Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2011 - Anul XVI, nr. 294 (4892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lansare

„File de Poveste”, la Şcoala Nr. 5 “Bogdan Vodă” Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Şcoala Nr. 5 “Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuţi a fost lansat proiectul judeţean “File de poveste”, proiect coordonat de profesoara Mihaela Amariţei. Proiectul vine în completarea orelor de lectură, obligatorii din acest an în orar, cu activităţi extracurriculare şi extraşcolare, cu scopul de a stimula interesul şi dragostea faţă de lectură a elevilor, asigurând astfel calitate în educaţie.

La proiect participă 20 de şcoli din judeţ, care au propus activităţi ce vizează întoarcerea la carte, la bucuria de a citi.Activităţile desfăşurate sunt diverse şi atractive, pornind de la înscrierea elevilor la bibliotecă, dramatizări, concursuri gen „Micii scriitori”, continuând cu prezentări de carte, audiţii şi vizionări ale unor poveşti, donaţii de carte, bal al personajelor, recenzii ale cărţilor citite, realizarea unor măşti din poveşti, expoziţii cu diverse lucrări ce îmbină abilităţile literare cu cele artistico-plastice şi terminând cu concursuri de genul „Recunoaşte opera şi personajul” sau „Cel mai bun povestitor”.

 

Vernisajul expoziţiei şi premierea vor avea loc pe 1 iunie 2012

Activităţile se vor desfăşura în şcolile partenere, urmând a se trimite şcolii propunătoare fotografii din activităţi, cu care se va realiza un Pro Show. Proiectul are ca finalitate o expoziţie-concurs de creaţie plastică ce va avea loc la sfârşitul lunii mai, la Galeriile de Artă din Rădăuţi. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni, pictură şi colaj, unde copiii vor reprezenta în lucrările lor file din povestea preferată. Pot participa la concurs preşcolari din grupele pregătitoare, elevi din clasele I-IV şi din clasele V-VIII, înscrişi deja în proiect sau care se vor putea înscrie online, după regulamentul care va fi postat pe www.didactic.ro.

Vernisajul expoziţiei şi premierea vor avea loc pe 1 iunie 2012, de Ziua Copiilor. Juriul va fi format din profesori de educaţie plastică, Dimitrie Roman, de la Şcoala Nr. 5 Rădăuţi, Adrian Grosari, de la Şcoala Nr. 3 Rădăuţi, Emanuela Clus, de la Clubul Elevilor Rădăuţi, şi Petronela Rusu, de la Palatul Copiilor Suceava, care vor premia cele mai reuşite lucrări, pe categorii de vârstă. Tot atunci va avea loc un bal al personajelor din poveşti, astfel că Ziua Copiilor va fi una... de poveste!Directorul Şcolii Nr. 5 “Bogdan Vodă”, profesorul Petru Nicuţă, a declarat că apreciază ideea acestui proiect şi încurajează elevii să se implice activ şi afectiv în activităţile proiectului.La eveniment au participat elevi şi cadre didactice din şcoală, reprezentanta părinţilor, Cristina Airinei, precum şi reprezentante ale Bibliotecii Municipale şi Galeriilor de Artă, Angela Man şi Angelica Andronache. Parteneri în proiect sunt Galeriile de Artă din Rădăuţi, Biblioteca Municipală, Clubul Elevilor Rădăuţi şi Palatul Copiilor Suceava, primăria şi Casa de Cultură din municipiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „File de Poveste”, la Şcoala Nr. 5 “Bogdan Vodă” Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„File de Poveste”, la Şcoala Nr. 5 “Bogdan Vodă” Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei