Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Febra cumpărăturilor

Îmbulzeală pentru tigăi ieftine şi ulei, la deschiderea supermarketului Lidl

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de suceveni s-au trezit cu noaptea-n cap şi au înfruntat frigul dimineţii doar pentru a fi printre primii clienţi ai magazinului Lidl, care a fost inaugurat ieri dimineaţă, la baza cartierului Obcini.

Ca nu cumva să le-o ia alţii înainte, unii au venit chiar de la 04.00 dimineaţa, aşezându-se în faţa uşilor de sticlă şi aşteptând răbdători şi înghesuiţi din toate părţile ora 08.00, la care era anunţată deschiderea magazinului.

În spatele lor s-au aşezat cei care au venit pe la 06.00 dimineaţa, încât cei care au ajuns în jurul orei 07.30 se aflau cu rândul deja în partea din spate a magazinului.

Pentru a evita incidentele neplăcute, cauzate de îmbulzeala amatorilor de chilipiruri, Jandarmeria a creat un culoar dreptunghiular din bare metalice, astfel încât toţi cei care vroiau să ajungă în magazin trebuiau să treacă mai întâi pe acolo, în şir indian.

 

Amatori de gratuităţi

Presiunea asupra celor aflaţi în faţă era din ce în ce mai mare, cu cât se apropia ora deschiderii. Împărţirea unor brelocuri – fisă pentru cărucioare a creat vânzoleală printre potenţialii cumpărători, care se ridicau pe vârfuri, ori strecurau mâna întinsă printre cei din jur, pentru a primi micile bucăţi de plastic.

“Daţi-ne mai multe!...” se auzea câte un glas din mulţime, şi noi cutii cu brelocuri erau desfăcute şi golite cu repeziciune.

“Oare ce ne dă?”, întrebau curioşi cei care aveau poziţii în faţă, printre primii, aşteptând să fie răsplătiţi cu cadouri pentru perseverenţa lor. 

“Ar trebui să ne servească cu şampanie şi pişcoturi, doar e la inaugurare. La mall ne-au dat umbrele şi...”, spunea o femeie, amintindu-şi ce a primit la deschiderea altor centre comerciale.

“Eu vreau să găsesc carne şi ulei la preţuri mici. Poate ne dă ceva şi pentru că suntem primii veniţi”, spunea o altă femeie, îndurând cu stoicism de la 06.00 dimineaţă statul în picioare şi presiunea la care era supusă din toate părţile.

 

Vânătoarea de tigăi

Deodată, mulţimea devine agitată. “Se deschid uşile”, se aude un strigăt, iar gardianul care stătea în uşă aproape că a fost luat pe sus de mulţimea care a început să se reverse, ca un roi de albine, zumzetul vocilor fiind întrerupt doar de clinchetul cărucioarelor izbite între ele, din grabă.

Unii au încercat să fie mai şmecheri şi să intre pe uşa de ieşire din magazin, astfel încât gardienii, care i-au oprit punându-li-se în cale, când au văzut că nu mai fac faţă presiunii, le-au blocat pe poziţia închis.

Timp de 20 de minute, oamenii au tot intrat în magazin, şuvoaie, încât în interior era o foială şi o agitaţie ca într-un stup, oamenii dându-şi coate pentru a putea trece printre rafturi, ochind produsele care îi interesau şi vânând promoţiile.

Cea mai mare îmbulzeală s-a creat în dreptul rafturilor cu tigăi din aluminiu, care erau vândute la preţuri strategice, de 10 lei fără câţiva bănuţi, respectiv 15 lei fără câţiva bănuţi, cele cu diametru mai mare.

 

Aventură, răbdare şi îndemânare

Cuprinşi de frenezia cumpărăturilor, unii luau câte şase-şapte tigăi, ori chiar mai multe, trăgând cu ochiul la cei din jur, să vadă ce au mai luat la ofertă.

Unii au venit ţintiţi pe produsele electrocasnice, precum storcătoare de fructe, blendere, maşini de făcut pâine  şi cuptoare cu microunde, cu care şi-au încărcat coşurile şi s-au îndreptat spre ieşire. În doar câteva minute rafturile cu cele mai căutate produse au fost golite, încât angajaţii magazinului, cu cutiile în braţe, îşi croiau cu greu drum printre cumpărătorii agitaţi, încercând să aprovizioneze cu marfă sectoarele cele mai solicitate.

Să ieşi cu un coş încărcat cu cumpărături din acea învălmăşeală însemna o adevărată aventură, încât cei care se îndreptau spre casele de marcat au avut nevoie de multă răbdare şi îndemânare în manevrarea căruciorului.

În parcare, cei care au reuşit să iasă printre primii îşi aşezau cumpărăturile în sacoşe sau cărau la maşină saci plini cu tigăi şi alte produse luate la ofertă. Pe lângă nelipsitele tigăi de aluminiu, care au declanşat o adevărată isterie în rândul cumpărătorilor, cele mai întâlnite produse erau baxurile de ulei, ustensilele de bucătărie şi produsele alimentare.

 

Un alt magazin Lidl va fi deschis în Burdujeni

Pe lângă noul supermarket construit la baza cartierului Obcini, în zona cunoscută anterior drept zona Maraton, investitorii germani din cadrul companiei Lidl, care deţine deja alte două magazine de acest gen, în Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, intenţionează să mai deschidă un magazin Lidl, la ieşirea din Suceava spre Botoşani, în dreptul ultimului bloc turn, în dreptul intersecţiei străzii Cuza Vodă cu Eroilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îmbulzeală pentru tigăi ieftine şi ulei, la deschiderea supermarketului Lidl.
 Vizualizări articol: 8231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 12 voturi
Îmbulzeală pentru tigăi ieftine şi ulei, la deschiderea supermarketului Lidl2.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Niste animale trimis de
(29 nov 2011, 11:08:18
mi-e sila si mi-e greata.
2.   Comentariu trimis de
(29 nov 2011, 11:10:42
Cred ca exista un anumit segment al populatiei care este mare amator de acest mod de "entertainment"! Pe acesti oameni ii vezi peste tot, la deshideri de magazine, la sfintiri de biserici, la impartiri de ajutoare etc. etc. Mereu aceeasi! Nu cred ca traiesc in lipsuri sau in saracie, dar pentru ei asta reprezinta un adevarat mod de viata. Cea ce ma mira si imi creeaza o oaresce tristete este ca nu avem si noi o echipa nationala de rugby competitiva, daca tot avem atata material genetic!
3.   Doamne ai mila trimis de
(29 nov 2011, 11:14:04
eu nu stiu frate sa stau 2 ore in picioare si in frig pentru a cumpara tigai..mai bine astept o oferta si imi cumpar fara sa ma inghesui ..sau fac un salt peste hotari si mi.am cumparat si ieftin si bun. la sarbatori in wiena sunt reduceri dar nu ca la noi ..acolo chiar sunt reduceri..te duci cu cateva sute de euro si ti.ai cumparat ce vrei..
4.   Frumos.. trimis de
(29 nov 2011, 11:22:58
Imi place ca multi dintre noi se simt deosebiti, mult mai presus ca oltenii, bucurestenii, etc. De multe ori auzi sintagma "noi suntem bucovineni" zisa cu patos si mandrie, doar pt ca acu cateva sute de ani a facut unu niste manastiri. De fapt, se vede ca suntem toti la fel de jalnici si penibili. Am sperat sa nu fie imbulzeala de la celelalte magazine, insa amatorii de stiri de la ora 5 probabil abia asteptau deschiderea si la Suceava. Ghici ce vor face cei care si-au cumparat doar 3 tigai? Vor merg in curand si la celalalt magazin din Burdujeni.
@Gerula ai punctat foarte bine. Unii oameni asta inteleg prin entertainmentlaughing
4.1  RE: Frumos.. trimis de
(29 nov 2011, 12:49:50
Boika, e grele cu istoria, asa-i? Spunem cu mandrie ca suntem bucovineni nu pentru ca a construit "unul" niste manastiri. Cand "unul" construia manastiri, Suceava era capitala MOLDOVEI. Spunem cu mandrie ca suntem Bucovineni pentru ca asa ne-au botezat austro-ungarii cand au venit si-au adus civilizatie, drumuri, trenuri, educatie superioara, urbanizare intr-o zona in care cand vedeau taranii tren ieseau cu furca si cu preotul ca ziceau ca-i drac. Civlizatia si bunastarea au durat pana la 1918, cand regatenii ne-au invadat si ne-au alipit cu forta cica la "Romania Mare, devenita intre timp "Tigania mare", de care s-au molipsit si mandrii "bucovineni", actualmente cu nimic mai presus decat restul cocalarilor infometati din tara. Asa ca, intr-un fel, ai dreptate: nu mai e Bucovina ce-a fost, multumita patriotarzilor care au simtit nevoia s-o rupa din imperiu, unde o ducea bine, si s-o alipeasca la saracia de Romanie.
4.2  RE: Frumos.. trimis de
(29 nov 2011, 17:36:36
Cu respect, ma pish pe bucovina voastra ! Saracilor !
4.3  RE: Frumos.. trimis de
(29 nov 2011, 22:16:07
Cat erau bucovinenii sub austrieci, urlau ca vor unirea cu patria-mama. Cand li s-a implinit visul si s-au unit, urla ca vor iarasi sub austrieci.
Pana la urma, bucovineni sau moldoveni, sunt toti romani; meritele lor se datoreaza doar strainilor. Ca daca moldovenii din Tara de sus a Moldovei ramaneau in Moldova, erau la fel de breji ca si fratii lor.
Multora le le rusine cu statutul de roman, nu-i asa?
5.   Criza la romani trimis de
(29 nov 2011, 11:51:58
Daca mai aud vreun bosorog ca se plange ca e pensia mica si ca e criza, o sa-i dau eu cu o tigaie in cap.happy
6.   Lidl cel mai ieftin trimis de
(29 nov 2011, 12:41:40
lidl e cel mai ieftin magazin din italia!
cred ca va fi si cel mai ieftin din suceava .....restul supermercatelor vor da faliment...pacat totusi ca nu are o mai mare diversitate de produse nonalimentare!!!pofta buna
6.1  RE: Lidl cel mai ieftin trimis de
(29 nov 2011, 12:46:51
1. Ce e aia "supermercatelor" ? Ai uitat limba romana ?
2. Ce am vazut ieri seara in materie de preturi e de toata jena - mari, mai mari ca la Kaufland de exemplu.
3. Le doresc faliment placut !
6.2  RE: Lidl cel mai ieftin trimis de
(29 nov 2011, 23:27:52
doamna DOMISTERY72, eu as sune ca esti o jita semianalfabeta care a stat oleaca prin italia si acuma nu mai poti de besini. cara-te iute inapoi la sters babele de cacutza . Pofta buna si tie!
7.   Foame trimis de
(29 nov 2011, 13:17:54
...trist!
8.   Hahahah trimis de
(29 nov 2011, 13:53:21
la moaste si la degeaba tot taranul roman sare.... nu mai pot de ras.. nu a crapat nimeni? tara foamei si a cautatorilor de moka... la munca maaaa....
Bv Lidl... e un magazin fain si cel mai ieftin si mai ales diversitatea marfurilor cu totul altele decat gasesti la restul "mercatelor" cum spunea confratele italian hahahaha
9.   Pfff trimis de
(29 nov 2011, 14:18:55
Regimul comunist i-a tampit cu totul pe romani!
10.   Clientul-tinta trimis de
(29 nov 2011, 14:49:02
Pentru Lidl clientul tinta este cel din reclama:tigan rapanos care ia carnatul unsuros de pe gratar cu degetele murdare...Sau din tigaia de la promotie eventual!
11.   Lidl trimis de
(29 nov 2011, 15:14:05
Care-i spilul cu Lidl: nu are o gama foarte diversa de produse... DAR... are unele excelente pe care nu le gasesti in alta parte. De exemplu: cateva sortimente de pizza congelata fabricata in Germania, mult mai bune decat cele de la Dr. Oetker. Sau salamuri de curcan tot "made in Germany", cu zero inlocuitori de carne si minim de E-uri. Si mai sunt si altele... Produse excelente nealimentare, articole pentru bricolaj, haine... Cum ziceam mai sus, nu are toate marcile de produse, dar merita sa-ti suplimentezi cumparaturile de la alte magazine cu cate ceva de la Lidl.
11.1  RE: Lidl trimis de
(29 nov 2011, 16:40:17
Sa mori tu ca nu te platesc astia de la Lidl ?
12.   Incorect trimis de
(29 nov 2011, 15:48:48
Multe produse sint fabricate in tarile unde se gasesc magazinele sub tutela lidl,o sa mincati carne romaneasca cu ambalaj made in germania .Singurul depozit ff mare(care l cunosc eu) cu marfa made in franta si germania e in strasbourg-khel linga riu.Am descargat marfa cu ambalaje in alb si le am incarcat cu made in.....Asa si cu marile marci de haine.Dar la noi merge important sa fie marca la vedere.
13.   ELYAS trimis de
(29 nov 2011, 16:02:58
prea putin stiu lucrul acesta. De la noi din AMBRO pleaca hartia in Germania iar romanii o cumpara de acolo ..ptr ca e made in DE si e mai buna. la fel si cu otelul si alte lucruri fabricate la noi ce pleaca afara.. se intorc inapoi doar cu made in ... asta e in toata europa. SI D&G si toate firmele produc in china la preturi de nimic..si vand la fraieri
14.   ))) trimis de
(29 nov 2011, 16:03:56
pun pariu ca daca ambalezi un cackat frumos , si scri pe el OFERTA se bate romani pe el))))
15.   Tacerea e de aur... trimis de
(29 nov 2011, 16:25:38
Domnule (?) Capatos, daca tot vrei sa-ti scrii impresiile, foloseste corect limba romana! E strigator la cer sa faci atatea greseli intr-o fraza. Cum ai trecut prin scoala?
16.   La tigaie trimis de
(29 nov 2011, 16:27:14
Pacat ca oamenii se calca n picioare pt o tigaie. Mai bine ar fi mai demni sa nu fie umiliti.Asa sunt manevrati mai usor si mai bine ar incerca sa se comporte altfel
17.   Pt ELENA55 trimis de
(29 nov 2011, 16:38:32
Doamna ELENA55 te,a dat astia afara din invatamant si acum corectezi comentariile de pe net?? am un pozt de ,, femeie de servici ,, va intereseaza>???
18.   LOL trimis de
(29 nov 2011, 17:38:07
Voi va  ☭ i pe voi cu Bucovina si limba romana, in timp ce Pîrîu se pisa pe voi in Suceava voastra draga. Sunteti toti niste dobitoci pentru ca nu stiti sa acceptati o parere. Prostilor !
18.1  RE: LOL trimis de
(29 nov 2011, 18:55:47
Daca tu acolo de unde scrii, nu ai gasit si tu un ziar on-line sa-ti versi fustrarile, lasa-ne in pace.
Scrie acolo pe pereti ce vrei sa spui si lasa-ne cu frustarile tale de inadaptat.
In Bucovina nu sta oricine si daca am pune viza pt botosaneni....n-ai mai avea unde sa vii in excursie.Se vede de la o posta ca scrii din Botosani.
19.   PENIBIL! trimis de
(29 nov 2011, 21:02:22
Sa va fie rusineeee !
20.   Mai animala x trimis de
(29 nov 2011, 23:31:06
cum ziceam, mai animala x, da' n-ai vrea sa faci o vizita prin zona?! poate dau cu crucea peste tine!
21.   Doamne miluieste! trimis de
(30 nov 2011, 00:47:16
Doamne miluieste! iar mie rusine ca m-am nascut in romania.
22.   Lidl trimis de
(30 nov 2011, 07:42:54
In multe cazuri, cei care ies cu paleti de ulei, tigai sau te miri ce, sunt mici comercianti care au magazine in special in comunele din imprejurimi si carora le convine sa vina sa stea 5 ore la coada, sa se bata putin dar sa ia ulei la 3 - 4 lei (dau un exemplu teoretic) si sa-l dea cu, sa zicem, 7-8 lei.
Nu va imaginati ca vin romanii sa ia saci de tigai de drag. Iar astia cu televiziunile care plang de grija poporului, mai bine ar tace. Eu daca as vedea unul ca iese cu 2 carucioare mari pline de ulei, as tace si as pleca in treaba mea.
Da, sunt destui gura casca si aia ofera senzatia de "uite, poporul se imbulzeste la ieftineli". Dar grosul sta in baietii destepti.
23.   Bravo Lidl trimis de
(30 nov 2011, 09:23:29
Acum 3o de ani la Facultate mi se spunea ca in vreme de criza pentru asi umple timpul oamenii ar trebui sa umple sticle goale cu nisip si sa umple o gaura de mina. Cum acei capitalisti au venit peste noi, de bucovineni mindri aceasta activitate a fost inlocuita cu diferite moduri de a socializa precum si indreptatul oaselor la cozii de promotii ,sfintiri de biserici de intersectie, aduceri de moaste, sfintiri de aghiazme si as putea sa umplu aceste spatii. Este benefic pentru multimea de pensionari iobagi si megiesi care decat sa spele balcomul de praf fac o indreptare de ciolanova. Cultura acestui oras a inceput sa fie profund marcata de cumparaturile la aceste institutii de socializare si reeducare a iobagilor de romani. Bravo Lidl, Kaufland ,Carefour si asa mai departe.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei