Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2011 - Anul XVI, nr. 294 (4892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incredibil dar adevărat!

Şi-a recuperat în instanţă maşina confiscată de poliţie, însă, când să o ridice, a aflat că e vândută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După cum relatam în Monitorul de Suceava, luna trecută, un bărbat din comuna Valea Moldovei a demonstrat în instanţă că poliţia din Vaslui a comis un abuz împotriva sa, după ce i-a confiscat maşina cu care transporta produse agricole, în calitate de producător atestat.

După un proces de trei luni de zile, bărbatul a obţinut decizia definitivă şi irevocabilă şi, ieri, a mers cu ea la poliţie, pentru a-şi ridica maşina.

Aici însă a avut parte de cel mai frustrant moment din viaţa sa. A fost purtat de la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui la Direcţia de Finanţe, până când i s-a comunicat sec că maşina şi porumbul pe care îl transporta i-au fost vândute pe preţuri de nimic.

 

Cum i-a fost confiscată maşina suceveanului

Stelică Buzec, domiciliat în satul Mironu, comuna Valea Moldovei, a rămas fără marfă, dar mai ales fără maşină pe 19 iulie a.c..

Cu o zi înainte, pe 18 iulie, bărbatul, însoţit de un consătean, a plecat în Vaslui, cu cantitatea de 1.500 de kilograme de cartofi producţie proprie, pentru a face schimb cu porumb, de care avea nevoie pentru hrana animalelor. Schimbul a fost realizat, bărbatul încărcând în autoutilitara marca Mercedes Benz, proprietate personală, SV-03-BNK, 2.800 de kilograme de porumb.

Tras pe dreapta de o patrulă de poliţie pe raza municipiului Vaslui, suceveanul i-a explicat poliţistului că este deţinător de certificat de producător, emis de Primăria Valea Moldovei, numai că nu îl are la el, nereuşind să-l ridice de la primărie înainte de a pleca.

Pentru transport de marfă în scopul comercializării fără a avea documente legale de provenienţă, agentul constatator i-a aplicat lui Buzec o amendă de 3.000 de lei, ca măsură complementară confiscându-i cerealele şi mijlocul de transport.  

 

Instanţa a anulat definitiv şi irevocabil procesul de contravenţie al poliţiei

În mod normal, un producător agricol trebuie să aibă asupra sa certificatul de producător, însă pentru lipsa acestuia la momentul controlului putea primi cel mult o amendă. De aici şi până la confiscarea mărfii şi a maşinii este însă cale lungă.

De altfel, certificatul de producător care atesta legalitatea transportului figura la Primăria Valea Moldovei începând cu data de 18 iulie, deci cu o zi înainte ca bărbatul să fie tras pe dreapta de poliţie.

Conform contravenientului, primarul comunei nu era la birou în momentul în care el a plecat spre Vaslui, astfel că nu a putut ridica documentul cu viza pentru trimestrul III.

Cert este că procesul derulat la Judecătoria Vaslui şi apoi recursul i-au dat dreptate lui Stelică Buzec.

Procesul verbal de contravenţie şi sancţiunile aplicate au fost anulate definitiv şi irevocabil.

 

„Maşina mea face lejer 2.500 de euro, cum să îmi dea 1.800 de lei pe un Mercedes Benz?”

Ieri, bărbatul s-a prezentat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui, cu decizia definitivă şi irevocabilă, pentru a-şi ridica maşina. Aici a fost anunţat că maşina a fost predată la Fisc, în vederea valorificării. De la Direcţia de Finanţe Publice Vaslui a primit un răspuns şocant. Maşina i-a fost vândută.

Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Publice Vaslui au comunicat că maşina a fost primită de la poliţie, conform procedurilor, iar un expert a stabilit că aceasta valorează în jur 1.500 de lei. Autoutilitara Mercedes Benz a fost vândută de Finanţe cu 1.800 de lei, iar proprietarul va fi despăgubit cu suma cu care a fost vândută maşina.

„Este o bătaie de joc incredibilă. Maşina mea face lejer 2.500 de euro, cum să îmi dea 1.800 de lei pe un Mercedes Benz? Păi un cal costă 6.000-7.000 de lei şi ei îmi dau pe maşină suma asta?”, ne-a declarat telefonic, în timp ce venea spre casă, Stelică Buzec.

„Mă întorc acasă după o zi de umblat pe drumuri şi după umilinţe şi frustrări incredibile, nu ştiu cum să mai procedez”, era descumpănit bărbatul.

În privinţa porumbului, acesta a fost şi el vândut la un preţ mic, 0,4 lei pe kilogram.

Vom reveni cu detalii despre acest caz în ediţia de mâine a ziarului nostru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a recuperat în instanţă maşina confiscată de poliţie, însă, când să o ridice, a aflat că e vândută.
 Vizualizări articol: 2090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.52/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 25 voturi
Şi-a recuperat în instanţă maşina confiscată de poliţie, însă, când să o ridice, a aflat că e vândută4.5525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(13 dec 2011, 11:14:47
Vaslui 1475 - Batalia de la Podul Inalt
Vaslui 2011 - acelasi IQ ca la 1475laughing)

Nu degeaba rade toata tara de judetul Vaslui !laughing)
2.   Politia Romana de tot rasul trimis de
(13 dec 2011, 11:34:36
a confiscat masina omului si nici macar nu l-a lasat sa dovedeasca cu acte ca e adevarat ce zice omul.au vandut masina pe 2 lei si nu va bateti capul cineva a stiut ce face si tot asa stiu si cine a si cumparat-o cu banii aia.oricum sa le fie RUSINE politailor care au facut treaba asta.ii dadea amenda omului ca nu avea actele asupra lui si gata.sunt atatia care incalca legea cu adevarat si pe ei nu-i vede nimeni,ori de cele mai multe ori se fac ca nu vad ,iar unul care traieste din munca lui cinstita il calca in picioare!asa e la la noi ca la nimeni.sa mai zic si inca ceva la noi pe toate drumurile sta politia la ciupeala INCA ,pentru ca asa s-au invatat si greu se mai dezvata de naravul asta.Oricum ma repet RUSINEEEEEEEEEE !!!Binenteles ma refer la cei din politia romana care inca nu sunt CORECTI!printre ei sunt si oameni care RESPECTA LEGEA in adevaratul sens al cuvantului.
3.   Autoritati de rahat... trimis de
(13 dec 2011, 12:12:03
Acest episod nu e decat o alta dovada a faptului ca in Romania autoritatile sunt pentru a te incurca, sanctiona, fura, etc. Legile sunt de rahat si doar pentru prosti. Pai acum ar trebui sa se faca o contraexpertiza, cu un inginer de la RAR, sa se dovedeasca clar cat valoreaza masina, iar diferenta sa o suporte cretinii care au facut din porcaria asta un caz. Sa plateasca politistii cu executorul care a stabilit ca o masina valoreaza 1500 de lei, cand ea pe toate site-urile de specialitate face cel putin 1500 de euro.Cand vezi cazuri din astea, cum sa nu te bucuri ca le-au taiat salariile? Unii din ei ar trebui sa plateasca pentru dreptul de a purta uniforma, la cat sunt de cretini.
4.   INCREDIBIL trimis de
(13 dec 2011, 12:29:00
In baza carei legi i-au vandut asa de repede masina??
Aici e clar o magarie.
Sunt o gramada de evazionisti care nu patesc nimic iar astuia i-au confiscat masina si i-au vandut-o asa de simplu??
Sa nu mai vorbim de pret.
Nu stie nimeni cine a cumparat masina si porumbul???
Este interesant de aflat cine e norocosul!!!
5.   Trist trimis de
(13 dec 2011, 14:54:03
tipic romanesc
6.   ... trimis de
(13 dec 2011, 15:39:08
Uite din cauza asta ma uit de trei ori la acte inainte de a porni la drum.
Traim intr-o tara unde birocratia este depasita doar de incompetenta functionarilor. In alta tara, cu un sistem informatic bine pus la punct, o simpla verificare se facea on-line si nu mai apareau astfel de probleme. In cazul nostru, un 'organ' a facut o greseala si acu' ceilalti il acopera aplicand binecunoscutul principiu " functionar la functionar nu-si scoate ochii".
7.   Euroregiunea Vaslui trimis de
(13 dec 2011, 17:10:24
Este de bun simt sa-i estimezi masina cel putin la cat ofera statul prin programul rabla.
Nu poti estima masina inmatriculata la 1500 lei cand statul ofera cel putin dublu pentru orice fel de rabla. Apoi nu puteau vinde masina pana contraventia nu ramanea definitiva ori ea a fost contestata. Prostanacul de politist a gresit ca a confiscat masina, politia a gresit ca a predat-o finantelor inainte de a ramane contraventia definitiva iar finantele au gresit ca au pus botul la "evaluator".
8.   Trebuiau sa astepte trimis de
(13 dec 2011, 18:05:01
Politia trebuia sa astepte solutia data de instanta. Daca le era favorabila, abia atunci puteau valorifica bunurile. Este un abuz comis de politisti si e usor de demonstrat.
9.   Comentariu trimis de
(13 dec 2011, 18:53:09
te rog da-mi numele politistului.vreau sa-l trimit la reanimare de sarbatori.
10.   Poltisti infractori trimis de
(13 dec 2011, 19:20:25
mai omule , nu-i lasa , ataca cu o plangere penala impotriva celor care au incalcat legea , adreseazate si parchetului de pe langa inalta curte de casatie si justitie , ministerului de interne , inspectoratului general de politie dar si corpului de control al ministrului de interne , nu-i lasa , mama lor de banditi . Astia-s politisti? Vezi ca aici e o smecherie , nu putea sa vanda masina fara sa stie cui , sa-ti aduca inapoi masina si atunci sa vezi cine o sa plateasca diferenta cumparatorului . Aici e o manevra , voi nu vedeti? Dai si in judecata, la stana cu ei sau la cules capsuni in spania. In baza carei legi au instrainat masina ? Omul a contestat decizia iar judecatoria carei sa adresat , obligat a informat inspectoratul de politie vaslui prin citatie , iar acestia trebuia sa faca intampinare , atunci ma intreb: cum au putut instraina un bun care era in proces ? constat ca politistii astia vasluieni sunt inculti rau. Nu te lasa omule, adreseazate si Curtii Europene de la Strasbourg, cere despagubiri statului roman iar ulterior statul roman recupereaza banii de la cei vinovati , nu-ti bate capul ai suficiente cai de atac si care iti sunt favorabile. Cere printr-o adresa inregistrata la IPJ Vaslui documentatia care a stat la baza instrainarii catre fisc si acelasi lucru , tot cu o adresa inregistrata, cere fiscului baza in care a instrainat masina si cui , pt ca tre sa se stie proprietarul.
10.1  RE: Poltisti infractori trimis de
(13 dec 2011, 21:19:09
Asta e cel mai grav...ca analfabetul ala care a luat masina omului nu raspunde in fata legii.
Orice act al politiei poate fi contestat in instanta,de ce nu au asteptat hotararea judecatoreasca??
In Vaslui daca iti suspenda permisul pentru ca ai inversat literele de pe numar....SV in loc de VS astia iti distrug permisul inainte de ai da in judecata!!!
Eu cred ca Vasluiul si Botosaniul ar trebui donate Republicii Moldova.
10.2  RE: Poltisti infractori trimis de
(13 dec 2011, 21:19:57
sau UKRAINEI????
11.   Caruta cu militeni trimis de
(14 dec 2011, 00:32:13
in vaslui s-a rasturnat caruta cu .....militeni
au cazut si prin botosani
lasam caracalul unde s-a rasturnat caruta cu prosti....defapt e totuna , ce imi este caracal , ce imi este vaslui
in vaslui mai este o categorie de prosti , expertii judiciari , astia nu au carte funciara , nu lucreaza cu carti funciare la ei , se cred in sahara sau siberia
vin la noi si fac procesele varza pt ca fac expertize dupa ureche , asa cum canta tiganii , dupa ureche

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei