Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2012 - Anul XVII, nr. 11 (4916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analiză

Onofrei: Dacă USL ar fi reuşit blocarea reformelor, România ar fi sărăcit cu cel puţin 6,5 miliarde de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L, senatorul Orest Onofrei, a criticat atitudinea PSD şi PNL de a se opune în permanenţă măsurilor Guvernului de reformare a societăţii, arătând că dacă Opoziţia ar fi reuşit să blocheze reforma în sistemul public de pensii şi în domeniul asistenţei sociale, România ar fi sărăcit cu cel puţin 6,5 miliarde de lei.
Onofrei a declarat: „PSD şi PNL sunt grecii României. Doar prin blocarea reformei pensiilor şi a legii asistenţei sociale, USL ar fi sărăcit România cu cel puţin 6,5 miliarde lei, acum când statele europene reuşesc cu greu şi la dobânzi mari să mai împrumute bani pentru a acoperi deficitele din bugetele naţionale. Dacă ne luam după USL, cu certitudine pensionarii nu şi-ar mai fi primit pensiile lună de lună. Deficitul bugetului de pensii ar fi ajuns în 2011 la peste 20 de miliarde de lei. Deci ar fi sărăcit România cu 6 miliarde de lei. Guvernul Tăriceanu, cu sprijinul PSD, a băgat în faliment sistemul public de pensii. Până în septembrie 2008, fondul de pensii era pe excendent, ca în numai în trei luni să ajungă la deficit aproape trei miliarde de lei. Când PD-L a înţeles riscurile crizei şi a propus soluţia reformei, PSD şi PNL au fost doar un zid împotriva reformelor. Dacă am face ce spune USL, am fi risipit în continuare banii fiecărui plătitor de taxe pentru a da ajutoare sociale cui merita şi cui nu merita”.
Orest Onofrei s-a arătat contrariat de faptul că asupra Guvernului s-au dezlănţuit atacuri fără precedent ca urmare a dorinţei coaliţiei de a reforma societatea şi a o aşeza pe bazele unor politici coerente de dreapta. Onofrei a ţinut să treacă în revistă primele efecte concrete ale reformelor „pe care noi ne-am luptat să le adoptăm”.

 

PD-L a reuşit scoaterea a zeci de mii de locuri de muncă din zona economiei negre

Liderul democrat-liberal a amintit în primul rând de noul Cod al Muncii. Cel mai important indicator al efectelor Codului Muncii, a subliniat Onofrei, este scoaterea cât mai multor locuri de muncă din zona nefiscalizată, din zona economiei negre.
„Referitor la Legea Zilierilor, la data de 31 decembrie 2011, din datele de la Inspecţia Muncii aveam înregistrate 170.449 persoane care au desfăşurat activitate ca zilieri. USL s-a împotrivit acestor măsuri, iar acum ar trebuie să aibă curajul să le spună public celor care acum au un contract legal de muncă şi toate drepturile apărate că cei de la PSD şi PNL le-au refuzat aceste drepturi”, a spus senatorul PD-L de Suceava.
Orest Onofrei a amintit apoi de Legea pensiilor. „Cu mare greutate a trecut Legea pensiilor; ce atacuri furibunde au declanşat PSD şi PNL şi acum vedem rezultate pozitive, în cifre care nu pot fi contestate”, a arătat Onofrei, care a completat: „Apare întrebarea: de ce s-au împotrivit cu atâta patimă? Cifrele de mai jos ar trebui să le ştie Ponta şi Antonescu şi poate se vor întreba singuri de ce s-au opus reformei sistemului de pensii. A crescut media anuală a contribuţiilor de asigurări sociale achitate de asiguraţii individuali, de la aproximativ 18 miliarde de lei în 2010, la aproximativ 26 de miliarde de lei în 2011. A scăzut numărul persoanelor care s-au înscris la pensie anticipată parţială, de la 42.911 în 2010, la 24.797 în 2011. A scăzut numărul persoanelor care s-au înscris la pensie de invaliditate, de la 61.905 în 2010, la 29.799 în 2011. Aproximativ 1,4 milioane de pensionari au beneficiat de creşterea pensiei urmare a acordării punctajului suplimentar pentru perioadele lucrate în fostele grupe I şi a - II - a de muncă. În urma revizuirii medicale periodice a pensionarilor de invalidate, 6.894 de persoane au fost depensionate ca urmare a recuperării capacităţii de muncă”.

 

Rata şomajului, în scădere

Legat de ocuparea forţei de muncă, prim-vicepreşedintele PD-L Suceava a menţionat că la sfârşitul lunii decembrie 2011, rata şomajului era de 5,12%, cu 1,85 puncte procentuale mai mică decât nivelul înregistrat în luna decembrie 2010 (6,97%).
„Numărul total de şomeri înregistraţi la finele lunii noiembrie 2011 a fost de 454.978 persoane, în scădere (cu aproape 180.000 de persoane) fată de noiembrie 2010, când în statisticile ANOFM erau înregistrate 633.476 persoane şomere. 41.942 de persoane au beneficiat de cursuri de formare profesională, pe tot parcursul anului 2011”, a explicat senatorul democrat-liberal.

 

„Nu vom mai permite manipularea ajutorului social în scop electoral”

Pentru 2012, a subliniat Onofrei, prioritare vor fi intensificarea controalelor în domeniul asistenţei sociale şi implementarea unor politici de ocupare pentru tineri. Se menţin ca ţinte implementarea reformelor şi creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. „Guvernul şi PD-L vor promova politici de dreapta care să aducă: responsabilitate socială, dreptate socială, stoparea risipei şi fraudei. Vom continua monitorizarea efectelor Codului Muncii şi evoluţia deficitului fondului public de pensii ca urmare a implementării reformei sistemului de pensii”, a precizat Onofrei.
O altă prioritate a guvernului în acest an, a spus senatorul PD-L, este creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene prin POSDRU. „În 2012, POSDRU trebuie să ajungă la cel puţin 9,2% rata de absorbţie la mijlocul anului. Avem o ţintă în 2012 de 2,5 milioane plăţi euro/zi”, a subliniat Orest Onofrei.
Intensificarea controalelor inspecţiei sociale şi a comisiei superioare de evaluare a persoanelor cu handicap reprezintă o altă direcţie a Guvernului pentru acest an. „Tocmai pentru că este an electoral, nu vom mai permite manipularea ajutorului social în scop electoral. PD-L este singurul partid care şi-a asumat clar stoparea acestor practici care nu fac cinste nici unui partid. În 2012 intensificăm activitatea de control pentru a elimina frauda şi erorile, astfel încât să ne asigurăm că banii din asistenţa socială merg doar către categoriile vulnerabile, care cu adevărat au nevoie de sprijinul nostru. Suntem în plin proces de creştere a capacităţii de control a Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială, precum şi a Comisiei superioare de evaluare a persoanelor cu handicap”, a explicat prim-vicepreşedintele PD-L Suceava.

 

Prioritare - politicile pentru creşterea ocupării forţei de muncă în rândul tinerilor

Onofrei a adăugat că Guvernul are ca prioritate politicile pentru creşterea ocupării forţei de muncă în rândul tinerilor, arătând că în acest an va fi lansat prin ANOFM programul „A doua şansă” destinat şomerilor analfabeţi.
„Şomerii care au maxim patru clase sau nu sunt alfabetizaţi sunt o categorie cu un risc mare de excluziune. Se va cupla acest program cu Legea uceniciei, astfel încât să-i ajutăm să deprindă o meserie care să-i ajute să-şi câştige existenţa. De asemenea, anul acesta cursurile de formare sunt ţintite către tineri, persoanele peste 45 de ani şi romi”, a spus Onofrei.
El a arătat că toate criticile la adresa PD-L şi a Guvernului sunt „populiste şi neîntemeiate”. „Stânga a criticat Guvernul de dimineaţă până seară, dar opozanţii nu au fost în stare să le spună oamenilor cum văd ei asistenţa socială, piaţa muncii, sistemul de pensii, politicile de ocupare, într-o ţară schimbată profund de criza economică mondială. Singurul lucru pe care îl ştiu este să ne critice, fără să sufle o vorbă despre ce ar face ei concret”, a conchis Orest Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei: Dacă USL ar fi reuşit blocarea reformelor, România ar fi sărăcit cu cel puţin 6,5 miliarde de lei.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
Onofrei: Dacă USL ar fi reuşit blocarea reformelor, România ar fi sărăcit cu cel puţin 6,5 miliarde de lei2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rugaminte pentru Onofrec trimis de
(16 ian 2012, 11:07:43
Iesi in strada in bucuresti si explica chestia asta oamenilor. Hmmmm?
1.1  RE: Rugaminte pentru Onofrec trimis de
(16 ian 2012, 11:10:52
Si poate-l iei si pe Flutur.
1.2  RE: Rugaminte pentru Onofrec trimis de
(16 ian 2012, 11:19:52
Asa ,,reforme, asa rezultate!
Contunuati sa va bateti joc de oameni..pina cind?
2.   * trimis de
(16 ian 2012, 11:12:09
Laşi ! Laşi ! cumplit de laşi
Pui de daci şi traci cu sânge cuman în beregată
Popor infantilizat cu realitate .. refuzată
Ca trabantu’ fără benzină-n carburator ( a dreq românaşi )

Şi ne plângem !!! Doamneee ce ne mai plângem
Pe-un picior de plai pe-o gură de .. lasă-mă să te las !
Laşitatea ne face să credem că-i “ultimul ceas”
Şi că-i târziu pentru ca rândurile să le strângem

Vara ne plângem de cald , iarna .. de frig
Pentru celelalte 2 anotimpuri avem o scârbă ontologică
Pentru noi ?! n-avem soluţii ( şi nici logică )
D-ASTA NE-A RĂMAS DOAR GAURA DIN COVRIG
2.1  RE: * trimis de
(16 ian 2012, 15:15:17
Bai mili....tantule PSD, ca sa nu mai spunem pupin-nechiforist care esti ..... ia zi matale ce realizari mari ai facut in decursul vietii .....NIMIC. Cand ai sa faci ceva concret..... da concret ......... atunci sa deschizi gura ......LICHEA NERUSINATA!!!!
3.   Pt abcdar trimis de
(16 ian 2012, 11:31:25
e frumos ca scrieti poezi la o varsta onorabila,la pensie, cand in afara de a va uita la TV si a va indobitoci cu el nu aveti ce face. Intrebarea mea e sa spuneti ce reforme ati facut dvs in viata sau cand partidul dvs s-a aflat la putere? sau ce reforma la face alianta de rht ponta- antonescu? Mai bine zis alianta pilot cu bani de la oligarhi-poker pana la 3 noaptea...ma intreb, daca ei erau la putere si erau in aceeasi situatie tot asa ziceati? vedeti ca sunteti fariseu...
3.1  RE: Pt abcdar trimis de
(16 ian 2012, 11:53:47
domnu' ACEAUSU87 , de ce alianţa Ponta-Antonescu e de rahat ? chiar nu înţeleg !
p.s. etichetează (sincer şi obiectiv) ,te rog, alianţa dintre Băsescu şi .. oricare "aliat" cu care guvernează acum ! ceea ce iese (ei bine?!) e ..un rahat , greşesc ?
3.2  RE: Pt abcdar trimis de
(16 ian 2012, 13:41:29
ABCDAR de ce ar fi bună? Ai vreun răspuns?
3.3  RE: Pt abcdar trimis de
(16 ian 2012, 13:43:24
hai că te luminez "poietule" de ce alianţa usl a de câcat. în momentul în care se aliază două partide, unul de stânga şi unul de dreapta, e clar că au un scop pur pecuniar. cu orice preţ să ajungă la ciolan şi apoi să-şi înfingă cuţitul în spate. deci e ca o înţelegere între doi tâlhari (vezi pactul hitler stalin). singurul lucru care-i ţine împreună este foamea de a guverna!
4.   Intrebare trimis de
(16 ian 2012, 11:34:10
imi poate explica si mie o chestiune simpla: ce cautau baisanu si cu tractorasul in fata la prefectura? raspuns: plangeau dupa functiile pierdute si pe care nu mai au sanse sa le recastige in secolul asta. Baisnau plangea dupa Universitatea de plus Prohumanitas-diplome de jucarie- sau dupa pamanturile cica alea tatalui sau de la sipote. Oare cum le-a dobandit???
5.   Onofreiul de serviciu...dar prezidentialu unde-i? trimis de
(16 ian 2012, 11:45:52
mai draga, onofrei...du-te si te plimba, mai...inspira putin aer curat poate iti vin si idei mai din realitate. NIMENI nu contesta lucrurile bune facute de pd-l, mai ales aici pe plan local. dar astea bune sunt 5%, restul 95% este saracie si venin.

- de ce nu zici nimic de administrarea ilegala a fondului proprietatea? stii tu la cat este evaluat acest fond(proprietatea romaniei), dar ''administrat'' de templeton?
- ce se intampla la ROSIA MONTANA? vanzatorilor de tara!
- de ce nu respectati hot.judecatoresti care zic sa inapoiati imediat furtul din veniturile bugetarilor? justitia a decis imediat si nu pana in 2016!!!!!!!!!!
- ale cui sunt firmele de recuperari creante care ar da bugetarilor pana la 40% din ce a furat statul? de ce serviciile de informatii se fac ca nu vad si cui mai servesc aceste servicii?
- cand s-a mai pomenit vreodata in ultimii 20 de ani sa se exercite asa o presiune marsava asupra executorilor pt ca nu cumva sa execute conturile statului in care stau banii furati de la bugetari?

- zici ca nu mai permiteti manipularea ajutoarelor sociale in scop electoral?! dar sutele si miile de biciclete ce urmeaza a le da in campanie din ce fonduri le-ati cumparat?
- va laudati cu nu stiu ce lege pt ''taxarea corecta'' a zilierilor, dar va pregatiti sa vindeti aurul apusenilor de la ROSIA MONTANA! echitabil, nu? si asta numeste basescu modernizarea statului? sau faceti concurenta cu nastase: cine distruge mai mult, nu?

basescu-boc asta au facut: iresponsabilitate socială, nedreptate socială, promovarea risipei şi fraudei. si in plus ne-au adus mult mai multa saracie fata decat aveam inaintea voastra.
6.   Catuse trimis de
(16 ian 2012, 12:17:53
catuse si la bulau pentru toti PDL-stii si sleahta lor portocalie. Asta e cea mai buna reforma !!!
7.   Pentru v_marius trimis de
(16 ian 2012, 12:36:04
mai marius daca tot a venit vorba despre aurul de la rosia montana acel aur trebuie scos pentru caci acum avem nevoie de el nu urmasii urmasilor nostri deoarece noi le facem viitorul cu banii pe care vindem aurul Tu dupa parerea ta nu crezi caci daca ar mai fi trait decebal nu ar fi scos aurul?sau se gindea si spunea la oamenii ce traiau pe atunci {NU VA ATINGETI DE AUR CACI IN ANUL19.... SE VA NASTE MARIUS SI IL VA PROTEJA EL PENTRU URMASII LUI }Oare de ce sintem atit de naivi si nu profitam de ocazia de a iesi din criza bineinteles nici sa se vinda pe nimic Un procent are sa ia si cel ce vinde mina caci asa e dat de sus dar o vom duce si noi mai bine
7.1  RE: Pentru v_marius trimis de
(16 ian 2012, 19:49:08
tine minte! nu s-a inventat inca acel stat care sa-si ''vanda'' resursele naturale si sa iasa astfel din vreo criza!
ti se pare ca pana acum a fost criza? nu draga, pana acum a fost doar antrenamentul pt criza. adevarata criza abia urmeaza. iti doresc sa ajungi 2018-2020 si atunci vei vedea ca am dreptate in tot ce-am spus. iar tot ce-am spus nu sunt preziceri, ca nu stie nimeni viitorul...dar, pune mana pe carte...pt a nu mai accepta toata ''voma ticaloasa'' care prin mass-media ni se serveste.

stii cate sute de tone de aur se tranzactioneaza zilnic pe marile burse ale lumii? stii cat era rezerva de aur a romaniei inainte de primul si inainte de al 2-lea razboi mondial? stii cat e rezerva de aur din bnr acum?

oare de ce te intreb toate astea?
8.   Huuuu trimis de
(16 ian 2012, 12:50:57
pai romania sunteti voi pld-istii, normal ca vi s-au umplut buzunarele cu 6,5 miliarde de Euro. HUUU huliganilor!!!mars!!!
9.   PTR FRITZ trimis de
(16 ian 2012, 14:34:37
LA BUCURESTI NU POATE,ACOLO SUNT ,,RAMASITELE'' FPS-ULUI,S-AR PUTEA SA-L INTREBE DESPRE SAGRA,FACOS ABATORUL....
SAU DESPRE BOLILE ARBORILOR,PRECUM FLUTURCITA,SOLOVASTRITA,NICHIF
SI ATUNCI CE TE FACI ,CAND ESTI CEL PUTIN COMPLICE ,LA ACEST JAF???
10.   RUSINEEEE trimis de
(16 ian 2012, 14:50:14
Ma intreb daca acesti domni de la PDL sunt imbecili sau chiar cred in prostiile astea de declaratii. Jigodii portocalii, sa va fie rusine de modul in care a-ti guvernat.
10.1  RE: RUSINEEEE trimis de
(16 ian 2012, 18:45:30
Mariusel,ai grija pe unde calci,a sosit timpul sa-ti iei portioara ca prea ai rupt p ---a pe aici.Ochii in patru baietas ,esti terminat.Nu apuci ziua de maine.
11.   OPRITI PRADUIREA DE LA ROSIA MONTANA ! trimis de
(16 ian 2012, 19:25:06
sunt de acord sa se extraga aur de la rosia montana, DAR SA O FACA STATUL ROMAN!!!
de ce platim benzina romaneasca atat de scump? pt ca o extrage/prelucreaza/vinde tovarasul austriac! care tovaras scuipa pe fraierul de roman. pretul urias la pompa se datoreaza in cea mai mare parte hedging-ului pe care-l fac jmecherii pe burse!
celor care ma contesta le recomand sa puna mana pe carte! capitalismul nu inseamna ceea ce ni se intampla noua de 20 de ani.

prostia merge mana in mana cu viclenia,manipularea si tradarea!
iar lui THUNDER ii recomand o sedinta de channeling si multa iubire pt recuperare.
12.   Latra, latrau turbat trimis de
(17 ian 2012, 08:57:12
Nu vezi ca bati campii? Mananci rahat din greu si in orice pozitie. RUSINE, tie si bombalailor portocalii pupatori de fund basescian.
12.1  RE: Latra, latrau turbat trimis de
(17 ian 2012, 10:06:12
Pai jegosul asta de Onofrei bate cimpii din '90 cind a fost la PNTcd, apoi in 2004 a trecut la PNL si in 2008 la PDL. Nu m-ar mira sa treaca si pe la USL in toamna. Curva e curva si la a 7-a reincarnare! HUUUUUUUUOOOOOO fariseule!
13.   Democratie. Nu va spune nimic termenul? trimis de
(17 ian 2012, 10:03:45
Dl. Onofrei ne spune ca USL a "intentionat" sa blocheze reforma, oricare ar fi ea. Nu a auzit dsa de "opozitie"? Intr-o democratie, puterea este "placata" de opozitie, tocmai in scopul de a preveni abuzul de putere. Ce-i drept, la noi, opozitia nu prea a avut succes in acest sens. Dar, nu cumva asta a incercat, si nu blocarea reformei? Desigur, doar "politicile de dreapta sunt coerente" si ele sunt proprietatea exclusiva a PDL. Ca si cum "aristocratul" Tariceanu ar fi de stanga. "Singurul lucru pe care il stiu e sa ne critice". Da, tocmai asta e rolul oficial al opozitiei, intr-o democratie. Nu spun aici ca stanga este neaparat buna, dar exista un mecanism, un echilibru politic intre putere si opozitie, iar pe noi, simpli cetateni, asta ne intereseaza, sa nu fie dictatura. In plus, nu stiu cata dreptate are, cu privire la "excedentul" din 2008, cu privire la "scaderea" somajului (chiar, somajul a scazut fata de perioada "Tariceanu"?). N-ar fi rau daca dl.Onofrei ar aduce si niste argumente logice pentru aceste afirmatii ale sale. Cat priveste asistenta acordata analfabetilor, cred ca din astia avem suficienti in posturi pe care nu le merita. Astia oricum stiu sa-si faca "dreptate" si singuri. Intelectualii sunt mai afectati de criza economica (sa nu spunem de criza de nervi perpetua a presedintelui tarii). Daca intram in mall-uri, vedem peste tot: "sustineti artistii suceveni, ieseni" etc. Dl.
Onofrei nu contabilizeaza si faptul ca oamenii de valoare au ajuns sa ceara, prin pancarde postate in magazine, ajutor de la somerii fara somaj, de pe strada.
14.   Formularea corectă trimis de
(22 ian 2012, 22:51:53
Formularea corectă este: Dacă USL ar fi reuşit blocarea reformelor, PDL ar fi sărăcit cu cel puţin 6,5 miliarde de lei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei