Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 dec 2011 - Anul XVI, nr. 286 (4884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Binişor la export

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cred că doar unei echipe româneşti i se poate întâmpla ca, atunci când are neapărată nevoie de două victorii pentru a mai putea spera la calificare, primul dintre meciuri să se termine cu o înfrângere care... să-i mărească şansele! Ţineţi minte toate declaraţiile oamenilor Stelei, de la Gigi până la Stan, via Bourceanu, cum că nu concep altceva decât victorie la Gelsenkirchen, şi că în caz de înfrângere ăla trebuie să plece, ălălalt trebuie înlocuit, iar ăilalţi scoşi pe tarabă. După înfrângere, într-un cor optimist la unison, acest 2-1 ne este prezentat ca o mare realizare, punct de cotitură, piatră de hotar, ce mai, un nou „moment zero” al fotbalului românesc (ehe-hei, să fi fost un „moment 0-0”, chiar că era ceva!), Steaua, prin această înfrângere strălucită, urmând să strălucească din nou, cu începere fix din primăvară, pe „cerul fotbalului european”. Ei, n-au ajuns ei chiar atât de departe, recunosc că am băgat ceva text şi de la mine, dar pe fond cam către asta băteau declaraţiile. Spre deosebire de ai noştri, înclinaţi către metaforă, nemţii, cu exactitatea lor inginerească, au scris ieri în cronica meciului: „Românii au înscris la singura lor acţiune finalizată cu şut pe poartă”. Şi uite-aşa mi-am dat şi eu seama că da, într-un meci pe care porniseră, din vorbe, să-l joace la victorie, ai noştri au reuşit ca în 90+3 minute să şuteze o singură dată pe poartă. Culmea e că pe parcursul jocului nu realizasem că lucrurile au stat chiar aşa de rău: Steaua a jucat deschis, mingea a circulat binişor, dar doar până pe la 20 – 25 de metri de „obiectiv”. În rarele situaţii când au şutat de la distanţa asta (îmi amintesc de un şut al lui Bicfalvi), acţiunea fie s-a soldat cu răniţi prin lovire în plex, fie cu victime colaterale, prin tribune. La Piatra Neamţ (ce ruşine, să n-ai un stadion al tău pe care să joci meciurile acasă, în loc să fii mereu în deplasare) Vasluiul chiar a jucat fotbal: a avut ocazii, a călărit-o pe Lazio, chiar apăsat, bune bucăţi de timp, dar tot n-a înscris. Slavă Domnului că n-au făcut-o nici italienii care au venit tăvălug la sfârşit, vreo 10-12 minute, când era clar că ai noştri terminaseră benzina. Ştiţi care e paradoxul? Că Steaua, de pe locul 3 acum, are şanse mai mari decât Vasluiul de pe 2! Asta fiindcă ciprioţii par mai uşor de bătut acasă decât elveţienii în deplasare, dar şi deoarece Schalke poate obţine egalul în Israel mai uşor decât Sporting Lisabona la Roma.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Binişor la export.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Binişor la export3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei