Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2011 - Anul XVI, nr. 294 (4892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Groapa ecologică de la Moara ar putea fi funcţională anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Groapa ecologică din comuna Moara ar putea să devină funcţională în cursului anului 2012. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că în momentul de faţă proiectul de gestionare a deşeurilor din judeţ a fost blocat de contestaţiile depuse la licitaţia pentru desemnarea firmei care va verifica investiţiile realizate prin acest proiect. De menţionat că în cadru unei întâlniri pe care Gheorghe Flutur a avut-o ieri cu primarii din judeţ, primarul Sucevei, Ion Lungu, l-a întrebat pe şeful administraţiei judeţene când ar putea fi dată în folosinţă groapa ecologică de la Moara, în condiţiile în care costul transportului deşeurilor la groapa din Botoşani reprezintă 40% din factura de la salubritate.

Flutur a amintit că în luna aprilie a acestui an a semnat contractul pentru proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava”, în valoare de 63,9 milioane de euro. El a adăugat că lucrările la prima celulă a gropii de gunoi de la Moara a fost începută în vara anului trecut, din fondurile proprii ale CJ Suceava, investiţie finalizată în momentul de faţă. „Ca să fie funcţională trebuie să începem celelalte investiţii cuprinse în proiect. Acolo trebuie o staţie de epurare, astfel încât investiţia făcută până în prezent să fie funcţională. Acum suntem în proceduri de licitaţie care, din păcate, nu depind de noi, şi suntem la a doua rundă de contestaţii. Sperăm ca în primăvară să putem începe din nou lucrările şi ne concentrăm atenţia ca anul viitor să terminăm prima celulă de la Moara”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Potrivit proiectului, pe lângă centrul de management al deşeurilor din Moara urmează să se construiască o groapă ecologică în zona Pojorâta, care va avea o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 157.500 de metri cubi. Din fondurile alocate prin acest proiect vor mai fi construite trei staţii noi de transfer al deşeurilor şi două staţii de colectare, precum şi un sistem de colectare selectivă a deşeurilor, cu 6.426 de platforme şi 7.362 de containere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Groapa ecologică de la Moara ar putea fi funcţională anul viitor.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Groapa ecologică de la Moara ar putea fi funcţională anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dupa aprospe 10 ani... trimis de
(13 dec 2011, 12:15:29
N-ati reusit in hai sa spunem 7 ani de mandat sa faceti o groapa?Interesul e ca Prigoana sa castige bani din plimbat gunoiul ba la Falticeni,ba la Botosani?Sa va dau mure la toti hotii si incompetentii umfalati care umblati cu furatul!
2.   Ceausescu ar fi facut 10 gropi pana acum. trimis de
(13 dec 2011, 21:07:35
Probabil ca aceasta groapa si banuiesc ca statia asta de epurare, care are debitul mai mare decat apa Sucevei, o sa coste mai putin fata de o biata conducta care facea legatura intre Moara si cea mai apropiata gura lui Groza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei