Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Internat la Bucureşti

Suceveanul de peste 240 de kilograme, mai uşor cu 52 de kilograme în şase săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei mai graşi suceveni, Valeriu Ţurcănaşu, bărbatul care a ajuns să cântărească 241 de kilograme, iar din cauza greutăţii anormale nu a mai ieşit din casă de peste un an, a slăbit spectaculos. În cele şase săptămâni de când a ajuns în Capitală şi a început lupta pentru supravieţuire, suceveanul a reuşit să dea jos 52 de kilograme, printr-un regim urmat de o intervenţie chirurgicală.

Joi, Valeriu Ţurcănaşu se operează pentru a doua oară în decurs de trei săptămâni. Puiu, aşa cum îi spun prietenii, este programat joi la o nouă intervenţie chirurgicală, de data aceasta una de micşorare a stomacului. Şi asta după ce, în data de 9 noiembrie, medicii i-au făcut o abdominoplastie, operaţie în cadrul căreia i-au extras nu mai puţin de 26 de kilograme de grăsime.

Operaţia pe care va trebui să o suporte joi Valeriu Ţurcănaşu se numeşte gastric sleeve şi constă în îndepărtarea unei porţiuni mai mari din stomac, lăsând în circuitul digestiv un tub gastric de dimensiuni foarte reduse. După această procedură, Valeriu Ţurcănaşu va fi obligat să consume alimente în cantitate mică. În plus, el va avea o senzaţie de foame mult diminuată, fapt care va determina atât scăderea numărului de mese, cât şi al gustărilor pe parcursul a 24 de ore.

 

Va mânca puţin, nu se va plânge de foame şi se va sătura foarte repede

Practic, explică medicii, după operaţia de gastric sleeve, umplerea rapidă a stomacului nou creat determină instalarea precoce a unei senzaţii de saţietate. Pacientul nu mai poate mânca, pentru că nu mai are unde. Alimentele (reduse cantitativ) vor destinde stomacul de mici dimensiuni şi pacientul se va declara sătul. Pe de altă parte, absenţa unui rezervor gastric autentic va determina stomacul să se golească foarte rapid şi alimentele vor ajunge precoce în intestinul subţire. La acest nivel, în prezenţa alimentelor, vor fi secretate substanţe responsabile de senzaţia de saţietate. Cu alte cuvinte, pacienţii cu gastric sleeve mănâncă puţin, nu se plâng de foame şi se satură foarte repede.

Valeriu Ţurcănaşu se va opera joi în aceeaşi clinică particulară din Bucureşti, Delta Hospital, unde a suferit şi prima intervenţie chirurgicală, abdominoplastia. Procedura costă câteva mii de euro, iar cei care doresc să-l ajute cu bani o pot face prin contul deschis la Garanti Bank, Agenţia Unirii, Cod IBAN RO 40 UGBI 00000 220 14871 RON sau la numărul de telefon 0747 505 095.

 

Peste un an va suporta a treia şi ultima intervenţie chirurgicală

Până a ajunge la Delta Hospital, Valeriu Ţurcănaşu a fost internat timp de două săptămâni în Spitalul Elias, unde a ajuns cu o ambulanţă specială, în care nu a putut fi urcat fără ajutorul a şase pompieri vânjoşi, care s-au chinuit timp de aproape o oră pentru a-l scoate din apartamentul său, situat la etajul IV al unui bloc de pe strada 6 Noiembrie din municipiul Suceava.

Peste un an, Valeriu Ţurcănaşu va ajunge din nou sub bisturiul medicilor, care vor încerca să-i corecteze aspectul de abdomen flasc, cu piele care atârnă (“şorţ abdominal”), şi să-l scape de hernie. Va fi ultima oară când Valeriu Ţurcănaşu îşi tratează obezitatea într-o sală de operaţii, rezultatele celor trei intervenţii chirurgicale fiind durabile dacă sunt urmate de o dietă echilibrată şi exerciţii fizice regulate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul de peste 240 de kilograme, mai uşor cu 52 de kilograme în şase săptămâni.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Suceveanul de peste 240 de kilograme, mai uşor cu 52 de kilograme în şase săptămâni3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei