Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Festival horror

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La exact o săptămână după ce un arbitru german n-a reuşit, în tentativa sa de suicid, decât să facă amânat meciul pe care urma să-l arbitreze, fiind găsit cu venele tăiate în timp util pentru a fi salvat, iată că modelul a prins: în acest ultim weekend a venit rândul unui arbitru din Belgia. Procedura a fost identică, finalizarea de asemenea, astfel încât şi ăsta mai are de arbitrat mult şi bine dacă îl repară psihiatrii. Aştept cu emoţie extinderea procedeului şi spre Est, nu doar spre Vestul Europei, întrucât ar fi loc şi la noi de câteva momente din astea, cam tot atâtea câţi arbitri sunt pe listele lui Crăciunescu. E drept că ameninţări cu suicidul au existat în urmă cu nu foarte mult timp, niciodată însă duse măcar până la momentul tentativei. Îmi amintesc de un sensibil cu fluier de prin Focşani care se supărase în general pe viaţă şi în special pe presa care semnalase doar ceea ce se putea vedea cu ochiul liber şi fără cine ştie ce cunoştinţe de specialitate: că omul este ori complet idiot, ori corupt până-n vârful fluierului. Ciudat e că ăia arestaţi, dintre care nu ştiu dacă mai este vreunul prin pârnaie, stau bine cu psihicul, din moment ce nici măcar unul din ei nu pomeneşte de lame, frânghie, etajul 28, glonţ sau şoricioaică. S-ar putea însă nici să nu fie nevoie, fiindcă (iar aici s-ar cuveni că aducem noi elementul de noutate în plan european, în spiritul multiculturalităţii) dacă luăm de bune zisele lui Şumudică, va veni cât de curând momentul când un altul, fotbalist sau antrenor va finaliza ceea ce a început Ganea acum câţiva ani, adică rezolvarea problemelor de arbitraj prin ştrangulare. Şumudică nu-i galez, ca eroul altui episod din weekend, care s-a spânzurat cu mult succes. Devenise şi el antrenor de curând, încât te întrebi cum or fi arbitrajele prin Wales. Nu. Şumudică e român şi ştie probabil vorba aia: decât să plângă mama, mai bine să plângă mă-sa! Aşa că s-ar putea să aibă dreptate când zice că la arbitraje criminale se va răspunde cu ştrangulări. Chestia tare cu adevărat e că borfaşii ăştia, până să fie strânşi de gât, lasă antrenori fără loc de muncă, fotbalişti fără salarii, ba unii mai plătesc şi amenzi. Iar când îl laşi pe om fără bani, şi fără serviciu, dacă tot nu ai bunul simţ să te sinucizi, atunci de ce să te miri când ţi s-or holba ochii între mâinile unuia pe care l-ai distrus?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festival horror.
 Vizualizări articol: 1797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Festival horror5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei