTO, impotriva TVA-ULUI MARIT LA 25 LA SUTA, impotriva ABUZURILOR AUTORITATILOR, bucovinenii ar fi trrebuit sa participe. DAR CA SA SCHIMBI UN HOT CU ALTUL, NU E UN MOTIV SA IESI la manifestatie. (evident psd-istii si pnl-istii si voiculistii ma vor contrazice tongue )
6.   Dezgust trimis de
(16 ian 2012, 11:37:14
Aseara mi-am luat inima-n dinti si am iesit sa manifestez si eu pasnic impotriva regimului Basexu si in fata prefecturii... plin de nimeni, pustiu si gol. Primul gand care mi-a venit a fost indreptat spre suceveanul care lafaiala la caldurica, cu ochii lipiti de televizor si comentand de ce greu e cu pensia, cu salariile taiete si ce bine sau rau fac cei care demonstreaza pe bune in Bucuresti si in alte orase. Implicare zero. Poate o ducem foarte bine aici in Bucovina lu` Peste, pardon... Flutur si Lungu produsi in Bucovina:))
7.   Pentru ce? trimis de
(16 ian 2012, 11:53:30
eu nu inteleg daca basescu nu aproba legea de ce mai iasa oamenii in tara .Aici este alta diversiune al opozitiei care incita oamenii,iar cei nevoiasi cred si o incaseaza dar cei de sus rid si se inteleg intre ei.Ma uitam si pe OTV cita diversiune creea diaconescu dar expirate pentru a agita populatia dar rusine lui caci se gindea caci prinde osul cel mare iar politia nu se sesizeaza sa dea o amenda pentru intoxicarea populatiei cu anunturile facute in direct ba ca vine 50 de masini cu jandarmi la bucuresti din alte judete ,ba caci vine 2000 de jandarmi de nu stiu unde,mai trebuia putin si veneau iarasi terioristii arabi Iar cei ce sint avari de putere sa nu se foloseasca de necazul oamenilor caci tot ei vor cadea in gol Se vede pe fata toata diversiunea domnilor si nu uitati POPULATIA S-A MAI DESTEPTAT
7.1  RE: Pentru ce? trimis de
(16 ian 2012, 11:59:29
o populaţie deşteaptă IESE ŞI PROTESTEAZĂ ! ( asta înţeleg eu prin "deştept") . în ce sens " POPULATIA S-A MAI DESTEPTAT " , domnu' ASDFGHJ ?
7.2  RE: Pentru ce? trimis de
(16 ian 2012, 12:49:44
mare pr0.st esti ASDFGHJ!
7.3  RE: Pentru ce? trimis de
(16 ian 2012, 13:40:16
Din ce văd eu hoţii strigă hoţii.
8.   Ne vedem diseara! trimis de
(16 ian 2012, 12:22:30
 ☭ s a facebook.com/ events/ 192003157565358/
9.   Daca nu trimis de
(16 ian 2012, 12:41:50
daca nu ar fi fost cu smurdul mai tineau atitea proteste Eu cred caci nu
10.   Destepti trimis de
(16 ian 2012, 13:06:36
Cu toti papagalii care comenteaza se dau mari ,stiu tot,corecteaza si propun tot felul de lucruri nici unul nu a iesit in strada ???????? Dar ce ma mira cind in sv nimik nu sa intimpla si nici nu se va intimpla NIMIC daca nu e ceva de primit de pomana sau cu interes.Gata......oltean ma fac.SA TRAITI BINE !!!
11.   Profitorii trimis de
(16 ian 2012, 13:08:51
Au simtit cei de la PSD,PNL-PC ca e rostul de oleaca de anarhie,bineinteles in folosul propriu si au iesit la o plimbare prin fata prefecturii ca sa nu se spuna ca nu au protestat si ei si ca nu sunt sensibili la problemele poporului. Demagogie,ciolaniada si curvasareala , asta se numeste gestul lor populist. Mai bine dormeati acasa fariseilor.
12.   Ok trimis de
(16 ian 2012, 13:19:20
cica diseara la prefectura la ora 18,00 MITING
13.   CONFIRMARE trimis de
(16 ian 2012, 13:27:34
CINE PROTESTEAZA PTR IMBUIBATII,PANTECOSII SI BALONATII DE FOSTI ACTIVISTI SI ,,INFO-CACANARI'' CARE SUNT RASPANDITI PRIN PARTIDE SI STAU ASCUNSI CA SI IN '89,LASAND PE ALTII SA SE EXPUNA,IAR TOVARASIILE LOR SA APARA NUMAI LA ALEGERI,CA FIIND CEI MAI COMPETENTI SA NE REPREZINTE.
TOV-I CIOLANARI,ESTE MOMENTUL SA DEMONSTRATI,CA LA PLENARELE PCR,NU DEGEABA ATI FOST ACUZATI DE NICIOLAIE,CA FIIND ,,VITEJI,EROICI,VITEJI'',ETC.
IN FUNCTIE DE ,,DEMONSTRATIE'' VETI PRIMI VOTURI.
SUCCESURI''!
14.   COMPLETARE LA...COMPLETARE! trimis de
(16 ian 2012, 13:31:16
PTIU,PTIU,VITEJII TAICHII VITEJI!SA NU VA FIE DE DEOCHI!
15.   ERA DE ASTEPTAT CA TARANII SA SE BESE PTR BASE trimis de
(16 ian 2012, 13:34:20
Pai o duc bine unii care se multumesc sa i intretina copii plecati vai de ei in tari starine si de ce sa le pese de cei care nu au nimic? oricum sa le fie rusine si bine la face baselu ca le da cu frimitura.NE MERITAM SOARTA....FELICITARI GUVERNULUI CA A STIUT CA POT MONOPOLIZA PROSTIMEA.
16.   LOL trimis de
(16 ian 2012, 13:42:21
Să trăiți bine, fraierilor !
17.   OK SAU KO ? trimis de
(16 ian 2012, 14:10:10
DACA APARE UNU' ANTONOVICI SI INCEPE SA-I STRIGE DUPA ,,PORECLELE'' DE LA SECU,IAR VOR RAMANE O MANA DE OAMENI LA MITING.DEH,PACATELE TINERETII SI BLESTEMELE CELOR ,,VADUTI''.
18.   Incercati sa va uniti trimis de
(16 ian 2012, 14:38:26
anuntati oamenii din timp....avem nevoie de oameni luminati si asa vom avea un miting ca lumea.......hai sa dam mina cu mina si sa votam ce trebuie..............nu mai alegeti de doua ori aceiasi persoana..........
19.   Sa va vad trimis de
(16 ian 2012, 15:03:05
Sunt curios din cale`afara câţi o sa vina la ora 18 in faţa prefecturii!?!?!?! Babalicii nu vin că nu au facebook si se uită pe TVR şi ii doare operatia la frig (pardon cotul), intelectualii si `telectualii nu vin ca nici la vot nu prea merg (tot ceva cu cotul si scrasnetul din dinţi), tineretul cocalar şi manelist nu stie de ce merge - dar vor fi cativa care sa stea frumos la poza si/sau sa se bage in obiectivul camerei zambind t
mp, aia umiliţi de guvern prin taieri de pensii, salarii si etc-uri ce tin de taxe mai pleaca capul inca o data, ca deh.. asa ii sta bine romanului - acasa cu nasul in palme, plangand ca nu il reprezinta nimeni. TREZIREAAAAA ca nu va trimite nimeni la munca... doar sa puneti umarul la o schimbare pasnica de regim. Sau nici doleante nu mai aveti??? Vi le-a luat Base si pe alea??? HAI SA TRAITI BINE SI SA VEDEM CATI VOR VENI!!!!
20.   * trimis de
(16 ian 2012, 15:06:09
Românii ies în stradă , să vadă
Dacă exerciţiul democratic funcţionează
Românii ies în stradă să fie văzuţi
DE CEI PE CARE ÎI VOTEAZĂ

Dacă vor fii 200 cu voi fi al 201’lea
Mai e puţin până diseară .. (vom vedea )
21.   Aveti dreptare! trimis de
(16 ian 2012, 15:18:58
Se doreste inlaturarea presedintelui Basescu, au incercat tot felul de metode , suspendare, strangerea de semnaturi, acum mitinguri. Media aservita mogulilor si cei care au probleme cu justitia nu vor decat sa scape de presedinte cat mai repede intrucat pe calea legala a alegerilor nu au nicio sansa sa preia puterea si acum prin manipularea oamenilor incearca inlaturarea presedintelui.
Ramane sa iesi in strada si cand vei fi tratat prost la medic care te va astepta sa dai spaga pentru ca altfel iti zice pe altadata! Sau si mai prost sa constati ca si-a batut joc de tine, a facut un experiment fiindca a mers la ghiceala sau doar ca asta credea el.
Iar fiindca de ex. lucrezi pe un salriu minim nu o sa te priveasca cu mai mare afectiune, pentru el tot plicul conteaza.
Daca ar iesii in strada cei care au suferit datorita sistemului medical ar fi o surprindere de neimaginat iar astia de acum cateva mii ar fi niste floricele.
Avem un sistem medical prost atat prin tratament, diagnostic dar mai ales prin administrare.
"Nimeni nu vrea PRIVATIZAREA." la fel ca-n 90, "Nu ne vindem tara"
umpleti buzunarele doctorilor si stati cu orele in fata cabinetului ca vad ca va place.
Voi se pare ca le stiti pe toate si vreti sa nu se schimbe nimic si sunteti mai competenti ca base.
d-aia doctorii cer spaga, din cauza lui base, nu din cauza voastra.
o sa manance oprescu cu ai lui banii incontinuare din sanatate ca vad ca va place sa nu privatizati. or sa se indoape altii ca pe vremea comunistilor.
21.1  RE: Aveti dreptare! trimis de
(16 ian 2012, 17:17:31
:)) Mirosi ca unul care-i pe punctul sa piarda fraiele puterii!
22.   Subscriu trimis de
(16 ian 2012, 15:38:00
Subscriu la cele spuse de TWINUS. Spaga, hotia si birocratia o sa ne manance, incet, incet, incet....happy incet
23.   Mandru ca sunt roman trimis de
(16 ian 2012, 15:49:31
ce se intampla acum in tara e o vrajeala.....usl si-au scos membrii partidului in strada si gata REVOLUTIE ....si asta cu ajutorul mass-media.
23.1  RE: Mandru ca sunt roman trimis de
(16 ian 2012, 15:54:42
Bine punctat.
24.   Da trimis de
(16 ian 2012, 16:17:51
fara COMUNISM,nimic nu se va face in tara asta!!!bagati bine la kap!!!!!!!!!!c asa i romanu..
25.   RUSINE trimis de
(16 ian 2012, 18:18:54
Sa ne fie rusine locuitori ai Sucevei ca stam si acceptam umilintele la care suntem supusi de HOTII astia de la pdl.
ROMÂNI TREZITI-VĂ SI MERGETI LA VOT IN TOAMNA SA SCAPAM TARA DE PORTOCALII.
MULTA MULTA ...UUUUUUEEEEEEEEEEEEEEEEE LA FLUTUR+PDL+BASESCU
26.   ROMANIA NU ESTE LAGARUL FMI !!!!!! trimis de
(16 ian 2012, 19:02:34
opozitia de la suceava inca nu s-a dezmeticit de cap si a fost oarecum prinsa pe nepregatite.

-romanii s-au saturat de basex si protesteaza pt ca li s-a furat din venituri
-aratati-mi 1(UNU) EXECUTOR DIN SV, C-LUNG,RADAUTI care s-a incumetat sa-si faca meseria si sa execute vreun cont al statului in care stau banii furati de guvern de la bugetari
-in momentul in care executorului judecatoresc ''i se arata pisica'' daca indrazneste sa puna in aplicare hotarari definitive si irevocabile, atunci singura solutie este parul si revolta
-de ce ROSIA MONTANA este pregatita de guvern pt a fi praduita de RMGC gabriel resources?
-de ce platim atat de multe si de mari taxe si suntem sub pragul saraciei?

-unde-s consilierii romani foarte bine pregatiti pe care i-a avut basescu? ce sa mai caute la cotroceni un nesimtit tradator care asculta doar de satana si de jeffrey franks? AICI E ROMANIA, IAR ROMANIA NU E LAGARUL FMI! pana aici cu experimentele!
27.   Sandrino tata... trimis de
(16 ian 2012, 20:26:17
...ai facut-o de oaie cu titlul asta. Esti portocaliu pana in maduva oaselor. Nu mai lua etno ca decoloreaza.
28.   Basesciana, act final trimis de
(17 ian 2012, 08:52:04
Motivul pentru care oamenii protesteaza nu este privatizarea SMURD-ului, proiectul de lege prezidential ori nivelul de trai, ci umilirea unui cetatean roman de catre presedintele sau. Comportamentul acestui ciumpalac ajuns presedinte pe baza de sacose cu crapelnita, pelerine si galeti portocalii, este sub orice critica, precum vacarul care s-a suparat pe sat. Asa cum au trecut prin parlamentul rusinii toate legile impuse de clica tradatoare, tot asa trecea si proiectul scremut de baselu, numai ca gura bate curu. Nu se poate ca presedintele meu sa ma jicneasca, astept minim respect ca cetatean al acestei tari, cu obligatii dar si cu drepturi. Vremea celor care taiau si spanzurau dupa voia lor, a trecut, sper. Cei care mai spera ca actuala clica de la putere are sa mai supravetuiasca mult, se inseala amarnic. Multimea muta care acum tace, din diferite motive, are sa-i arunce la groapa de gunoi a istoriei cat mai curand.
29.   Nu mitingurile, ci democratia e "lesinata" trimis de
(17 ian 2012, 10:13:24
Asta, daca nu e moarta de-a binelea. Autorul se descalifica doar scriind un asemenea titlu. Nu traim oare intr-o democratie? Nu ar trebui sa se respecte si parerea celorlalti, chiar daca in strada ar iesi doar doi oameni? Nu sunt si acestia cetateni, fraieri platitori de taxe si impozite. De ce trebuia sa-i insultati, dle. autor? Unde este urbanismul si civilizatia? Nu spunea politicianul si economistul Ion Ratiu: "Ma lupt pentru dreptul tau de a nu fi de acord cu mine?". Nu conteaza numarul si intensitatea mitingului, ci conteaza (sau ar trebui sa conteze) democratia. Poate ca pe vapor e necesara disciplina la sange, dar se presupune ca traim intr-un stat democratic. De ce pdl-istii nu pot respecta si opiniile contrare? De ce nu putem fi respectati, in calitate de cetateni ai tarii, indiferent de opinia politica? Daca nu sunt adept al guvernarii PDL, sa inteleg ca sunt "lesinat"? Iar salvarea de la lesin este doar otrava portocalie si dictatoriala?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei