Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2011 - Anul XVI, nr. 294 (4892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Medicii pot face gardă la domiciliu, noaptea şi în zilele libere, pentru care primesc în plus 40%

Medicii pot face gardă la domiciliu, după-amiaza şi noaptea în cursul săptămânii, precum şi continuu în weekend şi sărbătorile legale, cu condiţia să răspundă la solicitări în maximum 20 de minute, pentru această muncă primind 40% din sumele pentru garda din spital, potrivit unui proiect al MS.

Astfel, conform proiectului de act normativ, continuitatea asistenţei medicale se poate asigura şi prin gardă la domiciliu, care se organizează pe specialităţi medicale, dacă în secţiile sau compartimentele cu paturi precum şi în ambulatoriu integrat al spitalului sunt încadraţi cel puţin doi medici în specialitatea respectivă.

În garda la domiciliu, pe specialităţi pot fi cooptaţi şi medici care nu sunt angajaţi în unitatea respectivă, dar care sunt confirmaţi prin ordin al ministrului Sănătăţii în specialitatea stabilită pentru această activitate.

De asemenea, garda la domiciliu poate fi organizată în zilele lucrătoare, între ora de terminare a programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor şi ora de începere a programului de dimineaţă din ziua următoare.

În zilele de sâmbătă şi duminică, dar şi de sărbătorile legale şi în celelalte zile în care, potrivit reglementărilor legale, nu se lucrează, garda la domiciliu începe de dimineaţă şi durează 24 de ore.

Medicul care asigură garda la domiciliu este obligat să răspundă la solicitările primite din partea medicului coordonator de gardă într-un interval de maxim 20 minute, se mai arată în proiectul de act normativ.

Prin asigurarea continuităţii cu gardă la domiciliu şi chemări în caz de urgenţă, costurile unei linii de gardă se reduc în medie cu 50 la sută.

Ministerul Sănătăţii a făcut aceste precizări întrucât regulamentul de organizare şi efectuare a gărzilor nu prevede modul de reglementare a gărzilor la domiciliu, se mai arată în documentul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Medicii pot face gardă la domiciliu, noaptea şi în zilele libere, pentru care primesc în plus 40%.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Medicii pot face gardă la domiciliu, noaptea şi în zilele libere, pentru care primesc în plus 40%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei