Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2011 - Anul XVI, nr. 294 (4892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mesaj

Flutur le cere primarilor să chibzuiască fiecare leuţ în 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, i-a avertizat pe primari să fie foarte atenţi asupra modului în care vor cheltui banii de la buget în 2012. Flutur le-a cerut primarilor, la întâlnirea care a avut loc ieri, la sediul Palatului Administrativ, să ţină cont de faptul că sumele de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale vor fi mai mici anul viitor cu 12 milioane de lei.

„România trece printr-o perioadă de criză, o perioadă grea şi trebuie să fim foarte atenţi cum cheltuim fiecare leu”, a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene le-a cerut primarilor ca atunci când întocmesc bugetele să ţină cont de faptul că pentru a începe noi investiţii trebuie să le finalizeze pe cele în derulare.

Flutur a declarat: „Există legea răspunderii fiscale care spune că nu poţi să te apuci de o nouă investiţie dacă nu ai finalizat investiţia veche. De multe ori te încurcă acest lucru, pentru că sunt foarte multe codiţe la unele investiţii şi trebuie să vedem ce facem cu ele. Campusurile şcolare, de exemplu, care s-au început în România fără cap în anii 2007-2008 şi este nevoie de sute de milioane de lei pentru a le finaliza. Ar fi fost bine ca legea răspunderii fiscale să fi fost în  vigoare mai demult, să nu se fi început mii de puncte de lucru în ţară, iar banii publici să fie cheltuiţi fără nici o finalitate”.

El le-a mai solicitat primarilor ca în bugetele pe anul viitor să prindă bani pentru cofinanţarea proiectelor europene, pentru plata cotei de 5% din sumele datorate statului angajaţilor din sectorul bugetar în baza hotărârilor judecătoreşti, pentru cotizaţiile şi contribuţiile la proiectul privind gestionarea deşeurilor şi pentru plata ratelor şi dobânzilor la creditul contractat pentru proiectul „Utilităţi şi mediu”. „Bugetul pe 2012 este un buget care ţine seama de situaţia economică
 europeană şi naţională şi trebuie să fim foarte atenţi la modul cum alocăm resursele”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur le cere primarilor să chibzuiască fiecare leuţ în 2012.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur le cere primarilor să chibzuiască fiecare leuţ în 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HA HA HA trimis de
(13 dec 2011, 21:14:10
Dar cum cheltuie fiecare milion de euro conteaza??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei