Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 dec 2011 - Anul XVI, nr. 286 (4884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vernisaj, de Moş Nicolae

„Salvează satul bucovinean. Adoptă o casă!”, expoziţie de fotografie, la universitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O grupă de studenţi suceveni ai Universităţii „Ştefan cel Mare”, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, organizează marţi, 6 decembrie, la ora 17:00, vernisajul expoziţiei de fotografie

 „Salvează satul bucovinean. Adoptă o casă!”. În acest fel, consideră echipa de studenţi, sucevenii vor putea „viziona povestea caselor din Bucovina şi vor participa la un moment muzical, susţinut de Iulian Miron, elev al Colegiului de Artă <Ciprian Porumbescu> din Suceava, şi de copiii de la Grădiniţa Sf. Ioan cel Nou”. Evenimentul va avea loc la Universitatea „Ştefan cel Mare”, Corp A, etaj I.

După vernisajul expoziţiei, începând cu ora 19:30, va avea loc o licitaţie de obiecte vechi, iar de la ora 23:00 o seară bucovineană, la Giovani.

 

Păstrarea aspectului tradiţional al satelor

Participarea la o astfel de acţiune, au mai spus membrii echipei de implementare a proiectului „Salvează satul bucovinean. Adoptă o casă!”, are implicaţii pozitive atât pentru satul bucovinean, cât şi pentru cei care sunt interesaţi de soarta caselor vechi, „deoarece aveţi şansa să demonstraţi că vă pasă”.

Expoziţia de la Universitate va putea fi vizitată în perioada 6 decembrie 2011 – 15 decembrie 2012. Imaginile expuse au fost realizate de studenţii din anul II, Specializarea ECTS, şi prezintă case tradiţionale bucovinene care au nevoie de intervenţii menite să le păstreze aspectul tradiţional. Campania „Salvează Satul Bucovinean. Adoptă o casă!” este dedicată păstrării aspectului tradiţional al satelor şi îşi propune sprijinirea, în timp, a proprietarilor în reabilitarea caselor cu metode tradiţionale. Studenţii îi invită pe suceveni să „adopte” o casă şi să contribuie în acest fel la păstrare ei.

 

Parteneri

Parteneri în proiectul „Salvează Satul Bucovinean. Adoptă o casă!” sunt Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Muzeul Satului Bucovinean, Asociaţia pentru Turism Bucovina, Asociaţia ADER, cu spijinul Esens Design, Muşatinii, fotograf Pedro Palamar, Consulting Group. Autorii fotografiilor din expoziţie sunt studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, an II – Loredana Muraru, Lucica Chindriş, Olga Brumă, Alexandru Ţica, Maria Florea, Mihaela Florescu, Irina Macovei, Cătălin Văcăriţa, Cornelia Doboş, Alina Satuha, Iulian Moroşan, Anca Nistor, Sorina Puiu. Coordonatori: conf. univ. dr. Carmen Chaşovschi, asist. univ. dr. Otilia Albu, asist. univ. dr. Pavel Stanciu. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur, a propus Universităţii de Arhitectură şi Urbanism din Bucureşti un parteneriat în vederea susţinerii proiectului „Salvează satul bucovinean. Adoptă o casă!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Salvează satul bucovinean. Adoptă o casă!”, expoziţie de fotografie, la universitate.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
„Salvează satul bucovinean. Adoptă o casă!”, expoziţie de fotografie, la universitate5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De acord trimis de
( 4 dec 2011, 12:32:39
Dar de unde vine amenintarea? Si daca adopt o casa, platesc impozit majorat cu 60% pt. a doua proprietate? O zbatere inutila pentru un neam care nu are constiinta apartenentei la o civilizatie (cea austro-ungara) si care isi siluieste traditia prin "modernism" de prost gust.
2.   Comentariu trimis de
( 4 dec 2011, 15:26:51
Voi sunteti intregi la cap? Cel mai bun exemplu l-a dat printul Charles. Cumparat, restaurat 100% cu aceleasi materiale folosite candva si gata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei