Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 dec 2011 - Anul XVI, nr. 286 (4884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În sala de judecată

Cei trei indivizi prinşi cu 125.000 de pachete de ţigări de contrabandă se aflau „întâmplător” în zonă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele trei persoane prinse duminică seară la Vicov de un echipaj al Poliţiei de Frontieră cu două microbuze în care se găseau 125.000 de pachete de ţigări se aflau „întâmplător” în zonă. Cel puţin asta au încercat să arate în faţa instanţei de judecată avocaţii angajaţi de cei trei. „Au fost găsiţi în apropierea unor autovehicule încărcate cu ţigări, de aici şi deducţia că ei le-au introdus. În 80% din cazuri cei care comit o faptă penală pleacă de la faţa locului, ori în cazul de faţă situaţia este exact pe dos”, a precizat Laurian Ostaficiuc, avocatul a doi dintre inculpaţi.

Aceeaşi idee a promovat-o şi celălalt avocat, Marius Rădăcină, care s-a declarat surprins că prima instanţă, Judecătoria Rădăuţi, şi-a motivat, în proporţie de 90%, măsura arestării preventive prin argumentele aduse de Parchet în propunerea de arestare.

„Din punctul meu de vedere, nu putem aresta trei oameni pe ideea că Parchetul va aduce probe. În dosar nu avem decât o descriere haotică despre aşa-zisele indicii temeinice, dar fără probe concrete”, a arătat Marius Rădăcină.

Magistraţii au considerat însă că probele din dosar sunt suficient de solide pentru a respinge recursurile. În aceste condiţii, Ion Plac, în vârstă de 43 de ani, din judeţul Timiş, Ilie Cazac, de 29 de ani, din Rădăuţi, şi Viorel Plac, în vârstă de 39 de ani, din Vicovu de Jos, rămân arestaţi preventiv.  

Cei trei au fost prinşi duminică seară, după ce poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre interiorul României, către două microbuze care staţionau în zonă.

Suspecţii au fost somaţi verbal, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă. În această situaţie, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea a trei cetăţeni români. În zona unde au fost reţinuţi cei trei se aflau două microbuze înmatriculate în Marea Britanie şi Bulgaria, care erau încărcate cu 300 de baxuri ce conţineau 124.370 de pachete de ţigări de contrabandă de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi Republica Moldova.

Ţigările, în valoare de aproximativ 800.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar cele două microbuze, în valoare de 16.000 de lei fiecare, au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei trei indivizi prinşi cu 125.000 de pachete de ţigări de contrabandă se aflau „întâmplător” în zonă.
 Vizualizări articol: 2940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cei trei indivizi prinşi cu 125.000 de pachete de ţigări de contrabandă se aflau „întâmplător” în zonă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
( 3 dec 2011, 13:11:28
Iara si-a mai adunat Burlica cativa simpatizanti...nu va fi de mirare canf voi auzi ca a fost gasit sub vreun pod

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei