Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

O fostă judecătoare cere în instanţă Municipiului Fălticeni peste 350 euro pentru metrul pătrat de teren revendicat

În anul 1999, Costea Grigorescu Viorica, judecătoare (!), la acea dată, la Curtea de Apel Constanţa, revendica 924 mp „teren intravilan pe raza municipiului Fălticeni”, nu înainte de a solicita, în cadrul aceluiaşi dosar, anularea donaţiei cu acelaşi obiect pe care părinţii o făcuseră către statul român. Cu sentinţa în favoarea ei, municipiul Fălticeni şi statul român fiind obligaţi să restituie în echivalent suprafaţa revendicată, Costea Grigorescu Viorica a cerut punerea în aplicare a sentinţei până în anul 2006 când, la Tribunalul Suceava, solicită o despăgubire  de aproape 54.000 lei pentru terenul de 924 mp. De precizat că nici în 1999, nici în 2006, reclamanta nu a depus în instanţe acte din care să reiasă amplasamentul terenului revendicat. Apelul formulat de Municipiul Fălticeni este admis. Costea Grigorescu Viorica (încă judecătoare la Curtea de Apel Constanţa) face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care instanţă, în 2007, admite recursul şi retrimite dosarul la Judecătoria Fălticeni. Această instanţă, în 2009, admite pretenţiile reclamantului şi omologhează expertiza prin care terenul de 924 mp, identificat acum pe strada 2 Graniceri, sub un bloc, este evaluat la exact 326.634 euro, adică la peste 350 euro metrul pătrat, preţ de trei ori mai mare decât preţul real din piaţa imobiliară locală. Recursul Municipiul Fălticeni este respins ca nefondat. La fel, calea extraordinară aleasă de Municipiul Fălticeni în 2011, revizuirea, este respinsă de Tribunalul Suceava. Ca să fim consecvenţi cu cariera profesională a judecătoarei Costea Grigorescu Viorica, aceasta ieşise la pensie în urmă cu doi ani. În prezent, dosarul se află în recurs, pe masa Curţii de Apel Suceava.

Ca parte în procesul cu justiţiabilul (!) Costea Grigorescu Viorica, autoritatea executivă fălticeneană ar fi înţeles ceva, la limită, din această speţă, dacă terenul revendicat ar fi fost sau ar fi ocupat de imobile ale administraţiei publice locale, însă, aşa cum şi expertul a dovedit, imobilul este ocupat de un bloc care este proprietate privată. Municipalitatea fălticeneană este pusă astfel în faţa unei premiere naţionale în materie de procese de revendicare a proprietăţii. Ar putea să fie obligată să plătească despăgubiri într-un dosar care, potrivit legilor proprietăţii, ar fi trebuit depus de Costea Grigorescu Viorica la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor unde, însă, ar fi trebuit să aştepte. Dar o judecătoare, fie ea şi fostă, nu poate să aştepte.

 

Municipiul Fălticeni

Direcţia Administraţie Publică Locală

Purtător de cuvânt

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fostă judecătoare cere în instanţă Municipiului Fălticeni peste 350 euro pentru metrul pătrat de teren revendicat.
 Vizualizări articol: 1577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O fostă judecătoare cere în instanţă Municipiului Fălticeni peste 350 euro pentru metrul pătrat de teren revendicat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania trimis de
(29 nov 2011, 22:49:24
Cine poate............... poate!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei