Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Nechifor îi explică lui Flutur cât a stat PSD la guvernare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, i-a explicat în cursul zilei de ieri liderului PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, care au fost perioadele în care social-democraţii au fost la guvernare şi ce au făcut pentru municipiul Fălticeni. Declaraţiile lui Nechifor au fost făcute după ce Flutur a afirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, că social-democraţilor ar trebui să le fie ruşine „că s-au legat de spitalul din Fălticeni” şi că timp de 18 – 20 de ani nu au făcut nimic pentru acest municipiu, ba mai mult au sabotat dezvoltarea lui.

Cătălin Nechifor a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că atunci când a vorbit despre perioada în care PSD s-a aflat la putere, liderul PD-L Suceava a folosit „teorema Roberta Anastase” în care „70=180”. „Noi nu ne-am legat de spitalul din Fălticeni”, a precizat Nechifor, care a adăugat că „noi ne-am legat speranţele că acest spital din Fălticeni se va finaliza într-o bună zi. Ne-am legat speranţele la fel cum au făcut şi cei peste 100.000 de locuitori din zona Fălticeni. Aceştia încă mai aşteaptă din partea Guvernului PD-L să-şi facă datoria şi faţă de zona Fălticeni, în sensul de a aloca fonduri şi de a face ceva efectiv în construcţia spitalului”.

Nechifor a precizat că lucrările de construcţie a spitalului din Fălticeni au fost începute în anul 1992, când PSD se afla la guvernare. Liderul PSD Suceava a arătat că în perioadele 1996 – 2000 şi din 2004 şi până în prezent, la guvernare au fost reprezentanţii actualei puteri din România, colegi de partid ai lui Gheorghe Flutur. Cătălin Nechifor a arătat că PSD nu s-a aflat la putere 18 ani, aşa cum a afirmat preşedintele PD-L Suceava, ci doar opt ani. El a subliniat că, potrivit unui răspuns primit de la actualul ministru al Sănătăţii, Ladislau Ritli, stadiul fizic al lucrărilor efectuate în construcţia spitalului din Fălticeni este de 28%, investiţii realizate în perioada guvernării PSD. „Sigur, mai trebuie făcut foarte mult, dar noi, PSD, am făcut aceste lucruri când am guvernat. Este drept că domnul Flutur nu a făcut nimic la spitalul din Fălticeni. Pentru că nici în perioada 1996-2000 nici după anul 2004, de când şeful Guvernului este Traian Băsescu, nu s-a făcut nimic pentru spitalul din Fălticeni”, susţine Nechifor.

 

Nechifor: Udrea confirmă că PNDI este dedicat clientelei politice

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Cătălin Nechifor a spus că un alt reprezentant al puterii, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, foloseşte aceeaşi „teoremă Roberta Anastase”. Nechifor a spus că acest lucru reiese dintr-un răspuns primit la o întrebare pe care i-a adresat-o Elenei Udrea, în care solicita detalii cu privire la stadiul proiectelor din judeţul Suceava aprobate prin Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. El a explicat că în răspunsul primit de la Elena Udrea se spune că valoarea totală a proiectelor prioritare din cadrul PNDI pentru care Ministerul Dezvoltării Regionale are calitatea de ordonator principal de credite este de 17,2 miliarde de lei, adică circa patru miliarde de euro, sumă ce reprezintă credite de angajament pentru perioada 2011 – 2013, din care 6,167 miliarde de lei credite de angajament cu impact bugetar în 2012, respectiv 4,865 miliarde de lei pentru 2013.

Nechifor a declarat: „Probabil că doamna ministru Udrea se pricepe la foarte multe chestiuni, dar atunci când pozează în expert, în persoană responsabilă, ea aplică <teorema lui Anastase> şi vedeţi şi dumneavoastră în ce condiţii şase miliarde şi cu şi cu 4,85 miliarde fac 17 miliarde de lei. Oare unde o fi diferenţa? Cred că doamna Elena Udrea a spus fără să vrea un mare adevăr. Diferenţa până la 17 miliarde este şpaga pe care PD-L a cerut-o constructorilor”.

El a adăugat că din răspunsul primit de la Elena Udrea rezultă clar că PNDI este un program dedicat clientelei politice a PD-L, în condiţiile în care pachetul de lucrări pentru modernizarea drumurilor din Suceava şi Botoşani a fost obţinut de consorţiul format din firmele SC Tehnostrade şi Spedition UMB SRL, singurii care au depus oferte. Mai mult, liderul PSD Suceava a arătat că suma prezentată ca ofertă de către acest consorţiu este identică cu cea estimată în indicatorii tehnico-economici ai proiectelor de modernizare a drumurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor îi explică lui Flutur cât a stat PSD la guvernare.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor îi explică lui Flutur cât a stat PSD la guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha ha trimis de
(29 nov 2011, 11:54:33
Sunt surprins de faptul ca Nechifor, acest visator al politicii nationale nu stie cat a stat PSD la guvernare.......iti explic eu cat:
1990-1992
1992-1996
2000-2004
2004-2008 ( ce-i drept era pnl la guvernare dar i-ati ajutat in parlament)
si acele 6 luni infecte din 2008-2009 dupa care ati vazut ca vine criza si ati fugit de la guvernare.
daca nu stii sa calculezi iti spun eu cat face..... 12 ani si vreo 6 luni. adica din 21 de ani voi ati guvernat 12 ani si 6 luni adica aproape 2/3.
Mai ai curajul sa tii morala?
1.1  RE: Ha ha ha trimis de
(29 nov 2011, 21:30:56
Dar hai sa iti explic eu cat a fost PD (PDL, PLD, bla bla) la guvernare:
1990 - 1992 (Basescu subsecretar de stat, apoi ministru, Stolojan ministru, apoi prim-ministru, ca sa nu zici ca doar PSD (FSN) a fost la guvernare in periada asta)
1996 - 2000
2004 - apr. 2007 (atunci au plecat cei din PD de la guvernare)
2008 - prezent
Daca insumam datele de mai sus iese un total de 11 ani si 5 luni.

Iar daca facem un total al anilor cand au fost cei din PSD (PDSR, FSN, bla bla)
1990-1992
1992-1996
2000-2004
2008-2009 -> 9 luni
ar fi un total de 10 ani si 9 luni (in perioada apr. 2007 -2008 nu au guvernat propriu-zis, doar sustinut guvernul liberal)

In concluzie cine a guvernat mai mult in Romania din 90 pana in prezent?
2.   Spital Falticeni trimis de
(29 nov 2011, 12:22:27
Nu ma mira metoda adoptata de PD-L, aceea conform careia isi asuma beneficii pe spinarea altora. Aceasta metoda este pusa in practica de sus in jos, national si local, mi se pare firesc. Ceea ce ma mira este faptul ca inca nu au sistat activitatea acestui spital municipal prin inchiderea lui, deoarece se pare ca reforma acestei guvernari marsave in domeniul sanatatii se realizeaza prin inchiderea spitalelor, alungarea medicilor din tara, lipsa ustensilelor medicale, restructurari, 2 bolnavi pe un singur pat, etc. Ma intreb in ce tara din lume, monarhie constitutioanala, mai are loc o astfel de reforma?...poate prin Uganda.
3.   NECK trimis de
(29 nov 2011, 20:20:27
MARL.AN BADARAN CARE STA LA MC DONALDS !!! e umflat peste masura si el imi zice mie de guvernari...laughing ANTI.CAP.ATULE !
4.   LASO BALTA GRASUTULE trimis de
(30 nov 2011, 10:45:02
NU TE UITI CA RADE LUMEA DE TINE TU TE COMPARI VREODATA IN VIATA TA CU FLUTUR DOAR POATE S-AL SERVESTI LA MASA OSPATARULE/////////////
5.   Doamnei vulpe curjoc trimis de
(30 nov 2011, 14:02:55
pliscu mic si hai mai papa oleaca de  ☭  ca vad ca-ti prieste scroaffa ordinara de ipotesti ce esti , tu vorbesti care stai cu porkul in casa? da , de fapt cu stai cu gherul satului care corjeste toate porcutele la rand, daca mai vrei informatii, intreaba
5.1  RE: Doamnei vulpe curjoc trimis de
( 1 dec 2011, 16:26:45
GABRELA esti FRUSTRATA ?
6.   TARA DE VANDUT! trimis de
( 1 dec 2011, 15:00:26
Pana la urma, dupa acest bazar politic, noi romanii am fi mai linistiti daca toti acestia ar face parnaie exact cati ani au mancat rahat. Altii care vin sa ia aminte!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei