Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 dec 2011 - Anul XVI, nr. 286 (4884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Oraşul în care se vor plăti şi parcările dintre blocuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce s-au „plantat” indicatoare de interzicere a opririi în faţa principalelor magazine şi unităţi comerciale, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, dar şi pe principala arteră care traversează oraşul, după ce s-a dat mână liberă „hingherilor” de maşini, aduşi de la Botoşani, chipurile, să facă ordine în trafic, câmpulungenilor li se mai pregăteşte o surpriză: vor trebui să plătească şi pentru parcările dintre blocuri.

Acest lucru este prevăzut chiar în contractul de concesiune a serviciului public de amenajare, întreţinere şi exploatare a locurilor de parcare de pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, serviciu care a ajuns pe mâna fostului viceprimar Ovidiu Tudorici, cel care a iniţiat toată afacerea pe vremea când făcea parte din conducerea primăriei.

Tudorici, care l-a cooptat în afacerea parcărilor şi pe Iulian Juncănaru, şeful “hingherilor” de maşini, şi-a anunţat recent intenţia de a intra în exploatare şi parcările dintre blocuri, aşa-zisele parcări de reşedinţă.

“Vor fi parcări pentru locatarii blocurilor din zonă. Primii care au dreptul sunt cei din blocul de lângă parcare. Apoi, dacă sunt solicitări şi din alte părţi, numai în condiţiile în care renunţă mai mulţi din zonă, se va organiza o licitaţie, dacă sunt mai mulţi pe un loc. Primăria ne dă infrastructura, restul, amenajarea, întreţinerea şi exploatarea îl facem noi. Aici intră marcaje, semne de circulaţie, curăţenie... astea le preluăm noi”, ne-a declarat Ovidiu Tudorici.

 

Cât vor trebui să plătească câmpulungenii

Potrivit contractului semnat în vara lui 2008 între primarul Gabriel Constantin Şerban şi Wili Victor Zettel, administratorul din acea vreme al firmei SC Eco Paper SRL, taxa pentru fiecare loc din parcările dintre blocuri este de 85 de lei pe an, iar pentru persoanele juridice, de 140 de lei pe an.

Între timp, SC Eco Paper SRL a fost preluată de Ovidiu Tudorici şi soţia sa, în afacere intrând ca asociat şi Iulian Juncănaru, patronul firmei SC Hi Speed Recovery SRL, firma din Botoşani care a primit undă verde de la primărie să ridice maşinile parcate neregulamentar.

Dată fiind relaţia de prietenie dintre Wili Victor Zettel şi Ovidiu Tudorici, multe voci din Câmpulung Moldovenesc susţin că primul a fost doar un interpus în această afacere ale cărei baze au fost puse pe vremea când Tudorici era viceprimar.

 

La Câmpulung, sunt taxate şi autobuzele pentru fiecare staţie în care opresc 

Una peste alta, la Câmpulung Moldovenesc, problema parcărilor a fost o prioritate a autorităţilor locale, înaintea celorlalte probleme cu care se confruntă câmpulungenii. Într-un oraş cu majoritatea străzilor pline de gropi, blocuri ANL finalizate, dar nelocuite din lipsa utilităţilor, cu mii de localnici care se încălzesc încă la sobă, cu stive de lemne pe lângă bloc, cu mirosuri insuportabile, mai ales vara, de la staţia de epurare, afacerile cu „hingherii” de maşini şi locuri de parcare doar contra cost sunt cât se poate de suspecte.

La Câmpulung, potrivit aceluiaşi contract amintit anterior, până şi operatorii de transport public local trebuie să plătească 100 de lei pe lună – taxă de închiriere staţie.

În prezent, în Câmpulung, sunt patru parcări cu plată, cu aproximativ 100 de locuri de parcare, taxa de parcare fiind de 1,5 lei/oră/mijloc de transport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oraşul în care se vor plăti şi parcările dintre blocuri.
 Vizualizări articol: 4774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Oraşul în care se vor plăti şi parcările dintre blocuri3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 3 dec 2011, 12:06:00
Când la fundul fundului ajungi şi vrei să dai din coate
E inutil să te mai plângi ( fiindcă ... nu se mai poate )
Trezeşte-te , mai întâi ! tu ( şi-ai tăi) faci hipnoterapie
Şi nu doar voi , defapt o mare parte din Românie

Trăim într-o lume dură şi plină de .. influenţe
De aparenţe , minciună ... muuultă minciună
Şi ( dacă n-ai observat ) de foarte multe “coincidenţe”
Mai că-ţi vine-a spune : sunt sănătosul dintr-o lume nebună

Şi totuşi te situezi de cealaltă parte a norocului
ANAF-ul ( anafura băsistă) te caută cam des
Eşti doar un român cu speranţa-ngropată’n spatele blocului
Eşti un român în România lor , nu ai înţeles ? ? ?
1.1  RE: * trimis de
( 5 dec 2011, 08:54:54
In Austria parcarile dintre blocuri si din preajma blocurilor (pe trotuare) sunt fara plata.
De ce sa se faca chuar si-n cazul parcarilor iar diferentiere sociala!?
Mai terminati cu prostiile, voi cei cu bani!
2.   ... trimis de
( 3 dec 2011, 12:11:27
mi se pare normal sa se plateasca o taxa de 50-60lei/an/loc de parcare dar acei bani sa se duca in conturile primariei nu a unor "baieti destepti"
3.   Au primit ce-au votat! trimis de
( 3 dec 2011, 12:45:08
Scuze daca gresesc,insa din cate stiu primarul e la al doilea mandat. Deci daca in primul mandat n-a facut mai nimic, n-a asfaltat nicio strada, n-a repartizat niciun apartament ANL, etc, etc...de ce l-au mai votat oamenii din Campulung?? Au primit ce-au votat, la anul cand vor merge la vot, sa-l voteze tot pe el daca sunt atat de fraieri.
4.   Felicitari! trimis de
( 3 dec 2011, 13:37:51
sa speram ca si primaria sv o puna o astfel de taxa.
5.   Brasov trimis de
( 3 dec 2011, 18:55:37
In Brasov se practica acesta taxa de ani buni de zile....!! S-au facut bordurile, s-a asfaltat, s-au hasurat si numerotat locurile de parcare si apoi s-a licitat..., s-a pornit de la 132 de lei pe an(functie de zona...,) si daca ai fost singur pe loc ai fost fericit, daca au mai licitat si altii s-a ajuns si la 1.000 de lei locul de parcare din fata blocului, bani care intra in fondurile primariei...????!!!! (teoretic vorbind.....!!!!!)
5.1  RE: Brasov trimis de
( 5 dec 2011, 08:58:11
In Austria parcarile dintre blocuri si din preajma blocurilor (pe trotuare) sunt fara plata.
De ce sa se faca chiar si-n cazul parcarilor iar diferentiere sociala!?
Mai terminati cu prostiile, voi cei cu bani!
6.   Care e problema? trimis de
( 3 dec 2011, 18:58:50
la radauti se plateste 100 lei pe an pt parcarile dintre blocuri, parcari amenajate si intretinute de primarie. macar stii ca ai parcarea rezervata si nu trebuie sa stai mereu cu frica ca vine altu cu ciomagu sa iti ia locu....
6.1  RE: Care e problema? trimis de
( 4 dec 2011, 00:27:38
Sigur iti rezerva locul de banii aia? Iti scrie undeva numele tau pe asfalt? Sau cum iti rezerva? Daca cineva parcheaza in locul tau "rezervat" ce faci? Iti cauti alta rezervare nu?tongue
7.   Brasov... trimis de
( 3 dec 2011, 19:32:43
Cand vorbesti de Brasov trebuie spus ca ei sunt cu 100 de ani in fata noastra. Cand ajungi in zona metropolitana ( acum avem si noi una de asta am spus ) Brasvo parca ai ajuns in occident. Parcuri industriale isi asteapta viitorii proprietari de fabrici, sosele excelente, sensuri giratorii mari si pline de verdeata, un oras foarte curat, asfalt peste tot, in orice colt al celui mai indepartat cartier ( doar zona stadionului din Bartolomeu este lasata in paragina datorita planului de constructie al viitorului stadion ). Cat despre parcari, totul este super, lumea nu se cearta pentru ca in general sunt parcari pentru toti. O singura chestie este aiurea si anume faptul ca daca esti strain si vrei sa stai o noapte la o ruda nu prea ai unde parca masina. Sunt pe ici pe colo cate un loc nelicitat, dar e foarte greu. Si mai e un aspect, chiar peste zi, proprietarii nu sunt obligati sa lase in jos chestiile alea de fier si nu poti parca pe timpul zilei daca mergi la un magazin sau firma, etc. In rest, despre Brasov numai de bine, despre Suceava numai de rau, rau de tot, suntem la capatul lumii si prelipcaru nu pare sa faca ceva sa ne scota la lumina!
8.   Banii la primarie trimis de
( 3 dec 2011, 23:09:01
daca banii aia ajung la primarie e normal, vorbim de spatiu public care trebui valorificat pentru ca primaria sa aiba bani. In orice tara te duci platesti o taxa pt asa ceva. De unde vreti ca primariile sa aiba bani???
9.   Tigani trimis de
( 3 dec 2011, 23:44:22
duceti-va in pu-la mea de tigani de romani,voi abia aveti bani de mancare,traiti de pe o zi pe alta si mai vorbiti de parcari cu plata.In  ☭ ele alea de orase pline de gunoaie si de gauri in asfalt! despteapta-te romane!!!
10.   Sunteti in evul mediu in Romania trimis de
( 4 dec 2011, 01:20:23
Sa va zic eu cum se procedeaza in occident, poate va mai luminati.Nu exista lanturi si chestii de astea ca sa nu poata parca oamenii! Daca esti rezident intr-o anumita zona, ai o rovineta de la primarie(pt care platesti/an) si parchezi pe strada respectiva fara sa mai platesti la aparat. Parcarea in orice zona se plateste in general Luni -Vineri/sau Sambata 7AM-19PM. Dupa ora asta (19PM) poti sa parchezi fara sa platesti. Eu de ex. daca nu sunt rezident intr-o zona si vreau sa parchez, platesc la aparatul care e in zona cu parcarea pe cat timp vreau sa stau. In general 1 Euro 30-40 min. Daca vreau sa parchez duminica, sau dupa ora 7 seara, e OK si nu trebuie sa platesc, fara sa iau LOCUL cuiva!laughing In general primaria descurajeaza populatia de a folosi masina, prin preturi mari la parcari. Asa ca multi se deplaseaza cu bicicleta. In shopping centre in general parcarile sunt gratuite.Daca te-au prins cu parcare neplatita, te trezesti clampat. Amenda e 90-120 Euro / declampare. Nu ai sa vezi niciodata o masina parcata pe trotuar!Daca mai vreti sfaturi sa puneti in aplicare puteti sa ma contactati, daca pe voi chiar nu va duce creierul.
10.1  RE: Sunteti in evul mediu in Romania trimis de
( 5 dec 2011, 09:00:33
In Austria parcarile dintre blocuri si din preajma blocurilor (special amenajate pe trotuare si sosele) sunt fara plata.
De ce sa se faca chiar si-n cazul parcarilor iar diferentiere sociala!?
Mai terminati cu prostiile, voi cei cu bani!
11.   Pt robert trimis de
( 4 dec 2011, 13:29:38
ba nesimtitule!ai utat unde te-a  ☭  mata.?eu daca stau in ocident ma doare de ce se intipla in orasul de unde am plecat.acolo am trait si am inatat acolo amlasat o parte din viata mea.acolo am prieteni si neamuri.chiar daca am cetatenie germana nu o sa ma dezic si no sa denigrez oameni si locul de unde am plecat.le spun tuturor ca aici e bine iar acolo e frumos.sa nu uiti asta BASTARDULE.
11.1  RE: Pt robert trimis de
( 5 dec 2011, 17:23:59
dorine, i-mi cam dau seama la ce nivel esti si tu... mie mila de tine.mai bine taci.
12.   Balaure trimis de
( 4 dec 2011, 14:14:36
dute si te ascunde balaure.ca-ca-te pe tine.cred ca esti si tu un cocalar manelist care iti plac gunoaiele si tiganii
12.1  RE: Balaure trimis de
( 4 dec 2011, 21:49:14
dorine,esti si tu un tigan de roman muritor de foamne care se inghesuie la lidl pt tigai si ulei
12.2  RE: Balaure trimis de
( 4 dec 2011, 23:30:01
nu ma cobor la nivelul tau ciobane!!!!!!nici nu am ajuns in preajma la lidl......
13.   Balaure trimis de
( 4 dec 2011, 14:26:22
nu stiu ce te bagi tu,lasa-i sa-si sparga capul toti prostii in romania.ai vazut cand s-a deschis magazinul lidl in suceava,cum se inghesuiau ca dobitoacele?cu asta te mandresti tu? mie mila de ai,dar nu poti sa-i educi in nici un fel,mai bine da-i in pu-la mea sa-si sparga capul toti acolo.hoti,patroni,tigani,smec la orice nivel,contrabandisti, si prea putini oameni buni.cam asa arata romania. nimanui nu-i place munca,toti se gandesc doar la combinatii.cei ce conduc tara ii doare in c-ur de cei ce au nevoie de locuri de munca,fura si vand tot ce se mai poate. asta e o mandrie?ma ca-c pe romania.
13.1  RE: Balaure trimis de
( 4 dec 2011, 14:32:54
dispari jegule(robert) mirosi a tigan borat!!!!!nu te intrebi oare de ce nu-i nimic bun in tara asta??????pt k mai sunt cativa k tine(fara creier) care doar se "caca", k ceva bun nu e in stare sa faca, ca nu-i duce bostanu!!!!!!ma cac in freza ta de derbedeu!!!!1rasa proasta ce esti!!!!
13.2  RE: Balaure trimis de
( 4 dec 2011, 14:34:49
si inca ceva...MANDRU K SUNT ROMAN!!!!
14.   Balaure trimis de
( 4 dec 2011, 14:30:08
hoti,patroni,tigani,smecheri,coruptie la orice nivel,contrabandisti,bugetari,
15.   Comentariu trimis de
( 4 dec 2011, 14:32:41
am scris mai mult,dar nu apare,se cenzureaza.
15.1  RE: Comentariu trimis de
( 4 dec 2011, 14:38:43
era mai bine sa se fi cenzurat cand te-ai nascut tu, astfel romania scapa de un.....dar, totusi am o intrebare, cati ani ai ??????10-15 banuiesc
16.   JENANT trimis de
( 4 dec 2011, 14:38:41
EU NU CRED CA,IN OCCIDENT IN MIJLOCUL CENTRULUI ESTE SUPERMARCHET CU INDICATOR DE "HINGER"(ATI SPART CARPATIUL CANDVA MANDRIA ORASULUI CU MUZICA DE PROMENADA...ETC...ETC) SI ATI FACUT UN BUNCAR FARA NICI O ARHITECTURA SI MAI PRESUS ATI FACUT SI SUPER,REPET SUPER..MARCHET(ORCE SUPER MARCHET ARE IN DOTAREA LUI UN ANUMIT NR DE PARCARI IN FUNCTIE DE NR DE LOCUITORI AL ORASULUI RESPECTIV)EU NU CRED CA,IN OCCIDENT SUT PARCARI "HINGHERI" IN FATA POLICLINICI,IN FATA SPITALULUI.
OBLIGARI INSTITUTIILE SA-SI FACA PARCARI..BANCILE INSTIITUTIILE PUBLICE SAU MUTATILE IN PERIFERIE SI DESCONGESTIONATI CENTRUL,PUNETI SEMAFOARE,L;ARGITI INTERSECTIILE,FACETI SENSURI GIRATORII SA MARIRI VITAZA DE DEPLASARE,DESCONGESTIONARE SI DUPA VORBITI DE "HINGHERIT.
17.   RECOMANDARE trimis de
( 4 dec 2011, 15:41:14
STIMATI JURNALISTI,INVESTIGATI SI AFACERILE MAI MARI, DE LA FOSTUL ,,AEROPORT"-SAHLA,JAFUL SILVIC DIN PADURILE PRIMARIEI[BOTUSU MARE-OBCIOARA],IAR LA CAPITOLUL RETROCEDARI ,O SA AVETI MARI SURPRIZE CAND VETI AFLA ,,MOSTENITORII'. SUCCES!
18.   UN FLEAC IAM CIURUIT trimis de
( 4 dec 2011, 20:32:43
acestii lachiosi aplica sloganul chiorului.....,serban,tudorici e mare nare rost sa le facem reclama au facut tot felu de hotii si fac in prezent fara sa fie deranjatii de cineva deorece cotizeaza saptamanal unor lideri politici total vandutii si fara caracter.Din 90 totul sa distrus in acest oras si chiar sub ochi Campulungeniilor,este prea tarziu sa te apuci acum sa cauti vinovati.,DA adevaratii vinovati sant chiar CAMPULUNGENII si ne maritam soarta poate pe la anul acesti hotii or vinde si orasul ca sar gasi un NANU ILISEI,sal cumpere,ha ha ha ha ,Campulung.
19.   Dragi tovarasi trimis de
( 5 dec 2011, 17:27:05
Dragi tovarasi romani,nu ar fi mai bine sa va cumparati paine de banii aia care vreti sa-i dati pe parcare?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei