Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Marginea

Patru case distruse şi cinci oameni intoxicaţi, după un incendiu apocaliptic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pentru patru familii din comuna Marginea, în noaptea de duminică spre luni iadul a coborât pe pământ. Flăcări ce s-au extins cu repeziciune au cuprins patru case şi anexe ale acestora,  în urmă rămânând doar „scheletele” din BCA ale locuinţelor. Cinci persoane au fost intoxicate şi au necesitat ajutor medical. Din punct de vedere al stării de sănătate, acestea au scăpat  destul de uşor, însă şi mai grav este că oamenii au rămas în prag de iarnă fără acoperiş deasupra capului.

 

Focul a izbucnit la locuinţa cu etaj a lui Mircea Mihalescu, tată a nouă copii. În noaptea de duminică spre luni, când a izbucnit focul, acasă se afla bărbatul cu doi dintre copii, un băiat minor şi o fată de 19 ani.

„El (n.r. Mircea Mihalescu) dormea la parter cu băiatul, iar fata de 19 ani sus, la etaj. Noroc de la Dumnezeu că au văzut vecini că arde şi au strigat la ei să iasă repede din casă. Fata era să moară, săraca”, povestea Lucia Mihalescu, cumnata proprietarului.

 

„Nu mai avem nimic. Şi hainele de pe mine le am de prin vecini”

Tânăra de 19 ani s-a salvat după ce a coborât din locuinţă pe o scară.

„M-am trezit în flăcări... nu înţeleg cum de s-a extins aşa de repede. Pe fată abia am salvat-o, noroc că am coborât-o pe o scară, că nu mai avea pe unde să iasă. Nu mai avem nimic. Şi hainele de pe mine le am de prin vecini”, îşi spunea amarul proprietarul locuinţei.

Preluată de o ambulanţă, fiica acestuia a ajuns la Spitalul municipal Rădăuţi, ulterior fiind transferată la Iaşi. Conform medicului Ioan Chirvase, de la Spitalul Municipal Rădăuţi, ea a fost diagnosticată cu arsuri de gradul I şi II în zona feţei, în zona cervicală, cât şi la nivelul mâinilor. Arsurile suferite sunt pe aproximativ 10% din suprafaţa corpului, starea ei fiind stabilă. Celelalte patru victime preluate de ambulanţe au suferit intoxicaţii minore.     

 

Dimensiunile dezastrului

Ceilalţi şapte copii ai familiei Mihalescu şi mama acestora sunt plecaţi în Italia. Din casa lor cu etaj a mai rămas doar porţiunea din BCA, în timp ce în interior totul s-a transformat în scrum. Nici ce a mai rămas din construcţie nu va mai putea fi însă folosit, structura de rezistenţă fiind grav afectată.

„Trebuie să dau totul jos şi să o iau de ca capăt”, a declarat Mircea Mihalescu.    

Focul a izbucnit în partea superioară a casei, după care s-a răspândit la gospodăriile lui Vasile Bodnărescu, Vasile Bodale şi Ilie Fundu. Doar la ultimul s-au salvat parte din bunuri, în rest celelalte familii rămânând doar cu pereţii caselor.

 

Pompieri au stins focul în şapte ore

Pompierii au intervenit la faţa locului puţin după ora 01.00, focul fiind lichidat în totalitate ieri dimineaţă, în jurul orei 08.00.

Pentru stingerea incendiului au fost folosite 14 autospeciale cu apă.

Şi mobilizarea umană a fost una de proporţii, la Marginea intervenind pompieri de la Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Detaşamentele Suceava şi Rădăuţi, Gărzile de Intervenţie Siret, Vicovu de Sus şi Solca, precum şi lucrători de la Serviciile Voluntare din Suceviţa, Gălăneşti, Frătăuţii Noi şi Frătăuţii Vechi. 

 

Case apropiate şi vânt puternic

Colonelul Ioan Burlui, şeful ISU Suceava, care a coordonat intervenţia la faţa locului, a descris complexitatea şi dimensiunile intervenţiei.

„Pericolul a fost deosebit de mare din cauza mai multor considerente: distanţa mică dintre case, dimensiunea mare a locuinţelor şi faptul că două dintre acestea aveau partea superioară construită din lemn. O mare problemă a fost şi cu vântul, care a bătut în direcţia caselor şi a extins flăcările”, a explicat colonelul.

Conform anchetei pompierilor, focul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric. Mai exact, un cablu electric deteriorat s-a supraîncălzit şi a aprins acoperişul din lemn al casei familiei Mihalescu.

 

S-au mutat la rude

Dumitru Lungu, primarul comunei Marginea, a declarat că membrii celor patru familii vor locui temporar la rude din localitate, cel puţin pe termen scurt având asigurat acoperiş deasupra capului.

Dumitru Lungu a mai declarat. „Din ce ştiu, doar unul dintre proprietari, Ilie Fundu, are asigurarea obligatorie, dar acum rămâne de văzut în ce măsură acoperă aceasta incendiul. În şedinţa de Consiliu Local de mâine vom încerca să găsim o soluţie să-i ajutăm, acum să vedem în ce măsură se poate, măcar cu lemn să-şi refacă locuinţele. Din ce a rămas în picioare cam tot trebuie dat jos”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru case distruse şi cinci oameni intoxicaţi, după un incendiu apocaliptic.
 Vizualizări articol: 883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Patru case distruse şi cinci oameni intoxicaţi, după un incendiu apocaliptic5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!!! trimis de
(30 nov 2011, 01:02:17
as vrea sa stiu ,daca acesti oameni au avut asigurarea obligatorie,vor fi ei despagubiti? atunci nu inteleg pt ce pu-la mea e acea asigurare,ca si ma cac pe statul roman.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei