Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Captură record

125.000 de pachete de ţigări de contrabandă capturate în zona Vicov

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vicov a reuşit, duminică seară, să facă cea mai mare captură de ţigări de contrabandă de pe raza de competenţă a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava. Duminică, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră suceveni au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă a Sectorului Vicov, acţiune coordonată de şeful IJPF Suceava, comisar-şef Cezar Ciorteanu.

Poliţiştii au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre interiorul României, către două microbuze care staţionau în zonă. Potrivit celor afirmate de purtătorul de cuvânt de la IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch Seriţan, suspecţii au fost somaţi verbal, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă. În această situaţie, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea a trei cetăţeni români, Ion Plac, în vârstă de 43 de ani, din judeţul Timiş,  Ilie Cazac, de 29 de ani, din Rădăuţi, şi Viorel Plac, în vârstă de 39 de ani, din Vicovu de Jos. În zona unde au fost reţinuţi cei trei se aflau două microbuze înmatriculate în Marea Britanie şi Bulgaria, care erau încărcate cu 300 de baxuri care conţineau 124.370 de pachete de ţigări de contrabandă de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi Republica Moldova.

Celor trei bărbaţi li s-au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Ţigările, în valoare de aproximativ 800.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar cele două  microbuze, în valoare de 16.000 de lei fiecare, au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov. Totodată, în cazul suspecţilor, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare pentru 29 de zile, a mai arătat comisarul Poroch Seriţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 125.000 de pachete de ţigări de contrabandă capturate în zona Vicov.
 Vizualizări articol: 2009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
125.000 de pachete de ţigări de contrabandă capturate în zona Vicov3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Actiunea microbuzu trimis de
(29 nov 2011, 12:53:57
Toate masinile inmatriculate in Anglia sau aproape toate au actele naspa si asta e principalul lor rol sa fie folosite in activitati ilegale.
De ce nu folosesc masini inmatriculate in Romania?
Pentru ca pot fi identificati usor proprietarii.
2.   ..... trimis de
(29 nov 2011, 13:14:59
a cazut Plac....?vai.....saracu de el...ulciorul nu merge de multe ori la apa.sper sa stea cativa ani la facultate,k are cine sa-i cheltuie banii....:)).asteptam si pe alti prieteni de ai lui sa cada.se stie.....
2.1  RE: ..... trimis de
(29 nov 2011, 13:58:40
Laura,Laura,iar te manca gaura? Nu te gandi la prostii...vorbeam de gaura pe care o ai acolo unde in mod obisnuit se afla creierul!P-ailalta si-au facut mendrele paianjenii ca-n turnul clopotnitei1 Cicu' mic si joc de glezne...nu te bucura de necazul altuia ca nu se stie de unde-ti pica gainatul!
3.   Ucraina de dincolo si dincoace de granita trimis de
(29 nov 2011, 13:24:48
Igas,nepoate,cred ca veni vremea sa iei drumul Chinei,sa vezi cum au facut aia cu Marele zid.Se pare ca e ultima solutie pentru a stopa fenomenul.E rusine mare,dom'ministru,ca, dupa ce s-au investit atatea parale in securizarea frontierelor,sa vezi o babuta la vreo 70 de ani,incarcata cu doua baxuri de mahoarca,trecand fasia ca si cum ar sari parleazul la vecina Aglaia!Asta ca sa nu creada vreun naiv ca ai de forteaza frontiera sunt ceva recordmeni la suta de metri garduri!mai am o nedumerire,nepoate Igas:atata timp cat afacerea tigarilor aduce un profit urias tarii vecine,Ukraina,vi se pare normal ca structurile Politiei de Frontiera Suceava sa aiba in componenta in procent de 80% cadre de etnie ucraineana? De la agent si pana la comisar-sef,numai -iuci si -iaci.Cand or sa apere astia interesele Romaniei?
Mai am un nepot,pe filfizonul Baconschi...asta stie oare ca si ucrainenii au ceva obligatii in a-si stopa infractorii care saboteaza economia Romaniei?Visatorii graniceri ucraineni n-au auzit in viata lor despre vreun transport de tigari peste fasie!Iar ferchesul nostru ministru de externe,extern si el situatiei,nu risca vreo interpelare,timorat probabil de stelele generalilor implicati in afacere.
In fine,o intrebere si pentru Ritli-bacs...asta nu mi-i nepot!De ce nu faceti publice rezultatele analizelor efectuate asupra tigaretelor contrafacute in Ukraina:Viceroy,Winston si Monte Carlo ?Faptul ca oxizii de plumb din cenusa acestor tigari depasesc de cateva zeci de ori limita admisa e ceva neglijabil?Sau pentru a nu crea panica lasati lumea sa se otraveawsca in buna pace?
4.   PLAC,GJ MIHAI, LEART ,GJ PETREA trimis de
(29 nov 2011, 14:18:53
Daca a sosit vremea lui Plac,speram ca va veni si vremea fratilor GJ si LEATR ca si-au prea facut de cap,sau poate mai au interes politia de frontiera de ei .
5.   Papagal trimis de
(29 nov 2011, 15:52:47
Plac a fost si ramane un papagal cu hanorac pa el si gluga peste sapca!C
6.   Comentariu trimis de
(29 nov 2011, 19:47:08
si uite asa devii vedeta mai plac ma!!!!
7.   Cei mai mari traficanti sunt granicerii romani trimis de
(30 nov 2011, 00:55:31
Cei mai mari traficanti sunt granicerii romani,care cara nestingheriti tigari cu jepurile din dotare.Despre aceasta nu zice nimeni nimic.sunt prinsi prostii si cei care incurca pe ceilalti.ma doare in pu-la de toti.lasatii sa care tigari ca daca nu se apuca de furat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei